Reklama

Reklama

Vinaři

(seriál)
  • Slovensko Vinári
TV spot 2
Česko, (2014–2015), 31 h 5 min (Minutáž: 53–67 min)

Hrají:

Václav Postránecký, Tereza Kostková, Hynek Čermák, Miroslav Táborský, Tomáš Matonoha, Lucie Benešová, Jitka Smutná, Pavel Liška, Oldřich Navrátil (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(32)

Obsahy(1)

Kateřina Hýsková přijíždí z Prahy se svými dvěma dospělými dětmi navštívit rodiče do malebné jihomoravské vesnice Křetice, kde její otec vinař právě .slaví narozeniny. Kateřina je emancipovaná rozvedená manažerka, má poněkud rozjíveného syna Buddyho, který by se nejradši jen poflakoval, a sportovně založenou dceru Petru, která sní o dráze profesionální basketbalistky. Jenže zatím ani jeden z nich netuší, že se vlivem různých okolností jejich pobyt v Křeticích značně protáhne...

Vážený křetický občan Bedřich Pavlíček slaví pětašedesáté narozeniny. Jeho narozeniny jsou v Křeticích stejně významnou událostí jako třeba Vánoce – ale oproti Vánocům můžou všichni pít jeho víno zadarmo, takže je to ještě lepší. Jediný, kdo si nepřeje, aby ho Pavlíček hostil, je velkovinař Vlček. Chtěl by se s ním konečně usmířit, a tak mu chce oslavu udělat po svém. Jenže organizaci narozenin drží pevně v rukou Stázi Pavlíčková, takže to nebude mít jednoduché. Popřát Bedřichovi chce i jeho dcera Kateřina, která přijíždí i se svými skoro dospělými dětmi Buddym a Petrou. Těm návštěva „Asie", jak říká Moravě Pražák Buddy, moc nevoní. Ale to je nakonec všechno jedno, protože v hlavní roli se stejně ocitne jedno mrtvé prase... (TV Prima)

(více)

Diskuze

reich

reich (hodnocení, recenze)

Dal jsem seriálu šanci a musím říct, že první série se celkem povedla, je to takový klidný seriál z prostředí Moravy. Ale druhá série? To je průser, doslova a do písmene, za mě jednoznačný odpad. Už se neřeší ani moc víno a věci kolem toho, místo toho se člověk musí dívat na shluk nesympatických herců, kteří hrají české buráky z vesnice... Jediná postava, která stojí za zmínku z druhé série je Jitka Čvančarová. Ostatní je hrůza, chybí zde mladá dvojice jako byl Jan Brožek a Anna Fialová v předchozí sérii. Všechno na druhé sérii je špatně, rozcuchaná Něrgešová, bláznivá Kočičková (obě v televizi nemají, co dělat) a ve finále starosta, opilec, který neví, co je perioda? Vážně? Druhá série je naprosto bez vtipu a kdyby dali druhou série znovu na Moravu, bylo by to asi mnohem lepší... 

Rovensky

Rovensky (hodnocení, recenze)

Tak jsem se podíval aspoň na tu druhou řadu. Místy světlé a vtipné momenty, místy průšvih. Petr Kolečko u Krause říkal, že píše scénáře pod jistým tlakem, který si sám na sebe vytváří. Prostě takové to plnění normy, kolik stránek za den musí mít. Bohužel je to vidět. Nejsem spisovatel, ani nic podobného, ale jsou dny, kdy je to nanic, a jsou dny, kdy se všechno daří. Pokud se někdo v zájmu své "profesionalizace" a jistéto sebemrskačství nutí psát v den, kdy je to nanic, tak pak z toho lezou nesmysly, jak vidíme ve Vinařich II. Dialogy a záplatky nelogické, nedomyšlené, hloupé. Co jsem opravdu nepochopil, vyjma toho, čím může být přitažlivá Čvančarová, on se Liška vzdal i víry? Představa, že kněz zběhne kvůli lásce - ok. Ale že se ještě nechá oddat starostou, ačkoli jako věřící by to bral za hřích žít v takovém manželství?? Nechápu. Nebo spíš autor nechápe reálie KC. No a finále, to byl poněkud trapas. To mi neříkejte, že profesionální enolog (už jen to, že Waldemar souhlasil s tím, aby komisi tvořil jediný člen a Pavlíčkův kamarád?) nepozná české a moravské víno! A to mi netvrďte, že když pointa celé řady je sázka, že to nechaj všichni tak křečovitě projít jako plichtu? Rok práce pro Moraváky v háji, 2 míče v placu a nic z toho? Au, au, au... Přitom se to dalo dohrát k úplné devastaci a zesměšnění Waldemara. Enolog Táborský by poznal (ideálně své - komický prvek neschopnosti ani pořádně podvádět) víno a Waldemar by klopil a s hambou odtáhl kanálama... Nejde o to, aby vyhrávalo dobro, ale že by to bylo zábavnější. Výhra Moraváku se čekala od začátku, ale dělat zvrat pro zvrat, no nevím...

