Reklama

Reklama

Galavant

(seriál)
Trailer
USA, (2015–2016), 6 h 26 min (Minutáž: 21–22 min)

Tvůrci:

Dan Fogelman

Hrají:

Joshua Sasse, Timothy Omundson, Vinnie Jones, Karen David, Luke Youngblood, Mallory Jansen, Julian Seager, Sophie McShera, Hugh Bonneville, John Stamos (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(18)

Obsahy(1)

Tam kde většina pohádek končí, tahle teprve začíná. Hrdinný rek Galavant, slovutný to chrabrý rytíř, bojuje o srdce své vyvolené, která na piedestalu zájmu cloumá jak s city všemi opěvovaného Galavanta, tak i zlého krále Richarda. (geklon)

Recenze (81)

KevSpa 

všechny recenze uživatele

První díl jsem dokoukala jen se silným sebezapřením. Chápu, že pro někoho může být zábavné sledovat, jak moc stupidní tenhle seriál je, ale to není můj případ. Pilot - 20% ()

Tom Riddle 

všechny recenze uživatele

Hravá a roztomilá parodie na hrdinské příběhy, od sklepa až po půdu narvaná chytlavými melodiemi a všeljakými dvojsmysly a slovními hříčkami. Že příběhově se nejedná o žádnou extratřídu je jedno, moje srdce plesá nad ujetým humorem, hvězdným obsazením cameí (staví se třeba John Stamos nebo Hugh Bonneville) i zpívanými recapy. První série silnější 3, druhá je lepší, vtipnější a sebeuvědomělejší, je-li to (hmm, jelito) vůbec možné, 4* ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

8/18 Za časů dávných bohů, hrdinných náčelníků a králů si Timothy Omundson zahrál svatého muže Eliho. O několik století později, přesněji ve století 13., se vrátil do srdcí milionů xenitů a herculeanů jako Galavantův zženštilý král Richard. Ty tam byly časy, ve kterých si nikdo na conu nechtěl koupit ani jeho fotku z podpisem. Protože Won't That Be Devine? 2.3 ()

MMR 

všechny recenze uživatele

Mohl bych vést hnutí na protest za ukončení tohoto úžasného seriálu. Plno gagů, naprosto dokonalé písničky. Vždyť tomu nic nechybělo, každý díl mě bavil, já se smál, byl jsem napjatý. A oni po 2 sezonách seriál zruší. Fakt obrovská škoda. Přitom spoustu hloupých seriálů pokračuje. Co postava, to perfektní a osobitý charakter. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

1. série: Everybody sing! Nečekaně ujetý a šíleným humorem nařachaný muzikál, jenž se nebere vůbec vážně a funguje také jako parodie pohádkového žánru. Chytlavé melodie, již byste si broukali i dlouho po skončení, se sice dočkáme pouze v pilotu. Choreografie některých hudebních čísel by také ještě potřebovala doladit. Písničkám ale nechybí hravost, nápaditost a stejně jako zbytek seriálu si umí skvěle utahovat z podobných pohádkových písní a žánrových škatulek. K tomu si připočtěte sympatický casting v čele s králem Timothy Omundsonem a guilty plesure Vinnie Jonesem a máme zde kousek, který budete buď milovat, nebo totálně nenávidět. Škoda, že druhé série se nejspíš nedočkáme. 80% ()

Lhurgoyf 

všechny recenze uživatele

Na každú vec, ktorú Galavant robí správne, pripadá vec, ktorá absolútne nefunguje. Fantastický Timothy Omudson (PSYCH) single-handidly zachraňuje celý seriál, ktorý naopak topí mdlé, nezaujimavé trio hlavných hrdinov (+zle obsadený Vinnie Jones). Zápletka je veľmi chabá a humor vo väčšej časti nefunguje (knock knock a yo mama vtipy v roku 2015?!?) Hlavným ťahákom seriálu je hudba legendárneho disneyovského dvorného skladateľa Alana Menkena (THE LITTLE MERMAID, BEAUTY AND THE BEAST) v spolupráci Christopherom Lennertzom (videohry GUN a MEDAL OF HONOR: PACIFIC ASSAULT) a textárom Glenom Slaterom (TANGLED). Výborne skomponovanú, plne orchestrálnu hudbu však likvidujé hrozný televízny mix zvuku. Zvukový inžinier by zaslúžil zavrieť všetky prsty do škripca - hudba postráda akúkoľvek dynamiku (všetok zvuk je ako keby normalizovaný na jednej úrovni - tento problém je vďakabohu vyriešený na vydanom soundtracku!). Galavant by sa chcel rovnať chytrej PRINCESS BRIDE alebo Pythonovskému SPAMELOTu, ale skôr sa približuje k nevydarenému seriálu KRÖD MANDOON AND THE FLAMING SWORD OF FIRE. ()

