Reklama

Reklama

Geostorm: Globální nebezpečí

  • USA Geostorm (více)
Trailer 2

Po sérii bezprecedentních přírodních katastrof ohrožujících naši planetu se přední představitelé z celého světa dohodnou na vytvoření rozsáhlé sítě satelitů k řízení globálního klimatu, které mají zajistit bezpečnosti všech obyvatel planety. Ale nyní se něco pokazilo – systém vytvořený k ochraně Země začne na Zemi útočit a začíná závod s časem, kdy je nutné zjistit skutečnou hrozbu dříve, než geomagnetická bouře smete ze zemského povrchu všechno... a všechny. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (9)

Trailer 2

Recenze (489)

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

Dlouho odkládaný sci-fi film je režijním debutem Deana Devlina, producenta stojícího za většinou filmů Rolanda Emmericha. Emmerichovy filmy jsou ve většině případů geniální ztělesnění anarchie a Emmerich je režisér zručný. Devlin si zde ale ukousl až příliš velké sousto a měl radši zavolat Rolandovi. Devlin je pořád přece jenom debutant a dostal film za 120 milionů dolarů. Což je pro debutanta hrozně moc avšak zázraky se stávají. U Geostormu to dojelo tak na 50 procent. Geostorm není špatný film. Nejde však ani o dokonalý film. Akční scény i přes rozpočet úplně zaujmout nedokážou a celá zápletka je opravdu přitažená za vlasy a navíc ne úplně vysvětlená (alespoň dle toho co jsem zaregistroval) Herecká stránka je v pořádku: Gerald Butler je opět sympatický hrdina, Jim Sturgess je jeho ying-yangovský bráška a do toho jim ve vedlejších rolí sekundují Ed Harris a Andy Garcia. Především vztah bratrů je fajnově propracovaný a dojde k jedné emočně vyhrocené scéně která se oboum hercům povedla. Geostorm je však pořád řadový blockbuster a i když to na konci vypadá, že zaexperimentuje nakonec spadne do řadového klišé. Jako žánrová výplachovka ovšem vysoce fajn. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Ona je to spíše taková vesmírná detektivka s katastrofickým ozvláštněním, a kupodivu funguje. Butlerovi role sedla jak p...l na hrnec, a je vidět, jak si ji užívá (jeho úšklebek, když se opět dostane na "svou" stanici, je dokonalý), dialogy nejsou stupidní (třeba takový ten dojímací při rozloučení otce s dcerou je zde vědomě shozen), a ostatně se zde objeví řada dalších průpovídek a hlášek ("Ožen se s ní!"), které příběh odlehčují. Jestli něco fyzikálně možné je, nebo ne, mi tady je ukradené, protože příběh a scénář šlapou, jak mají, není zde v podstatě moc hluchých míst a všechny scény (tak pravda, chlapeček se psem je nadbytečný) zde mají své místo (jen škoda, že mrakodrap Arabům v SAE na tu hlavu nakonec nespadne, to by mne tak nějak o něco víc potěšilo), triky jsou na dostatečné úrovni a každopádně se na tenhle film moc rád podívám znovu. Mimochodem, něčím mi připomněl staré komiksy Ábíčka o Vzpouře mozků apod. ()

Reklama

mzss1 

všechny recenze uživatele

|47%| Viděno v kině. Totálně mě to minulo obloukem. Což je tak trochu paradox s ohledem na to, že obdobné bijáky beru všema deseti, viz 2012, San Andreas, Indeperence Day apod … Možná je to i tím, že už jsem těmi destrukcemi a zkázy pohlcený. První hodina snímku je taková pozvolná, moc destrukcí to nemáme – což mi teda vůbec nepřekáží. Jen mě to absolutně nebavilo. Herci, atmosféra, nápady – to vše nic extra. Jediný skvělým tahounem filmu byl jednoznačně Gerald Butler. Poslední dobou ho mám víc a víc rád. Do role se vžil skvěle, hláškoval – prostě neohrožený hrdina ze staré školy. Jenže celý snímek utáhnout sám nemohl. Nebudu si hrát na filmového odborníka a rozebírat tu nějaké velké chyby, moc jich nebylo, ale přesto jsem v kině téměř usínal (a to se mi nestává!). Úvod je dobrý, krátký, nenáročný a pak už se to bude vléct. A ani ta destrukční akce mě moc nezaujala. Ještě tak ta v Hong Kongu byla dobrá, pak už moc ne. Strašná byla pronásledovací scéna autem, kdy zachraňovali prezidenta. Do toho ty retardované blesky. Jinak žádný zásadní technický problém s akcí nemám. To, že bylo finále akcí přepálené je v pořádku, u ostatních filmů to hltám, ale zde teda ne. Asi mi i nesedl režijní styl. Hudba se celkem vydařila, Balfe ukázal už svůj hudební talent v Terminator Genisys pod dohledem jeho učitele H.Zimmera. Co se týče dalších herců, moc mě teda nebavili. Především Jim Sturges – ten mi přímo lezl na nervy. A Ed Harris byl tak nudnej, že jsem si ho málem nevšiml. Celá ta finální zápletka se mi moc nelíbila. Neříkám, že byla špatná – divák dostane něco jiného, ale nebyla dotažena do konce nebo byla točena dost nesmyslně. Takže ve finále nudný film, který moc nezaujme, hlavním středobodem je Butler, takže aspoň nějaká ta světlá chvíle se ukáže. Je mi to líto, čekal jsem téměř pecku, přeci jenom ty výše jmenované filmy miluju. ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Emmerichův dvorní scénárista se pustil do vlastního režisérského projektu a světe div se, ono to není vůbec špatné! Dokonce si troufám říct, že se vyvaroval "chybám", kterých se Emmerich v posledních letech opakovaně dopouští a vrátil se kamsi k Rolandovým počátkům. Výsledkem je katastrofické áčko (well, sort of...), které je kombinací všech tří "Dnů", "Armageddonu" a mnoha dalších béček/céček, a přesto ho to nijak zásadně nepoškozuje. Příběhově je "Geostorm" naprosto ucházející (i když nutno podotknout, že "proč to dělat jednoduše, když to jde složitě" snad nikdy nebylo trefnější), logika po většinu filmu funguje a efektům nemůžu vytýkat nic. Nejvíce mě ale potěšily jiné dvě věci - charakter Gerarda Butlera, který je tak sympatický, že jsem až v šoku a humor, kterého není ani málo, ani moc.:-) ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Jsou filmy, ve kterých mi hollywoodská superklišé a americký hurávlastenecký superpathos nejen nevadí, ale naopak si ho skvěle užívám a beru ho s nadsázkou (Independence Day, 2012, Battleship atd). Naopak v některých mi leze celou dobu krkem, i když se v nich taky na diváka pomrkává a nemají se brát úplně vážně. Asi je to tou nesympatickou Butlerovou držkou, která mi děsně připomíná našeho třídního z gymplu. Ale ani jinak žádná sláva - copak přitroublý scénář, ale ta skákající kamera v akčních scénách... Škoda slov. ()

Galerie (54)

Zajímavosti (9)

  • Celosvětová premiéra proběhla 16. října 2017 v Los Angeles (Kalifornie, USA). (BMW12)
  • Některé scény odehrávající se v NASA se točily v reálném zařízení NASA v New Orleans. (filmsim)

Reklama

Reklama