na příspěvěk reagoval dragon94

Parm1

Parm1 (hodnocení, recenze)

2. řada seriálu má jen 5 dílů? Nebo ještě budou nějaké další?

na příspěvěk reagoval dragon94

Zbyisek

Zbyisek (hodnocení, recenze)

fabecc1222

Já to mám zase naopak. Druhá série mě dost přestává bavit. Občas to má dobré vtipy, ale asi by to chtělo zkrátit. Třeba se to ale ještě vybere.

Vault_13

Vault_13 (hodnocení, recenze)

Tyve...že Vyorálek propaguje super rychlý internet v reklamních pauzách, na to už jsem si zvyknul. Ale že to jeho postava propaguje i přímo v seriálu, jaké to je super mít ten turbo internet v mobilu, to už je moc meta humor i na mě :)

fabecc1222

fabecc1222 (hodnocení, recenze)

Druhá řada mě zatim dost baví. Tvůrci se konečně zbavili otravných postav (Smutná,Kostková,Brožek), a nahradili je postavami, které jsou konečně vtipné (Norisová,Šimčík,Taclík). Do třetí série se ještě zbavit Postráneckého a Benešové, a Česko-Moravská grupa může vyrazit na Slovensko. Za mě tedy zatím velmi příjemné překvapení podzimní sezóny :).

na příspěvěk reagoval Zbyisek

Uživatel fabecc1222 smazal svůj příspěvek.

Příspěvek byl smazán administrátorem.

Zbyisek

Zbyisek (hodnocení, recenze)

Takřka každá další série všech seriálů je o něčem jiném. To ale není důvod dělat kvůli tomu pro každou sérii zvláštní profil. Není to tak u žádného seriálu.

Příspěvek byl smazán administrátorem.

dragon94

dragon94 (hodnocení, recenze)

Proč by vytvářeli odkaz na druhou sérii toho samého seriálu? Mimochedem druhá série začala velmi povedeným dílem.

Příspěvek byl smazán administrátorem.

Příspěvek byl smazán administrátorem.

Příspěvek byl smazán administrátorem.

Rovensky

Rovensky (hodnocení, recenze)

Těšil jsem se, nedokoukal jsem. Prostě nesnesu takovou míru filmařské trapnosti s bezduchým mudrováním a sexappealem Vaculčiakové. To po mně chcete fakt moc.

Příspěvek byl smazán administrátorem.

Příspěvek byl smazán administrátorem.

reich

reich (hodnocení, recenze)

Další katastrofa, která vyprodukovala televize Prima. Odpad!

Příspěvek byl smazán administrátorem.

aknel1967

aknel1967 (hodnocení, recenze)

Po shlédnutí části prvního dílu - páč bydlím u Mikulova - to bylo s utrpením za jednu hvězdu a výkřikem - nikdy více. Po čase obrněna několika štanprdlama meruňkovice - víno nesnáším - pokus číslo dva - a hodnocení změněno na odpad. Je to vážně hrůza. Nemá to vůbec nic, co by stálo za tu ztrátu času. Herci strašní - bez rozdílu, ani Postránecký to nezachrání - zápletka naprosto stupidní, režižér byl asi celou dobu natáčení někde ve sklípku, a kamera příšerná. Kdyby tam aspoň byla sranda - ale nebyla. Spíš jen trapnost. 

Furi

Furi (hodnocení, recenze)

Pořád lepší,než ty sr**** seriály z novy ....,ale je to jen o půl levelu výš ....

Bury99

Bury99 (hodnocení, recenze)

No ty krávo tohle sem neviděl ani. Vytáhnout specifický brněnský hantec který je tipický pouze pro Brno a vydávat ho za moravěštinu tak to už je síla. To měli teda vysílat někde na RTV Praha pro ty co opravdu neví jak se mluví na jížní moravě, a ne to dávat do celostátní TV kde je jasné že moravákům se nebude líbit jak nám tu moravštinu przní. A když už teda točí v okolí Pavlova tak měli použit jejich moravštinu protože tady se mluví pomali každá ves jiná řeč. Jinak se mluví na Hodonínsku, Břeclavsku, Kyjovsku a Hustopečsku atd. Každý mikroregion tu moravštinu jinou. Ale mluvit tam polo spisovně polo jaksi nespecificky moravsky a navíc ještě vydávat hantec za moravštinu. :D to se jim hodně nepovedlo.

Příspěvek byl smazán administrátorem.

Reklama

Reklama