Reklama

Reklama

VOD (1)

Film Mr. Holmes přináší nový pohled na světově nejproslulejšího detektiva. Příběh je zasazen do roku 1947. Stárnoucí Sherlock Holmes se vrací ze své cesty do Japonska, kde se při hledání vzácných rostlin se silnými regeneračními schopnostmi stal svědkem zkázy způsobené jadernou válkou. Nyní si užívá odpočinku ve svém odlehlém venkovském domku na pobřeží, kde žije pouze ve společnosti hospodyně a jejího dospívajícího syna Rogera, a své poslední dny naplňuje chovem včel. Holmes, kterého pomalu začíná zrazovat paměť, vkládá do chlapce všechny své naděje při rozplétání okolností prastarého nevyřešeného případu, kvůli němuž musel odejít do důchodu. Zároveň touží získat odpovědi týkající se tajemství života a lásky - dřív, než bude příliš pozdě. (Cinemax)

(více)

Recenze (175)

verbal 

všechny recenze uživatele

Milé děti, fuj fuj slovíčky pro dnešní den jsou „zkurvený“ a „nasrat“. Nezapomeňte je zítra hezky nahlas zopakovat pančelce v hodině českého jazyka, poté školní psycholožce a v neděli panu faráři. Přitom určitě zdůrazněte, jak se teď cítíte duševně zmrzačené, protože jste je dříve vůbec, ale vůbec neznaly a naučil vás je až strýček verbal na té tolik prestižní HOMObázi, plné nové a lepší filmové publicistiky! A teď už si konečně procvičíme nově nabytou slovní zásobu v celých větách. *** Od něčeho, co má v názvu Holms a v anotaci krimi, by jeden očekával alespoň trochu pižma Ártýho Onana, a ne k uzoufání nudnou až otravnou sondu do geriatrické péče, v níž zteřelého starce kosí Alzhajmr, až je schopen podle škrábanců na podlaze brilantně vydedukovat maximálně to, kde mu ten zkurvený Němec schoval chodítko, a dle skvrn na bryndáku, kdy měl naposledy ledvinkový puding. K tomu je tento zapeklitě komplikovaný případ stařecké demence mohutně podkreslen strhujícím vykuřováním včelstev a nesmírně poutavým blábolením s mimořádně iritujícím frackem. Ačkoliv proslulý homoděj Gandalf Hnědý plesnivějícího dědka předstírá naprosto famózně, je i v literární podobě tento Senil Baskervilský, nebo chcete-li Údolí bércových vředů, jen nechutným a úmorným parazitickým pokusem amerického pomatence Miče Šullina artově nasrat před dveře Bejkrstrýt 221bé. Počítám, že se záhy všichni ti milovníci ubíjející gerontopoetiky dočkají z jeho péra i Cévkování Erkyla Poarota nebo Případu plného bažanta slečny Márplové. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Nie je to veru žiadny strhujúci zážitok. Melanchólia doslova tečie z obrazovky. Chápem, že taký pomalý starecký príbeh, skoro úplne postrádajúci akýkoľvek dramatický náboj, slabší jedinci nevstrebú. Ja však nemôžem ísť s hodnotením nižšie. Dva dôvody: Ian Fucking McKellen a ten scenár. Veľmi dobre napísaná vec, v ktorej sa dokonale prelínajú všetky motívy. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Filmová lobotomie mozku okleštěná o základní životní funkce. Nejnudnější adaptace Sherlocka Holmese, kterou jsem vůbec kdy viděl. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $17,737,646Tržby Celosvetovo $29,355,203▐ suchopárne /40%/ ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Zajímavé variování sherlockovského světa. Pokus o to udělat ze Sherlocka Holmese obyčejného člověka z masa a kostí (jaká slast sledovat tento staromilský film v té záplavě guyritchieovských postmoderních slátanin). Výjimečný intelekt najednou není dar, ale prokletí, Sherlock je díky němu ,,bílá vrána", bez sociálních vazeb, osamělý... Pěkný poetický příběh. Snímek, z něhož čiší starý dobrý BBC standart... ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„POKUD UMŘETE, CO SE STANE SE VČELAMI?“ … „NEMÁM PONĚTÍ. ČLOVĚK NEMŮŽE VYŘEŠIT VŠE“… /// Třiadevadesátiletej stařec a jeho svět, ve kterým se snaží léčit selhávající paměť pomocí žlutodřevu peprnýho, stará se o včely a jeho jediným posluchačem je malej kluk. Krátký flashbacky z návštěvy Hirošimy a ze vzpomínek na dávný případ, slouží divákovi k úniku z farmy, na který žije s hospodyní a jejím synkem. Pomocí nich je vyprávěn případ o záhadě lidské povahy, který tak skýtá možnost nahlédnout do duše Holmesovi… Fajn je Milo Parker, ale jinak jde o komorní a nudný drama, který je hereckou exhibicí Sira Iana Murraye McKellena. A kdyby tady nebylo těch několik fantastickejch (Sherlockovskejch) dedukcí, mohl by to bejt film vo jakýmkoliv starci, kterýho jediným posluchačem je malej kluk. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Knihu „A Slight Trick of the Mind“, kterou v roce 2005 napsal Mitch Cullin, číst nebudu. 2.) Jedu jenom senilní filmy. 3.) Thx za titule „Erza12358“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ ne ()