DJ Obelix 

všechny recenze uživatele

Po prvním (dvoj)dílu zatím 4/5. Výborně zvolené obsazení, velký palec nahoru za Timothy Omundsona alias Lassitera z Agentury Jasno, písničky chytlavé, až to hezké není a správná míra infantilního humoru, který k trapnosti zatím sklouzává jen zřídka. Uvidíme, co budu říkat po osmi epizodách, ale Gááááálaváááánt má zatím nakročeno velmi slušně. ()

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Originální kombinace parodie fantasy/hrdinských eposů a muzikálů. Seriál si je vědom sám sebe, sám přiznává, že na něco nebyl rozpočet nebo se songem oslavuje, že druhá série má o něco víc dílů. Ale jsou to postavy, které si vás získají. Hrdinský krasavec Galavant je trochu jednodušší, ale má dobré srdce, královna Madalena je děsná potvora, drsňák Gareth Vinnieho Jonese je mega macho a král Richard... je jako malé nevinné dítě, kterému jste dali hračky, které může rozbít. Humor se ne vždy trefí do černého, ale vtipů je tolik, že si ten svůj oblíbený najdete v každém díle. Z Galavanta mám příjemný pocit, že sleduju partu nadšenců, kteří si s láskou hrají na pohádku a do toho si prozpěvují uhozené písničky. Berte nebo nechte být. ()

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

"Sunny Valencia!" První série je za 4-5* a originální. Jedinečná a kompaktní. Druhou tvůrci v prostředku uměle natahovali jako nešťastníka na mučícím stroji a ještě strkali do děje všechno, co šlo náhodou okolo (začíná a končí fajn). Hodnotím primárně podle první série. Bláznivý středověký muzikál s nadsázkou "ako sviňa". Parodie na legendu o Artušovi, Boj o trůny a bůh ví, co ještě. Statečný rytíř, krásná odvážná princezna, extra drsný bijec a nezapomenutelný pannenský král. "Everybody sing!" ■ Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=1tUW86-hQz8 (trailer je ponejvíce poskládaný z první epizody první řady). ()

Jinny 

všechny recenze uživatele

Meta fantasy komediální muzikál... OK, zní to šíleně, ale tvůrci naštěstí měli šťastnou ruku. Dělají si legraci z politicky korektních castingů, Hry o trůny nebo fantasy klišé, ale přitom alespoň některé postavy jde (občas) brát dost vážně na to, aby člověka zajímalo, co se s nimi stane. Čestnou zmínku zaslouží tanečně-pěvecké vystoupení krále Richarda o tom, jak Galavanta umučí, a fakt, že Madalena je lepší Cersei než Cersei z jistého seriálu. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Nemám,opravdu nemám rád muzikály,ale tahle evidentně levná ujetina mě dostala.Tvůrci si tady dělají legraci skoro ze všeho,včetně sebe samých a to já můžu.Zvlášť "epická" bitva ve druhé řadě se spoustou odkazů na Statečné srdce a Hru o trůny byla výborná,stejně jako kterákoliv scéna s šéfkuchařem a služkou(vyloženě optimistické texty).Škoda,že seriál ukončili,na další řadu bych se určitě podíval. ()

jh666 

všechny recenze uživatele

Ne, já nemůžu jinak než hodnotit plným počtem. Takhle jsem se naposledy pobavil u Horribla. Z tohohle se může stát kult. Ty písničky jsou opravdu chytlavý. Pak je tahle parodie vtipná, uhozená, bláznivá, ale není trapná. A král je prostě úžasný. ()

