Reklama

Reklama

Vinaři

(seriál)
  • Slovensko Vinári
TV spot 2
Česko, (2014–2015), 31 h 5 min (Minutáž: 53–67 min)

Hrají:

Václav Postránecký, Tereza Kostková, Hynek Čermák, Miroslav Táborský, Tomáš Matonoha, Lucie Benešová, Jitka Smutná, Pavel Liška, Oldřich Navrátil (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(32)

Obsahy(1)

Kateřina Hýsková přijíždí z Prahy se svými dvěma dospělými dětmi navštívit rodiče do malebné jihomoravské vesnice Křetice, kde její otec vinař právě .slaví narozeniny. Kateřina je emancipovaná rozvedená manažerka, má poněkud rozjíveného syna Buddyho, který by se nejradši jen poflakoval, a sportovně založenou dceru Petru, která sní o dráze profesionální basketbalistky. Jenže zatím ani jeden z nich netuší, že se vlivem různých okolností jejich pobyt v Křeticích značně protáhne...

Vážený křetický občan Bedřich Pavlíček slaví pětašedesáté narozeniny. Jeho narozeniny jsou v Křeticích stejně významnou událostí jako třeba Vánoce – ale oproti Vánocům můžou všichni pít jeho víno zadarmo, takže je to ještě lepší. Jediný, kdo si nepřeje, aby ho Pavlíček hostil, je velkovinař Vlček. Chtěl by se s ním konečně usmířit, a tak mu chce oslavu udělat po svém. Jenže organizaci narozenin drží pevně v rukou Stázi Pavlíčková, takže to nebude mít jednoduché. Popřát Bedřichovi chce i jeho dcera Kateřina, která přijíždí i se svými skoro dospělými dětmi Buddym a Petrou. Těm návštěva „Asie", jak říká Moravě Pražák Buddy, moc nevoní. Ale to je nakonec všechno jedno, protože v hlavní roli se stejně ocitne jedno mrtvé prase... (TV Prima)

(více)

Videa (2)

TV spot 2

Recenze (328)

giovanni3 

všechny recenze uživatele

Hodně jsem zvažoval 4*, ale nakonec se přikláním k 3*. Důvody jsou prosté celý příběh se motá kolem moc málo postav na 16 hodinových dílů a hlavně nejeden díl postrádá humor či logiku. Na stranu druhou je zde mnoho hlášek i super scének + povedená úvodní znělka + kvalitní a příjemné herecké obsazení (u mládí to povedené volby nejsou vyjma krásné Anny Fialové). Co se obecně vytýkaného záporu s nářečím týče, tak ano není to ono, ale co je to ONO? Hledáte hlavní zápor tam kde ho je zbytečné hledat jde o příběh, herecké výkony atd.. Strháte filmy za horší dabing, či horší titulky? Strháte The Big Bang Theory za to, že v českém znění jsou ty hlasy dost jiné a nevyzní to? Tady to je to samé. "Praví" Moraváci z Mikulova se na tento seriál dívají a berou ho jako recesi a srandu ví že to není logické, ale vůbec neřeší zda tam mluví tak či tak. Podívají se usmějí se hlouposti režie, atd.. ale nedělají z toho vědu. (ověřeno v Mikulově ve sklepě u "domorodců"). Zkrátka a jednoduše seriál dokáže dobře zabavit, ale není to něco co bude člověk sledovat s chutí několikrát do roka spíše to bude tak jednou možná párkrát za život. ()

Prometheus69 

všechny recenze uživatele

TO JE HODNOCENI ZASE JAK NA OSKARECH.. @_@ Debily co neodceni ceske dobre komedie.... tech je tu koukam hodne... no vlastne zevlujou uplne vsude made in czech.... hmm. Jako jedinne co nemam opravdu rad jsou takzvane situacni pribehy ze zivota... Ale jelikoz tomu neholduju, nerozumim tomu asi, jako ze mi nejaka Ulice, OVRZ a podobny ptakoviny u riti... NEHODNOTIM JE. ASI SE KURNY CHCI JEN NECHAT BAVIT OBCAS A PICOVAT NA NEJAKY HODNOCENI Takze zkracene bez tak to nikdo necte. :) Policajti jsou taky jen lidi, clovek se cudne i neco o tom vinku, sem tam se chechnu, aj nejaka ta myslenka (kozy) sa objevy.... tos dobre to kostuje... na pilot, velmi povedeny. Hadam ze to casem asi trochu ztrati slinu.... vsechno kradne... ALE KURDE! 38%! Co jsta sahli piplmani? CECHOVI SA PROSTE NEZAVDEVIS... NJ. :/ CO CECH TO ODBORNIK! Druha serie to bohuzel nakopla hodne spatnym smerem uz samotnym hudebnim klipem ktery je naprosto vyblity z mosku nejake milovnika burcaku... krvaci mi nejen srdce, ale i usi. Proto jednu hvezdu musim ubrat, to je podraz a zato se plati!!! ()