Zíza 

všechny recenze uživatele

Všichni stárnou a není to nic příjemného. I génius jako Sherlock musí zestárnout a já chápu, že se na to ne zrovna snadno kouká, protože v našich myslích je to stále mladý muž s bystrou myslí a břitkým úsudkem. Pokud nechcete detektivní ikonu vidět, jak ji pomalu požírá senilita, nemá smysl si tento film pouštět, ale pokud chcete vidět jisté smíření s nadměrnou inteligencí a s životem, který přinesla, možná to zase tak špatná volba není. Jestliže máte odpor ke stáří, tenhle film vás znechutí. Já měla to štěstí senilního Shrelocka potkat již knižně v titulu Konečné řešení, ale tohle filmové řešení je mnohem lepší. Protože tu samotu má s kým sdílet. ()

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Výprava za pravdou, během které si člověk uvědomí, že někdy potřebujeme fikci, aby nás před ní uchránila. #TeamBees ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Je sice pravda, že od filmu jsem měl po serii akčního Sherlocka s Robert Downey Jr. poměrně vysoká očekávání, ale víc než hodinu a půl dlouhou dávku nudné péče ovčely a stařeckého blábolení jsem tedy vážně nečekal. Mrzí mne to, jelikož Iana McKellena si velice vážím, ale film jsem div několikrát nevypnul. Takže hodnotím pouze jednou hvězdou, protože jsem si z celého díla vlastně neodnesl vůbec nic. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Včely jsou hodné, vosy jsou zlé. Holmes už je starý a Roger ne. Boj s pamětí v podání nejbrilantnějšího mozku detektivní školy v hodně pomalém, jímavém a úžasně napsaném příběhu. Chybí tu akce, drama je dávkováno jen po nutném minimu. Pravý opak Richieho dynamického blockbusteru. Skvělé herecké výkony a síla vymyšleného příběhu. Nic víc, nic míň. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Kdekdo by mohl naznačit, že už je trošku přesherlockováno. Já bych však namítl, že pokud tvůrci přijdou s originálním tématem a nebude se jen vařit s vody, nemám s filmem problém. To je i příklad nového postaršího Holmese, kterého se brilantně ujal Ian McKellen. Film má tři časové linie a ačkoliv je asi půlku filmu nejasné, jak vlastně zapadají do sebe, v závěru se vše krásně propojí a 93letý Sherlock dokáže i zapůsobit..70% ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Přepis knihy Mitche Cullina A Slight Trick of the Mind (2005) ideálně shrnuje holmesovský fenomén. Sherlock Holmes, který stále ještě žije v roce 1947, pozvolna předává své vzpomínky a know-how mladé generaci. Ve svých 93 letech je to melancholický stařík s neuvěřitelnou škálou zážitků. Atraktivní téma, zajímavé zpracování, herecké koncerty. A cosi navíc pro ty, kteří zbožňují A study in Scarlet. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Zhlédnuto v kině. Do jisté míry obdivuju Billa Condona. Obdivuju ho za to, že v dnešní době, kdy většina lidí umí udržet pozornost sotva na 6 vteřin a ve filmech/seriálech pokud není 20 střihů za minutu, které jsou podtrženy dramatickou hudbou, tak diváci prohlásí, že to byla těžká nuda, přijde s něčím takovým, co má pomalejší tempo, ale za to vyniká ve všech dalších oblastech. Mr. Holmes je skvělý příběh, který nám ukazuje to, co někteří možná nechtějí vidět, ale je zároveň logické - staršího Sherlocka Holmese, který už sice není na vrcholu jeho fyzických schopností, nicméně ze svého šarmu a postřehu neztratil téměř nic. Bylo opravdu zajímavé vidět Iana McKellena, jak se do této postavy vžil a jak dokonale ho zahrál. Bylo skvělé vidět film, který si dává čas na to, aby nám představil postavy a pak se do nich ponořil/prozkoumal je pečlivě, ale zároveň nezanedbával příběh. Zkrátka a dobře, mezi těmi všemi prázdnými CGI filmy, kdy divák mnohdy neví, jestli se má smát či brečet, ale hlavně že se to hýbe rychle, mi tohle přišlo jako závan svěžího větru. A když vidím, jak je zde tento film podhodnocen, trošku si přisadím, protože jsem váhal mezi čtyřmi a pěti hvězdami. Tohle je film, který se vyplatí vidět. 