Anchi 

všechny recenze uživatele

Galavant je sice super, ale zženštilý/dětinský Richard si scénu ukradl během pár dílů víceméně hlavně pro sebe. První díl mě neodradil, u 2. jsem brečela smíchy (legendární joust) a u posledního jsem plakala už doopravdy, převážně proto, že 3. série nebude. A to se tam zrovna skoro objevil drak! Galavant měl všechno. Bitches. Zombie. Gaye. Rickyho Gervaise. Prostě fakt všechno. ()

zdepapepa 

všechny recenze uživatele

Mé zalíbení k tomuto seriálu začalo pomalu. Před delší dobou mi kamarád pustil jako ochutnávku první tři díly. Řekl jsem si - je to ok, když na to někdy bude čas, mrknu na zbytek. Nekouknul jsem. *O NĚKOLIK MĚSÍCŮ POZDĚJI* Na internetu jsem narazil na promo na druhou řadu. Nakonec jsem se rozhodl to stáhnout. A jednoho studeného prosincového středečního večera jsem bingewatchnul (ano, tak to bylo dobré) všechny díly za sebou. Díkybohu (nyní spíš bohužel) to nemělo tolik dílů, tak jsem příliš o spánek nepřišel. Jsem hlavně rád, že jsem takto hezky obešel čekání na další sérii. Seriál je to důstojně zábavný i hudebně chytlavý, takový potomek orgie Princezny Nevěsty, Monty Pythonů a Svatého Grálů a Hry o Trůny, které už tu někdo určitě zmínil. Zkrátka kombinace samých věcí, které mám rád. Z rolí mi nejvíce do noty padl šéfkuchař Vincenzo (v 5. epizodě jsem si konečně uvědomil, že mi dost připomíná Kate Micucci) a Gwendolyn. Jedinou výtkou pro mě tak zůstává fakt, že písně jsou hezké na poslech, i často s humornou pointou, přesto mě ale stále štve, že nejsou stavěné, aby se daly poslouchat i mimo seriál (a ve výsledku mi malinko splývají). Třeba takový duet o zabíjení lidí otrávením jídla. No nebyla by to bašta, slyšet to třeba na Óčku? A abyste nebyli ochuzeni, tak si na závěr zarýmuji: Televizní výplň přes zimu // plná zábavy a plná rýmů // plná všech žánrových trop // subverzí klišé až po strop // a taky kvalitních kostýmů... No, smekám před scénáristy a textaři a i herci/herečkami/zpěváky/zpěvačkami. Suck it, Cancellation Bear. ()

Vxxx 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je prostě geniální věc! :D Baví mě to ... šíleně! Parodie a kravina udělaná tak kvalitně! A za tu hudbu by se nemusel stydět žádný muzikál! Prostě super. Snad tomu nedojde dech, protože hodnotím teprve první dva díly. Ale i tak. Dokonce tam není žádná postava, která by mě štvala. Prostě super, super, super... Dlouho jsem nebyla z nějaké novinky tak nadšená.. :D 5* EDIT: Po dokoukání druhé série s čistým svědomím nechávám plnou palbu. 5*! ()

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Po prvních dvou dílech, které jsem strávila v křečích z toho smíchu, musím říct, že jsem zvědavá, co bude dál. Jakože pilot, který začal ve středověké době zpěvem opěvujícího Galavanta s dalšími a dalšími songy a opravdu nečekaným komickým zvratem a dalšími hláškami a vtipy.. no prostě zatím je to na 5*, ale já hodnotím vždy nejdříve po 4. díle, protože nikdy nevíte, co scénáristi poserou. Ale ty songy jsou až moc chytlavé, že pak uvíznou v hlavě na celý den a tolik humoru jsem už dlouho nenašla v žádném komediálním seriálu, na které se dívám.... snad naposledy v prvních sériích himym nebo tbbt a to už je ukrutně dávno.. slušných 7 let řekla bych. ()

