Reklama

Reklama

Gerald's Game

  • Velká Británie Gerald's Game
Trailer

VOD (1)

Manželský pár Gerald a Jessie si vyjel za sexuálními hrátkami na osamělou chatu u liduprázdného jezera Kashwakamak Lake ve státě Maine. Jessie je při jednom milování právě uvězněná v poutech, ale nějak se jí to nelíbí - tím spíš ne po tom, co její manžel umírá na srdeční záchvat a daleko široko není, kdo by jí pomohl. Je donucená zápasit se svými vlastními vnitřními démony a potlačit vzpomínky, aby dokázala uniknout ze své nezáviděníhodné situace. Démonové ji však nepřestanou pronásledovat ani tehdy, když je volná... (text z přebalu knihy) (Nivenx)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (186)

verbal 

všechny recenze uživatele

Takže holky, pokud se někdy rozhodnete skáknout si na chatu omrdat dědka, poučte se, a nikdy se nenechávejte přicvakávat klepetama k pelesti! Ono taková kombinace nitráku s viagrou může lehce způsobit, že seniorovi vašich snů nedopatřením nezduří lemrouch, nýbrž aorta, tudíž místo toho, aby vám ho tam z posledních sil zuřivě nadrobil, je v piči jen obrazně, načež vy skončíte sama, otrávená, neukojená a navíc s pomalu hnijícím starobincem po boku, aniž byste si měla čím sáhnout do nočního stolku pro vibrátor a zahnat tu frustrující prudu. Ač Káje Gugínové pomalu klepe přechod na kundu, pořád by ještě takhle na první pohled stála minimálně za dlouhý, pomalý a intenzivní doprovod do geriatrické ambulance, a sledovat její výkony v posteli stále přináší poměrně vkusný a estetický zážitek, nehledě na to uvolňující rozhýbání artritidy v zápěstí. A tak se Štefanova grafomansky užvaněná předloha dočkala mnohem záživnější audiovizualizace, která by byla dvojnásobně zábavnější, kdyby ti rejtyngoví přizdisráči dodrželi základní premisu knihy, a sice že hlavní hrdinka měla být nahá. Nahá, kurva! Anebo taky ne. Kdo ví, jestli Káje jen nenabalzamovali xicht a dekolt, přičemž měla pod tím kombiné jen krepovou, hnusně povislou kožku, atrofované panděro, nevzhledný páreček tlejících silikonů, olezlou rybu a brutální strie. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Americký spisovateľ Stephen King napísal v roku 1992 román "Geraldova hra" (Gerald´s Game). Je to komorný dramaticko-horrorový príbeh o žene (Jessie Burlinghamovej), ktorá po náhlej smrti svojho manžela (Geralda), zostala v priebehu ich perverzných sexuálnych hrátok pripútaná k posteli v letnej chate na odľahlom mieste. Tam musí vyriešiť svoju potlačenú traumu z detstva a zároveň čeliť veľmi nepríjemnej situácii, v ktorej sa ocitla. Knihu som prečítal už tri alebo možno aj štyri razy. Maestro King to napísal veľmi dobre. V roku 2017 sa toto jeho dielo dočkalo aj filmového spracovania. Vzniklo v produkcii spoločnosti Netflix, pod režisérskou taktovkou Mike Flanagana. Jeho filmová verzia tohto príbehu je dokonalá. V maximálne možnej miere sa mu podarilo vystihnúť atmosféru a podstatu literárnej predlohy. ***** ()

Reklama

Tryskomyš 

všechny recenze uživatele

Tak tenhle fílm mě vážně dostal. Nejdřív jsem myslela, že mám film s Verou Farmigou. Vera nikde. Pak se to tvářilo opravdu jako erotický film, tak jsem se natěšila na nějaké to sado maso. A zase nic. Pak se z toho vyklubal psychologický thiller. Posléze horror. A nakonec kriminálka. Miluju takové filmy, které se neodehrávají jen na jednom místě. A které jsou překvapivé. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

