Reklama

Reklama

Svatby v Benátkách

(seriál)
Rodinný / Komedie / Romantický / Drama
Česko, (2014–2015), 76 h 14 min (Minutáž: 53–69 min)

Hrají:

Petra Hřebíčková, Filip Blažek, Alice Bendová, Alena Vránová, Hana Gregorová, Ladislav Potměšil, Petr Kostka, Martin Kraus, Jiří Dvořák, Štěpán Krtička (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(79)

Obsahy(1)

Zažít romantiku a opravdovou Itálii nemusíte jen v těch nejslavnějších Benátkách. I takové Benátky nad Jizerou skrývají ty nejromantičtější příběhy, které se stvrzují svatbou, stejně jako životní osudy, jež seriál převypráví s humorem.
Seriál Svatby v Benátkách se odehrává ve svatebním prostředí, přesněji okolo svatebního salonu. Hlavní hrdinkou je krásná pětatřicetiletá Olga Drozdová (Petra Hřebíčková), maminka dvojčat, která stále hledá toho pravého. Vztahy jí dělají vrásky, pokud už si na ně v bláznivém životním kolotoči vůbec najde čas, protože role matky a spolumajitelky svatebního salonu ji plně vytěžuje. Salon založila společně se svou kamarádkou Lolou (Alice Bendová). Olga s Lolou dokážou zařídit svatbu od a do zet. Potřebujete krásné svatební šaty, svatební dort, hostinu a k tomu zařídit obřad? Salon Navždy spolu je tu pro vás. Olga je srdcařka, která umí na svatbách svých klientů řešit krizové a často i vtipné momenty s noblesou. Svatby jsou pro ni dojemnější o to víc, že by si jednu takovou přála i pro sebe, jenže zatím není s kým.
Pohledná Lola se na rozdíl od Olgy drží prakticky při zemi. Ve stavebním salonu ji nejčastěji najdete, jak spřádá další podnikatelské plány, protože Benátky nad Jizerou jsou jí malé. Její excentrický životní styl, který zahrnuje i movitého manžela, obyvatele maloměsta dokonale dráždí, ale to Lolu baví.
V podnikání jim pomáhá svatební fotograf Romeo (Filip Blažek), kterému jsou svatby osudné. Už měl totiž tři a je otázkou, jestli víc miloval svoje ženy nebo vlastní svatby. A o kolika mužích můžete říct, že svatební obřady patří k jejich životnímu stylu?
Obrovský dům na náměstí, kde se svatební salon nachází, patří majitelce a vdově Evě Krejzové (Alena Vránová). Ta pronajímá několik bytů v domě. V jednom z nich bydlí sama Olga s dětmi, v dalším pak Evin pohledný syn Filip Krejza (Ondřej Veselý). Filip úspěšně podniká se svou stavební společností a mamince pomáhá, proto také bydlí v bytě hned vedle. Na první pohled je to dokonalý syn a manžel. Jak se však brzy ukáže, manželství není disciplína, kterou by zvládal na jedničku. Filip ve svém vztahu nemotorně klopýtá, zahleděn do Olgy. Jeho utajená láska ho však dovádí k situacím, které jsou nejen nebezpečné, ale hlavně vtipné.
Do domu se stěhuje i mladý zubař Grábner (Martin Kraus). Je to chaotik ztracený ve světě dokonalého chrupu. Společně s přítelkyní Lenkou (Lenka Zahradnická), která pro něj pracuje jako sestřička, si přímo v domě zařizuje novou zubní ordinaci. Lenka má nejen profesní úkoly, ale musí na svého zubaře dávat pozor hlavně v osobním životě, protože věčně roztěkaný Grábner se dovede svojí zbrklostí dostat do neuvěřitelných situací a pod tíhou svých myšlenek zapomíná i na tak hezké věci, jako je třeba sex...
Olga často jezdí na malebný statek ke svým rodičům. Ti dva potvrzují rčení, že muži jsou z Marsu a ženy z Venuše. Maminka Libuše Drozdová (Hana Gregorová) miluje kulturní zážitky a hlavně spisovatele Čechova. Je to rázná žena, která ráda mluví svým dětem do života. Zatímco Alois Drozd (Ladislav Potměšil) by knihy své manželky nejraději použil k podstavení svých luxusních králíkáren. Alois totiž miluje králíky, dokonce je má i pojmenované. Jen škoda, že se mu jeho šampioni sem tam dostanou omylem i na talíř...
Na venkov je občas jezdí navštívit i Ivan Drozd (Jiří Dvořák), bratr Olgy. Ivan je zosobnění rčení "mít hlad jako herec". Jeho kariéra herce v Praze je různorodá, častěji spíše neúspěšná. Rád hazarduje se svými penězi, a proto si jezdí často půjčovat za rodiči. Aby toho nebylo málo, má dceru v pubertě, která mu jeho otcovské konání s výrazem dokonale otráveného puberťáka vždy vtipně okomentuje. Tím ho dokáže vytočit do běla... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (83)