90 %. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Sherlock Holmes žije vo svojom pokročilom veku 93 rokov mimo mestskú civilizáciu, kde sa o chod statku i príbytku spoločnými silami stará pani Munroová so svojím synom Rogerom. Od jeho detektívnej práce kedy prišiel na "kĺb" nejednému prípadu ubehlo viac ako 30 rokov, no presto všetko je tu jeden, posledný, ktorý mu nedopraje pokojného spánku. Bol totiž príčinou jeho predčasného odchodu do dôchodku. Spomenie si čoraz senilnejší starý pán, ktorého začína prenasledovať strata pamäti, čo sa stalo s manželkou pána Kelmota, ktorý ho požiadal, aby vyšetril príčiny veľmi zvláštneho správania jeho milovanej partnerky? Na môj vkus až príliš pomalé tempo. Príbeh je síce silný, pričom sa skladá z viacerých skladačiek, no bohužiaľ u mňa samotnom nedokázal vzbudiť taký záujem, aby som bol k "sile" hlavnej postavy so zvučným menom natoľko ohúrený, aby som udelil vyššie hodnotenie ako 3 hviezdy. Teda až kým sa v záverečnej 15 minútovke neuzavreli ďalšie z "príbehov", ktoré vyvolali rôzne neočakávané pocity (nechcem naznačovať). Na pána Holmesa som sa veľmi tešil, no a napriek tomu, že som očakával úplne niečo iné, spokojnosť sa nakoniec predsa len dostavila. Divák by však nemal dúfať v žiadnu akciu, ale mnoho dialógov s hlbokými myšlienkami. Pekný film. ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Pekne, citlivo a elegantne natočené aj zahrané. Ale vôbec ma to príbehovo nedokázalo zaujať, nie to ešte strhnúť 5/10 ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Celkem příjemná a velice pomalu plynoucí zábava. Gandalfa mám celkem rád a sem tam mi nějakým tím gestem připomněl i pravého Sherlocka. Nosný příběh není příliš propracovaný, či zajímavý. Spíše se jedná o nějaké to nostalgické vzpomínání, které je do značné míry zkomplikováno zvyšující se senilitou. Vizuálně je snímek vymazlen. Odehrává se ve velmi pěkném prostředí, kde by nejeden človíček na stará kolena určitě rád počkal na smrt. Vyloženě o nudění se snad nemůže být řeč. Jsem celkem kinematograficky uspokojen. Jedná se sice o něco jiného, než jsem si před zhlédnutím přál, ale takové pěknější 3 kousky nemám větší problém dát. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Myslím si, že vidieť niektorých ľudí v určitých rolách je priam výsada. Ian McKellen ako Mr. Holmes je absolútne fantastický a je silným ťahacím elementom tohto výrazného dramatu. Jeho priateľstvo s Rogerom je vynikajúco stvárnené a aj mladý Milo Parker, ktorý ho hrá je skvelý. Je skvelé vidieť Sherlocka v inej role než detektíva a môžeme viac načrieť do jeho postavy a plus tam sledujeme dokopy tri príbehy. Sherlock v 60-tke, keď riešil svoj posledný prípad, Sherlocka pár týždňov dozadu v Japonsku a nakoniec Sherlocka, ktorý sa vrátil a píše pravdivú verziu svojho posledného prípadu. A najhoršie na tom je, že si nevie spomenúť, lebo v 93 rokoch už pamäť tak dobre neslúži. A je vidno, že ho to trápi. Film má veľkú hĺbku a pre mňa to bola radosť sledovať. Veľmi pekne stvárnený film, výborne zahraný a veľmi sympatické postavy to robia skutočným zážitkom. Myslím si, že ak čakáte detektívku so Sherlockom Holmesom budete sklamaní. Treba film brať podľa toho, čím je. A toto je skôr dráma starého detektíva, ktorý chce prísť na to, čo urobil nesprávne a díva sa sám na seba trošku inými očami než jeho priateľ John Watson alebo široká verejnosť. A už len z týchto dôvodov musím tento film náramne oceniť. Mr. Holmes bol podľa mňa vynikajúcou drámou s 93 ročným Sherlockom Holmesom. Hodnotenie: A ()

Reklama

Reklama