Reklama

Reklama

Zázraky

  • Itálie Le meraviglie (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Film Zázraky vypráví příběh dvanáctileté Gelsominy, která žije s rodiči a třemi mladšími sestrami na opuštěném statku kdesi v Umbrii na italském venkově. Otec drží rodinu stranou nástrah moderního světa a striktně prosazuje život v souladu s přírodou. Chov včel a výroba přírodního medu jsou pro rodinu jediným zdrojem obživy a točí se kolem nich veškerý život na statku. Pevné rodinné vazby podřízené praktickým činnostem jsou však narušeny natáčením televizní reality show „Zázraky venkova", které poblázní celý kraj. Jistoty idealistického a poněkud despotického otce jsou zviklány poznáním, že milovaná dospívající dcerka se možná vydá jinými cestami, než jaké volil pro sebe a své nejbližší. Zčásti autobiografický poetický snímek režisérky Alice Rohrwacherové o rozpadajícím se ideálním světě místy osciluje na hranici mezi realitou a snem. (Aerofilms)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (51)

honajz2 

všechny recenze uživatele

No, oproti geniálnímu Lazzrovi mi tohle zrovna nesedlo. Těžko říct proč, když kameru to má stejně skvělou, akorát v Lazzarovi působila víc (řekněme) snově. Něco do sebe to ale má, to musím uznat, nastíní to pár zajímavých témat (poctivá rodina vyrábějící výrobky s citem a přírodně v dnešní moderní době nemá moc naději na úspěch), ale nějaká celková myšlenka mi unikla. Přitom náznaků zde není málo a osobně si myslím, že v tom je něco hlubšího, než jen příběh včelařské rodiny, která se snaží finančně přežít. Ale tak po filmařské stránce je to dost zdařilé, pár scén je opravdu jak z jiného světa (i když je to možná přehnaně řečeno), jenom se mi ten film prostě netrefil do noty. Možná kdyby to bylo trochu svižnější. 3* ()

Majkak 

všechny recenze uživatele

Zázraky jsou jiným typem filmu než Díra u Hanušovic. Ta spíše ukazuje sociální deprivaci těch, kteří nejsou schopni se prosadit a přežívají, přičemž výsledný dojem je spíše lehká deprese. Zázraky jsou o svobodné volbě alternativního způsobu života. Ale i ten má své limity a ne všichni jsou stejně vášniví alternativci. Zázraky se vyznačují zvláštním lehce snovým způsobem vyprávění. ()

Reklama

Faustka 

všechny recenze uživatele

Velmi zvláštní film, a ještě zvláštnější la famiglia. Otce početné rodiny Wolfganga si buď zamilujete, nebo ho zařadíte do kategorie týpků na přesdržku. Nic mezi tím. Před vámi, za vámi, nad vámi, kolem vás včely, kterým vévodí patriarcha - sláma mu čouhá z bot, ale nad penězi ohrnuje nos. Manželka je tu spíš jako morální podpora pro své čtyři dcery a jestli byla z její strany vynaložená nějaká snaha není to poznat. A co v tomto artovém zázraku ještě dominuje, to jsou litry a litry zlatavého, sladce lepkavého medu, v kterém mám chuť se vykoupat. A velbloud, který se sem nějakým nedopatřením scénáristky zatoulal, jen nevěřícně zírá a i ten typický chrchel mu šokem zaskočil v krku. Za ten italský slunečný žár dám čtyři a toho medu mi prosím natočte plnou. ()

hygienik 

všechny recenze uživatele

Film "o ničom", ktorý je ale plný pocitov, symbolov, bizardných scén vyvolávajúcich asociácie. Skvelá práca s kamerou, dialógy, ktoré neplytvajú slovami. A do toho všetkého fatalizmus... smútok, krásny smútok. Alice Rohrwacher majstrovsky zvládla aj svoj druhý film, ďakujem! Vidieť hrať jej sestru bol pre mňa vítaný bonus. ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

Včely, včely, včely... art nám rozbzučely.“ Inspektor Trachta: „Poslyšte, to jsem se vás chtěl zeptat, co to tu všude bzučí?“ Správná odpověď je, že bzučí magorovi v plešaté kebuli. A mně málem taky. Prý: „Nenápadný klenot...“ A mohl by mi někdo vysvětlit, co se nám Alice a Alba Rohrwacher vlastně snažily sdělit? Něco o návratu k přírodě, heh? S takovou disfunkční rodinou? Poloviční bezďáci (ve finále úplní), matka pasivní trpitelka, čtyři dcery s dětstvím spláchnutým... medem. Plus otec despota s děravou kapsou a moudrými kecy: „Peníze jsou k ničemu!“ Jeden o deset let opožděný a proto asi letargický velbloud, vlezlá až šikanující rašple ze sociálky a jedna impresionisticky vymalovaná  televizní soutěž o sklizni: „Hrabe celé rodině.“ BZUČÍCÍ OKÉNKO: [][] V čem hledat poselství filmu a co při hledání budeme potřebovat: A) V některém z 32 úlů. Nutná je opatrnost. B) V jeskyni. Konkrétně v té s kdovíproč ztraceným (a jeho nalezení kdovíproč zatajeným) kukaččím mládětem z pasťáku. Potřebujeme baterku a nějaký víc smyslu dávající scénář. C) Pod velbloudem. Nezbytné je kouzelné pískání, aby se nám zvednul. Btw, po poselství filmu lze šmátrat i naslepo pod sedícím velbloudem, ale... [][] Správná odpověď je: „Bzzz... bzzz... bzzz... ()

Galerie (49)

Zajímavosti (2)

  • Natáčení probíhalo v Toskánsku v provincii Grosseto. (Terva)

Související novinky

TOP hosté 49. MFF Karlovy Vary

TOP hosté 49. MFF Karlovy Vary

25.06.2014

Možná si ještě pamatujete, jaké kontroverze mezi českými novináři loni vzduzovaly politické názory Olivera Stona. Letošní ročník nejznámějšího českého filmového festivalu by mohl být podobně… (více)

Reklama

Reklama