První polovina je rozehrána nadějně. Jen dva dobře sehraní herci a pes (čili podobná sestava jako v Hoře mezi námi, která teď běží v kinech) v jednom pokoji, nepříjemná situace a pár objektů, které by ji potencionálně mohly vyřešit. Dostatek střihů a změn hlediska, aby neochabla naše pozornost, nejistota, co je skutečnost a co jen představa (v čemž film představuje sofistikovanější variaci torture porn – nejde jen o fyzickou bolest, ale také o zachování duševní příčetnosti). Zpřítomnění hrdinčiných myšlenkových pochodů je vyřešeno elegantněji než třeba ve 127 hodinách s patetickými flashbacky. Právě flashbacky, které se poprvé objevují cca po padesáti minutách, považuji za hlavní kámen úrazu. Dosud koncentrované vyprávění s přísně omezeným množstvím možností, jak ve hře pokračovat, ztrácí tah a zabředává do pseudopsychologického zdůvodňování toho, proč má Jessie pech na chlapy. Jde přitom o Kingovo oblíbené zneužívací klišé, s nímž pracuje třeba i v To a které je založené na dost sporném přesvědčení, že aby žena objevila svou vnitřní sílu, musí nejprve hrozně trpět. Po vystřihnutí flashbacků a velmi neobratně naroubovaného emancipačního dovětku by mohlo jít o svižné low-budgetové překvapení, které nemá potřebu komplikovat jednoduchý výchozí nápad zdlouhavým vysvětlováním. Chápu ale, že jde zároveň o servis Kingovým fanouškům, kteří tuhle sebedestruktivní věrnost předloze nejspíš ocení. 65% ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Zápletka, ktorú by zabila hláška Hey Siri behom pár sekúnd. Keďže však služba nebola dostupná, tak sa mohol rozohrať nápad, ktorý definitívne zničil posledné nádeje nadržaných manželov na realizáciu 50 odtieňov čohokoľvek. Ak by Carla Gugino pred pripútaním išla donaha, tak by som dal * navyše. Takto som dostal lákavý nápad rozťahaný na zbytočne veľkú plochu. Najviac zaujímavým, a pritom časovo najskromnejším, prínosom filmu sú podvedomé dedukcie Jessie. V rámci nich jej mozog ponúka možnosti záchrany. Gerald's Game nie je žiadna horská dráha, skôr tuctové labute. Ak by k nim bola cukrová vata (nahá Carla), tak by som prižmúril oko. Bez nej priemer, ktorý v hlave nepripúta nič zásadné. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (11)

  • Ve scéně, kdy Jessie (Carla Gugino) sedí s otcem na posteli jako dítě, můžeme vidět, že nejdříve sedí oba na levé straně postele (Jessie má polštáře po levém boku). Když ale otec odejde z pokoje a Jessie si lehne na postel, tak je na pravé straně postele (polštáře má tentokrát po pravém boku). (Habansz)
  • Film byl natočen podle stejnojmenné knihy od Stephena Kinga, která vyšla v roce 1992. (SONY_)

Související novinky

Netflixovský dům Usherů našel nového patriarchu

Netflixovský dům Usherů našel nového patriarchu

01.05.2022

Jsou tomu přibližně dva týdny, co filmový svět obletěla zpráva o vyhození legendárního herce Franka Langelly z probíhajícího natáčení netflixovského hororového seriálu The Fall of the House of Usher… (více)

Režisér Doktora Spánka chystá další kingovku

Režisér Doktora Spánka chystá další kingovku

10.05.2020

Mike Flanagan (The Haunting of Hill House) už s adaptacemi knih Stephena Kinga má nemalé zkušenosti. Po Geraldově hře dostal od studia Warner Bros. šanci natočit velkorozpočtové pokračování Osvícení… (více)

Netflix mění filmovou strategii

Netflix mění filmovou strategii

26.08.2018

Jestli Netflixu něco nelze upřít, je to způsob, jakým ovlivnil televizní výrobu na roky dopředu. Co se týče filmového formátu, tam to ovšem streamovacímu gigantovi poměrně drhne. Jediný opravdový… (více)

Legendární Osvícení bude mít druhý díl

Legendární Osvícení bude mít druhý díl

29.01.2018

Ano, čtete dobře. Hororová klasika Stanleyho Kubricka by měla nafasovat pokračování, a to celých 38 let po premiéře. Koho za něj můžete vinit? Samotného Stephena Kinga! Autor knižní předlohy totiž v… (více)

Reklama

Reklama