(mOnkey) 

všechny recenze uživatele

Ať už se budu snažit sebevíc, myslím, že větší poklonu než tu, že mi Galavant v některých ohledech připomíná Černou zmiji (a místy taky Princeznu nevěstu), asi vyseknout nedokážu. Seriálu se daří dokonale naplňovat žánrová klišé tradičních pohádkových příběhů, aby je nakonec s úsměvem na tváři shodil a ještě si na jejich ostatcích s chutí zatančil a zazpíval. Ano, muzikálová čísla představují nedílnou součást Galavanta a parodická nátura jednotlivých výstupů (například vypravěčova závěrečná reflexe sledovanosti, na níž bude záviset vznik druhé série či hádky o to, která z postav bude mít hlavní sólo či završí píseň velkým finišem a stane tak ve středu zájmu kamer jsou vysloveně k popukání) z nich dělá jeden z nejzábavnějších prvků seriálu. Bohužel se obávám, že místy raketové tempo textů výrazně znesnadní výrobu titulů/dabingu a autor bude muset slovní přestřelky včetně vtipů chtě nechtě výrazně osekat, aby lidi stačili číst/se překlad trefoval postavám do pusy, což se dle mého negativně projeví v diváckém přijetí. Pochvalu si kromě písniček zaslouží typově přesní herci, kteří se buď vymaňují ze stereotypních škatulek (černošský panoš, rasově těžko zařaditelná valencijská princezna), nebo do nich svým vzhledem naopak zapadají, ovšem scénář tyto okamžitě bortí či rovnou převrací naruby, když jednotlivým charakterům připisuje jiné vlastnosti, než bývá obvyklé (krásná a naivní dáma v nesnázích alias princezna je manipulativní mrcha, její zachránce, pohledný „princ“ opilecký sedlák a tyranský král vládnoucí pevnou rukou zase neschopný romantický naiva). Jediné co lze vyčítat respektive na to upozornit je místy výrazně „punková“ výprava, která působí lacině, scény jsou většinou zaplněny dekoracemi velmi řídce, ale vzhledem k nátuře díla není dost dobře možné tento „nedostatek“ kritizovat, neboť - ačkoli je více než zřejmé, že výroba Galavanta nepatřila k nejnákladnějším - autoři se můžou velmi snadno ohradit, že ona lacinost představuje další z parodických prvků, jenž má za cíl zesměšnit na pohled okázalé, do nejmenšího detailu propracované a tím pádem neuvěřitelně sterilní a nerealisticky působící prostředí z klasických pohádek odehrávajících se ve špinavé době středověku. 85% ()

Pajky3 

všechny recenze uživatele

Galavant je jeden z těch projektů, které mě dokázaly zaujmout od prvního traileru. Čekal jsem zábavná oddechovku u které nebudu muset přemýšlet a prostě si ji užiju a přesně to jsem dostal. Vše zabaleno do chytlavých melodií a vtipných písniček. Parodie a zpěv u mě boduje. Postavy skvělé, exceluje hlavně král Richard (Timothy Omundson), ale baví i Gareth (Vinnie Jones) a samotný Galavant (Joshua Sasse). Rytířský souboj ze druhého dílu je opravdu skvělý a připomněl mi Příběh rytíře. Nevím jestli se dočkáme druhé řady, závěr série po tom přímo volá, ale tvůrci to velmi povedeně zabalili do poslední písničky, takže uvidíme... *** Zatímco první série přinesla svěží závan do světa seriálových komedií, tak od druhé se vlastně čekalo hlavně to, že přijde s něčím dalším, novým a neokoukaným. A to byl opravdu těžký úkol. I já musím přiznat, že prvních pár dílů mi přišlo utahaných a říkal jsem si, že už to není úplně ono. To všechno se však změnilo v okamžiku, kdy Richard vymění cenný drahokam za Tada Coopera. V tu chvíli bys ten správný Galavant zpět a vykouzlil mnohokrát úsměv až do opravdu pěkného a povedeného finále. Tentokrát však už pochybuji, že by Galavant opět přežil. Nemůžu si pomoct, ale první série byla lepší a měla chytlavější songy. ()

Reklama

Reklama