Ydrosten odpad!

všechny recenze uživatele

To se opravdu nenajde nikdo, kdo by nás podobných sraček konečně zbavil ? Dneska u toho moje partnerka brečela. Když jsem se Jí ptal co se zase stalo ( jsem ochotej si ji pokaždém takovém debilním seriálu vyslechnout ) tak mi řekla že tam jakásik postava přišla o dítě. Neuvěřitelné sračky. |||||| Kdyby místo podobných hovadin, vysílaly reklamní bloky o hodině a půl, udělá to víc radosti. Jóó a ještě by mněly pořádně psát kolik minut to má, protože hodinu to nemá na 100%. Když započítáme i reklamy, tak nám to udělá krásných 90 a více minut. Což je bohužel dost blbý v případě že jste v čase vysílání zvyklí chodit se psem na procházku a venku zrovna pršá. To by mně trefil šlak. Je velkou škodou, že se Český národ neumí chovat jako ve světě, kde by po pár peticích, byly takové seriály dávno zrušené. Zajímalo by mně kolik milionů KČ, platí těm statistickým firmám, které tvrdí že se na to dívá 945 771 díváků. Kdyby šlo dát mínus, tak ho dám. Pro podobné seriály je slovo ODPAD, vlastně ještě hezké pojmenování. PS : mnělo by se zavést ještě hodnocení " Dno žumpy " ()

coco.brice odpad!

všechny recenze uživatele

rád bych upozornil na Václava Noida(tu přezdívku si kurva asi vymyslel sám?.-), který dává obsazování neherců do filmu či seriálu uplně nový rozměr...jeho výkon je tak šílený...že se na to občas i rád podívám...protože mne to nutí k otázkám?je ten člověk skutečně takové dřevo?nebo tak blbej?a co z idiota mu tohle může trpět?je to mučivé a svíravě existenciální...tenhle Noid..:-) ()

Reklama

DjsVorel odpad!

všechny recenze uživatele

Původně jsem psala něco o tom, že nebudu pokrytec a nedám odpad, že se dá u toho alespoň v klidu vyžehlit. Ale po pár dílech druhé řady jsem zhodnotila, že už ani žehlit se u toho nedá, protože je to totální sračka na úplně stejné úrovni jako většina českých novodobých seriálů. Tenhle seriál totiž naprosto přesně reflektuje, když scénář dělá někdo naprosto bez fantazie. Furt dokolečka stejný hovna a ještě k tomu už dotyčný nevěděl coby..... ()

Infantility 

všechny recenze uživatele

Absolutně nesourodé herecké obsazení. Skvělá Petra Hřebíčková i sympatická dvojice Lenka Zahradnická a Martin Kraus (jen za ně ty dvě hvězdičky). Na druhé straně trapné hraní/přehrávání Alice Bendové a protekční tlačky a neherečky Verešové. Nuda a šeď a nuda a šeď pro změnu. Líbí se mi docela přídavná zubařská linka, ale samotný nápad se svatebním salonem a všechny ty svatby, rozvody, vztahové krize, něco pro teenagery i důchodce - to je prostě nezvládnutý otřes.... Několik vedlejších příběhů, ale v podstatě žádný hlavní - a co je hlavní - žádný kvalitní. Maximálně pan zubař a sestřička :). ()

Georginek odpad!

všechny recenze uživatele

Už mám naprosto po krk těhle zasyflenejch rádoby seriálů, propagovaných v televizních novinách a rádoby reklamách s profláknutými nic moc herci - naprosto o ničem. Jsou to naprosto vyhozený prachy za tuhle nehoráznost a jí podobný viz Cesty domů, Ulice a další kokotiny. Vlastně Prima i Nova cpou prachy do těhle oskarovejch lahod, místo aby koupili pořádnej seriál a odvysílali ho celej....... Ne, tady si točíme vlastní příšernosti a na pořádnej séroš jako třeba The Walking Dead, Revolution, Lost, Prison Break, Heroes, Falling skies atd. pak nezbydou prachy...... Jenže, když to náš tupej národ vyžaduje, hold se podřídíme většině, avšak v tomto případě nemůžu souhlasit, že většina má pravdu. Dokonce by se dalo tvrdit, že Češi jsou rok od roku debilnější a za chvíli už nebude kam klesnout, což se odráží třeba ve volbách, kdy se volej Zemani, Komíni a podobná pakáž. Tento národ si opravdu koleduje svojí omezeností o genocidu - protože toto NELZE!!!! ()

Galerie (88)

Zajímavosti (5)

Reklama

Reklama