Reklama

Reklama

Galavant

(seriál)
Trailer
USA, (2015–2016), 6 h 26 min (Minutáž: 21–22 min)

Tvůrci:

Dan Fogelman

Hrají:

Joshua Sasse, Timothy Omundson, Vinnie Jones, Karen David, Luke Youngblood, Mallory Jansen, Julian Seager, Sophie McShera, Hugh Bonneville, John Stamos (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(18)

Obsahy(1)

Tam kde většina pohádek končí, tahle teprve začíná. Hrdinný rek Galavant, slovutný to chrabrý rytíř, bojuje o srdce své vyvolené, která na piedestalu zájmu cloumá jak s city všemi opěvovaného Galavanta, tak i zlého krále Richarda. (geklon)

Videa (7)

Trailer

Recenze (82)

Vxxx 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je prostě geniální věc! :D Baví mě to ... šíleně! Parodie a kravina udělaná tak kvalitně! A za tu hudbu by se nemusel stydět žádný muzikál! Prostě super. Snad tomu nedojde dech, protože hodnotím teprve první dva díly. Ale i tak. Dokonce tam není žádná postava, která by mě štvala. Prostě super, super, super... Dlouho jsem nebyla z nějaké novinky tak nadšená.. :D 5* EDIT: Po dokoukání druhé série s čistým svědomím nechávám plnou palbu. 5*! ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

1. série: Everybody sing! Nečekaně ujetý a šíleným humorem nařachaný muzikál, jenž se nebere vůbec vážně a funguje také jako parodie pohádkového žánru. Chytlavé melodie, již byste si broukali i dlouho po skončení, se sice dočkáme pouze v pilotu. Choreografie některých hudebních čísel by také ještě potřebovala doladit. Písničkám ale nechybí hravost, nápaditost a stejně jako zbytek seriálu si umí skvěle utahovat z podobných pohádkových písní a žánrových škatulek. K tomu si připočtěte sympatický casting v čele s králem Timothy Omundsonem a guilty plesure Vinnie Jonesem a máme zde kousek, který budete buď milovat, nebo totálně nenávidět. Škoda, že druhé série se nejspíš nedočkáme. 80% ()

Reklama

Anchi 

všechny recenze uživatele

Galavant je sice super, ale zženštilý/dětinský Richard si scénu ukradl během pár dílů víceméně hlavně pro sebe. První díl mě neodradil, u 2. jsem brečela smíchy (legendární joust) a u posledního jsem plakala už doopravdy, převážně proto, že 3. série nebude. A to se tam zrovna skoro objevil drak! Galavant měl všechno. Bitches. Zombie. Gaye. Rickyho Gervaise. Prostě fakt všechno. ()

venalce 

všechny recenze uživatele

Galavant je úžasný. Čas od času je nám takovéhle šílenosti třeba, abychom nebrali seriálový svět příliš vážně. Díky tomu, že se jedná o ryzí parodii, je tu možné všechno, takže vás vždy překvapí dalšími a dalšími úlety. Písničky celou tu netradiční atmosféru jen podtrhují a jsou provedené na vysoké úrovni, pokud byste se snad o jejich kvalitu báli. Tu a tam se mihne hvězdný host a časem si zamilujete mnohé z postav, ale hlavně jde o ty nápady a vtípky. Třetí série se dočkáme leda zázrakem, ale buďme vděční alespoň za ty dvě, Galavant vám totiž spolehlivě vykouzlí úsměv na tváři (pokud vám rovnou nezpůsobí neutuchající záchvat smíchu). ()

Pajky3 

všechny recenze uživatele

Galavant je jeden z těch projektů, které mě dokázaly zaujmout od prvního traileru. Čekal jsem zábavná oddechovku u které nebudu muset přemýšlet a prostě si ji užiju a přesně to jsem dostal. Vše zabaleno do chytlavých melodií a vtipných písniček. Parodie a zpěv u mě boduje. Postavy skvělé, exceluje hlavně král Richard (Timothy Omundson), ale baví i Gareth (Vinnie Jones) a samotný Galavant (Joshua Sasse). Rytířský souboj ze druhého dílu je opravdu skvělý a připomněl mi Příběh rytíře. Nevím jestli se dočkáme druhé řady, závěr série po tom přímo volá, ale tvůrci to velmi povedeně zabalili do poslední písničky, takže uvidíme... *** Zatímco první série přinesla svěží závan do světa seriálových komedií, tak od druhé se vlastně čekalo hlavně to, že přijde s něčím dalším, novým a neokoukaným. A to byl opravdu těžký úkol. I já musím přiznat, že prvních pár dílů mi přišlo utahaných a říkal jsem si, že už to není úplně ono. To všechno se však změnilo v okamžiku, kdy Richard vymění cenný drahokam za Tada Coopera. V tu chvíli bys ten správný Galavant zpět a vykouzlil mnohokrát úsměv až do opravdu pěkného a povedeného finále. Tentokrát však už pochybuji, že by Galavant opět přežil. Nemůžu si pomoct, ale první série byla lepší a měla chytlavější songy. ()

Galerie (509)

Zajímavosti (7)

  • Když v 10. epizodě 2. série "The One True King" chlapec nabízí, že napíše králi písničku, Gareth (Vinnie Jones) odsekne: "Shut up, Menken" ("Mlč, Menkene"). Alan Manken je hudební skladatel, který je známý spoluprací s Waltem Disneyem a napsal i hudbu ke Galavantovi. (Tom:))
  • Skladatel Menken si dělá legraci ze známých, ale i svých písní. V 7. epizodě 1. serie říká sluha Galavantu: "Kiss the girl". To je jinak pobídka, která zazněla v Disneyho pohádce Malá mořská víla (1989), kdy rak a opatrovník Ariel našeptává princi Erikovi, aby v loďce políbil tu dívku. Právě v tu chvíli zazní pár tónu z oné zamilované písně od Menkena. (Gig)
  • V 7. epizodě 2. série "Love and Death", když se Roberta (Clare Foster) pokouší vyznat Richardovi (Timothy Omundson) lásku, říká: "Jsem jen holka, která stojí před klukem vedle mrtvoly a žádá ho aby ji měl rád." Původně velmi podobná věta ("Ale taky jsem jenom holka, která stojí před klukem a žádá ho, aby ji miloval.") zazněla z úst Julie Roberts ve filmu Notting Hill (1999). (Tom:))

Reklama

Reklama