Reklama

Reklama

Vinaři - Série 1

(série)

Epizody(16)

Recenze (14)

GeusX 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dojmy z prvního dílu: Široká plejáda dobrých herců, kteří dostanou většího prostoru nejspíš až v nějaké epizodě. Snaha o moravsko-vinařský humor tu je, ale nějak vyznívá nedotaženě a do prázdna a vtipu "Bobulí", kterým se snaží i obsazením přiblížit a nalákat diváky na něco `známého`, jaksi nedosahuje. Škoda, potenciál tu je. Ono natočit vtipnou komedii, která opravdu pobaví je uměni. edit: I po třináctém díle tomu chybí ta správná šťáva, kterou bych si představoval, že by mít mohla. I děj v podstatě zamrzl jen na epizodních historkách. Alespoň, že jsou to pěkné lokace, což je největší deviza proti ateliérovým seriálům. I přes ty výtky mne to baví sledovat (i jako záminka dát si lahvinku např. Pálavy) a v každém díle se pár humorných perliček najde... Původně jsem ohodnotil lepšími 2 hvězdami, ale vzhledem ke "kvalitám" druhé série dávám 3*. ()

Sharpooter 

všechny recenze uživatele

První série je celkově průměr, možná lehký nadprůměr. Jako jednotlivé díly to tu ani nemá cenu moc rozebírat, některé byly dobré, jiné byly úžasné, ale hodně z nich stálo za starou bačkoru. Díly byly opravdu kolísavé, někdy jsem se i bál, co bude v dalším díle. Humor v tomto komediálním seriálu je klasický český (tedy ne moc vtipný, místy spíše trapný). Postavy byly napsány dobře a herecké obsazení sedělo téměř všem. Jediná postava která mi vadila byla basketbalistka, která se do prostředí vinařů ani moc nehodila a spíše kazila celkový dojem. Bylo zde i pár dobrých hlášek, které byly fakt povedený, např: Fuksa: "Proč myslíš, že se ženy přirovnávají k dobrému vínu?" Budy: "Protože ženské chtějí slyšet, že chlapi milují věci, který stárnou?" :D 6/10 ()

Reklama

tranquill 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Po všetkém je hovno, enem po víně je dobře!" Kvůli zatracujícím komentářům a hodnocením jsem tenhle seriál vynechal. Nyní jsem ho zkusil ochutnat a nelituju. Nemá smysl ho hodnotit kvůli nepřesné výslovnosti a značně nedostatečné moravštině. Myslím si, že naopak, tvůrci schválně zvolili většinu nemoravských herců, kteří náš (teda já su spíš hanák :-) jazyk nemohou dostat do krve, ale udělali to s nadhledem a s nadhledem i herecké osazenstvo hraje, volba byla výborná a třeba takový Václav Postránecký jako rodilý Pražák si to užívá. Ale především mě potěšil humor, který není humpolácký nebo nějaký "jezéďácký" ala Slunce, seno... On je totiž přátelský a milý a některé postavy přímo roztomilé, takže jsem se opravdu na další a další díly těšil. Nedávejte jen na první (nebo cizí) dojem, ostatně víno já dřív také nemusel a teď si dám rád... Takže kritici, "Ve jménu Otce i Syna i Ducha svatého, sklapněte!" :-))) ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Herecky hvězdně obsazený, scénáristicky odlehčený a příjemný seriál. Téma je v dnešní době přitažlivé a já s povděkem kvituji, že se mohu v klidu zasmát a přitom se alespoň očima pokochat Pálavou. Ačkoli jsou do tohoto kraje našroubováni pražáci, nechci si nechat kazit náladu a hledat nedostatky, protože tento seriál považuji za milý a odpočinkový. I když některé díly jsou kolísavé kvality, jako celek našel u mě tento seriál pochopení. ()

ARI50 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První sérii uzavírám jako výbornou, někdy se našel menší nedostatek třeba jako basketbalistka tu jsem fakt nemusel a ta se tam ani nehodila prkno jedno, jinak seriál výborný, dokonalé místo prostě vše až na drobečky :) sem zvědavý na druhou sérii. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (3)

  • Při degustování posledního vzorku Pálavy Pavlíček (Václav Postránecký) dopije vzorek ve sklence, ale v dalším záběru má zase plnou sklenku. (Brebto)
  • Před oficiálním koštem na dvorku u Pavlíčků, při sezení vinařů, si farář (Pavel Liška) bere pagáče z pekáče na okně a vzápětí si pagáče bere opět, a to aniž by jednoho pagáče položil zpět či snědl. (PMUL)

Reklama

Reklama