Reklama

anli 

všechny recenze uživatele

Komediální televizní seriály mají v Česku velkou tradici ,stejně jako vinařství na Moravě.Tvůrci šáhli do vinných sklípků a naservírovali nám humorné pojetí z Moravských luhů a hájů.Je zde třeba odlišit první a druhou řadu.Každá z nich je jiná a má jiný potenciál.Tak tedy první řada se odehrává na Moravě v jedné vesnici mezi vinaři a vinnými rivaly.Scénář je slušný a vtipný ,ale vše drží nad vodou zejména herci a to je u mě především Postránecký-Čermák-Matonoha-Liška-Kostková-Benešová.Je tu malebná krajina ,příjemný humor ,spousta vtipů a hlavně je to celé velmi zábavné.Myslel jsem si ,že je laťka nastavená poměrně vysoko a tak ,že bude druhá řada výrazně chudší.Jak velmi jsem se mýlil!!! Tvůrci vzali hlavní hrdiny z Moravy a přesenuli je do vesničky české ,takže přibyl peprný humor a narážky na čechy a pražáky a musím říct ,že jsem se už velmi dlouho u televize takhle nebavil a nesmál.Vše tu dostává úplně novou dimenzi a myslím ,že víc zábavnéí to ani být nemůže.jeden vtip tu srší za druhým a jedná humorná situace za druhou . Všichni herci jsou skvělí a jedineční a opravdu je radost se na to dívat..Druho řadu Vinařů se vůbec nebojím srovnat s takovou televizní kllasikou ,jako jsou Chalupáři a je jasné ,že se na to budeme dívat zas a znovu a zas a znovu se budeme smát ,až se bude vše otřásat v základech.První řada to má u mě za 70% , ta druhá za jasných 100% a nemám,co bych jí vytkl.A do hlavního města nicnedělání a hříchu,tedy Prahy , jezdím žel bohu pravidelně a často ,neb tam pracuji. ()

PauloZ 

všechny recenze uživatele

Mnoga ljeta, mnoga ljeta, mnoga ljeta .... To se doprdele neumí naučit ani tu jedinů slavnostní písničku pěkně po moravsky, když už, s prominutím, ku*ví tu moravštinu a zápletka by neobstála ani u nás v dědině?! Z moraváků dělají zaostalé neandrtálce a z pražáků ožralé workoholiky. Nechápu proč neobsadili pořádné moravské herce, klidně neznámé brňáky, nebo prostě někoho, kdo to v pohodě zvládá. Pořád dokola stejní herci, kteří nudí. Jediné plus je ta Čermákova cérečka :) PS: Pro ty, kdo neznají ten text, tak správná verze jest: Mnoga ljeta, zdraví byli, mnoga ljeta, živijó, živijóo, živijóóó!!! Po prvním díle odmítám sledovat tuhle další s*ačku z české produkce. A vlastně, dopadlo to úplně stejně, jak jsem čekal. Matonoha s Junákem to nezachrání. ()

marrjaana

všechny recenze uživatele

Měl by se vydat nějakej zákon, kterej by zakazoval cajzlům žvatlat po Moravsky. Vždyť jim to do toho zobáku neleze. Zní to divně a tak nějak polovičatě. Navíc s tím jejich pražským přízvukem a kdy do toho kydaj ještě po pražsky... Au. To vážně nejsou u nás na moravě žádní herci( i když třeba s xichtem neprofláknutým ale o to levnějším)? No hodnotit zatím nebudu, nepřenesla sem se přes jazykovou barieru a po ani ne pěti minutách vypla. ()

Galerie (261)

Zajímavosti (23)

  • Při degustování posledního vzorku Pálavy Pavlíček (Václav Postránecký) dopije vzorek ve sklence, ale v dalším záběru má zase plnou sklenku. (Brebto)
  • V epizodě Nová generace (2014) si farář (Pavel Liška) nechá udělat test plodnosti, který ukáže, že je neplodný. V epizodě Svatba (2015) ale na otázku Jany Hamplové (Jitka Čvančarová) „A co budeš dělat?“ (míněno po svatbě) odpoví, že děti. To přeci nemůže, když je neplodný. (Bobika16)

Reklama

Reklama