Reklama

Reklama

VOD (1)

Film Mr. Holmes přináší nový pohled na světově nejproslulejšího detektiva. Příběh je zasazen do roku 1947. Stárnoucí Sherlock Holmes se vrací ze své cesty do Japonska, kde se při hledání vzácných rostlin se silnými regeneračními schopnostmi stal svědkem zkázy způsobené jadernou válkou. Nyní si užívá odpočinku ve svém odlehlém venkovském domku na pobřeží, kde žije pouze ve společnosti hospodyně a jejího dospívajícího syna Rogera, a své poslední dny naplňuje chovem včel. Holmes, kterého pomalu začíná zrazovat paměť, vkládá do chlapce všechny své naděje při rozplétání okolností prastarého nevyřešeného případu, kvůli němuž musel odejít do důchodu. Zároveň touží získat odpovědi týkající se tajemství života a lásky - dřív, než bude příliš pozdě. (Cinemax)

(více)

Videa (7)

Trailer 3

Recenze (175)

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Přepis knihy Mitche Cullina A Slight Trick of the Mind (2005) ideálně shrnuje holmesovský fenomén. Sherlock Holmes, který stále ještě žije v roce 1947, pozvolna předává své vzpomínky a know-how mladé generaci. Ve svých 93 letech je to melancholický stařík s neuvěřitelnou škálou zážitků. Atraktivní téma, zajímavé zpracování, herecké koncerty. A cosi navíc pro ty, kteří zbožňují A study in Scarlet. ()

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Mr. Holmes je poetický film o stáří, odpuštění, ješitnosti, sobeckosti, o včelách a - o Sherlocku Holmesovi. Myslím, že děj není nikterak složitý a nedá se v něm ztratit. Dějová linka je jediná a prostřednictvím Holmesových vzpomínek se všechno vysvětluje, proplétá a komplikuje. I přes ten perfektní konec mi ale ve filmu něco chybí. Ano, případ s rukavičkou byl dobrý, vyústění na lavičce taky sedělo, ale... Jako by se to všechno Holmese nijak nedotklo. Až pak ty včely. Možná to tak má být, možná zůstáváme dlouho mimo veškeré dění a věci se nás zdánlivě netýkají. Možná pak stačí potkat někoho, s kým svůj život pochopíte. Vlastně tomu Holmesovi trochu závidím, že Rogera - i když na sklonku života - poznal. ()

Reklama

baribal 

všechny recenze uživatele

Mr. Holmes a jeho včely. McKellen je jako stařík skvělý a když by mu tvůrce filmu udělil v ději více toho "sherlockování", bylo by to užasné. Škoda naopak je, že více než cokoli jiného je toto film o stáří a senilitě, která ztrpčuje Holmesovi život. K lepšímu dojmu by postačila lepší zápletka a rozuzlení, nemám problém že je film o zapomnětilvosti, ale mám problém, když nejslavnější detektiv maximálně tak pozná rozdíl mezi včelou a jiným hmyzem. Plno důvodů proč film vidět a proč nevidět.. nakonec spíše doporučení, protože i ta atmosféra se celkem povedla.. takže asi že palec nahoru. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Celkem příjemná a velice pomalu plynoucí zábava. Gandalfa mám celkem rád a sem tam mi nějakým tím gestem připomněl i pravého Sherlocka. Nosný příběh není příliš propracovaný, či zajímavý. Spíše se jedná o nějaké to nostalgické vzpomínání, které je do značné míry zkomplikováno zvyšující se senilitou. Vizuálně je snímek vymazlen. Odehrává se ve velmi pěkném prostředí, kde by nejeden človíček na stará kolena určitě rád počkal na smrt. Vyloženě o nudění se snad nemůže být řeč. Jsem celkem kinematograficky uspokojen. Jedná se sice o něco jiného, než jsem si před zhlédnutím přál, ale takové pěknější 3 kousky nemám větší problém dát. ()

VenDulin85 

všechny recenze uživatele

Čekala jsem trochu propracovanější (více strhující, dechberoucí, s nečekanou pointou přicházející...) zápletku, kterou tam pracující senior Holmes řešil, ale člověk nemá čekat. Celý snímek působil melancholicky, ale přesto zajímavě a uvěřitelně. Dvakrát od různé osoby zazní smutné "myslel jsem, že mě zná líp", které evokuje osamělost, když nás nikdo nechápe. Na celovečerák do kin odvážné, ale Ian a spol. to utáhnout dokážou, co mě jen lehce vytáčelo, byly ty přechody ze vzpomínek z minulosti do přítomnosti, protože... dějová linka minulosti se mi zamlouvala víc. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (9)

  • Film bol premietaný na filmovom festivale v Berlíne už vo februári 2015. (Zdroj: variety.com) (chesterko)
  • Natáčelo se v Anglii, konkrétně v Sussexu a Londýně. (Adusa68)

Reklama

Reklama