Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Knihovníci sledujú stopu mágie, a tá ich dovedie na najnečakanejšie miesto – prestížny veľtrh vedy. Kým mladí vedci, budúci inžinieri a matematici predvádzajú svoje danosti (a ťažko znášajú svojich príliš náročných rodičov), Knihovníci si nedokážu celkom predstaviť, čo majú čary spoločné s týmto pulzujúcim centrom modernej technológie. Avšak keď vybuchne model sopky so skutočnou lávou a jeden zo súťažiacich vykašle obrovské mračno múch, Knihovníci objavia, že niekto používa kúzla na splnenie svojich snov o úspechu. Ba čo je horšie, Jenkins ich informuje, že použitá sila je priveľká na to, aby išlo o jediného čarodejníka. Ide o schôdzku čarodejníkov niekde uprostred tejto technológie 21. storočia. Knihovníci musia plávať spletitou sieťou tínedžerských vzťahov – a konfrontovať sa s vlastnou minulosťou, aby našli schôdzku čarodejníkov predtým, ako magický spätný náraz zničí každého na veľtrhu. Nanešťastie pre nich je za celým sprisahaním istá postava priamo z magických bájí. A žiaden Knihovník ešte neprežil stret s touto legendou. (TV Dajto)

(více)

Recenze (3)

Mistr119 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

No jupí, konečně zase méně humoru a více děje! :) Navíc díl krásně reflektoval svět pohádek v aktuálním světě a to, že vlastně nemusí všechno skončit dobře. Trošku mi to připomnělo seriál Once upon a time. ()

Reklama

sirien 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Standardní žánrová zápletka, vcelku dobrý zpracování. Popravdě k tomu neni moc víc co říct. Problém těhle zápletek je často v tom, že v nich nic nemá žádnou hloubku. Zejména, protože neni čas na to jakkoliv vykreslit záporáky. A protože je dost těžké vyvolat POCIT "artefaktu hrozné děsivosti" jen tím, že odkážete na nějakou dávnou událost (středověký mor). Obecně mi přijde, že tenhle "klasickej žánrovej trope" je ve skutečnosti dost špatnej a vlastně si vůbec nevybavuju, že bych ho kdy někde viděl udělanej nějak zajímavě. ()

Galerie (29)

Reklama

Reklama