Reklama

Reklama

Goddess of Love

  • USA Mania (neoficiální název) (více)

Pociťte jak moc dokáže bolet zlomené srdce. Vkročte do víru šílenství, kde se psychicky nestabilní striptérka ocitne zlomena a odkopnuta svou životní láskou a v myšlence, že má její milovaný poměr s jinou ženou, rozpoutá svůj vlastní sestup na temnou stranu psychosexuální nepříčetnosti. (FAITH.BABE)

Recenze (22)

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Není divu, že po dementní idiocii Girlhouse jsem k dalšímu Knautzovu počinu přistupoval hodně obezřetně a nedůvěřivě. Ale zbytečně, tahle věc mi dokonale sedla. Hned po zhlédnutí jsem si film pro jistotu ještě znovu rychle proklikal v obavách, abych tu příliš inflačně nerozhazoval pětihvězdy a abych se utvrdil v tom, že... Ano, Goddess of Love je z mého úhlu pohledu nepochybně na plný počet. I když původně jsem měl za to, že se bude jednat o trochu jiný filmový žánr, konkrétně o nějakou psychopatickou řezničinu. A není divu: "Temná strana a psychosexuální nepříčetnost šílené striptérky...", copak by mě mohlo napadnout, že půjde o takřka artový psychologizující dušezpyt? Jistě, nebo taky o pseudoartové béčko, jak kdo chce. V každém případě to byl (aspoň pro mě) vysoce estetický zážitek. Největší překvapení mi uchystala Alexis Kendra v hlavní roli. Na první zběžný pohled jsem si ji otipoval jako lacině hezkou povrchní buchtu, která na plátně z nedostatku hereckého talentu ochotně ukazuje cecíky a stehýnka, ovšem v průběhu filmu jsem zjistil, že se nejradši dívám na její obličej. A hrozně se mi líbila její postava, tedy myslím ta filmová, fandil jsem jí a bylo mi jí líto. Jak tak katatonicky sedávala s flaškou v metru, nebo na podlaze striptérské šatny, nešťastná a osamělá ve své beznadějně nemocné slepičí mysli... Závěrečné rozuzlení je taky výborné, i když nepříliš překvapivé. A jako bonus geniální song k závěrečným titulkům. 90%. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

„Never date a man you meet at the fucking club!“ Venuše Mélská ze stripbaru má problémy s alkoholem, lehkými drogami, vkusem při vybavování bytu i chorobnou žárlivostí a přesně v polovině vás nejspíš napadne, že i s něčím jiným. Nic moc mind, trochu fuck, co se vzdalováním od reality vzdaloval i působivosti a to je u tohoto druhu filmu docela problém.. ()

Reklama

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Venuse je mladá krásna striptérka, ktorá sa vo voľnom čase venuje baletu či umeniu. Keď už sa zdá, že dni plné samoty nemajú konca kraja, nečakane spoznáva charizmatického Briana do ktorého sa ihneď zamiluje. Vzťah plný vášne však po relatívne krátkom čase naberá úplne iný smer, ako si to Venuse pôvodne vysnívala. Keď totiž vyjde najavo, že má Brian milenku, začne opätovne prepadať pocitu šialenstva, ktorý po dobu niekoľkých rokov tlmila alkoholom či drogami. Navyše, v spojení so žiarlivosťou sa táto kombinácia stáva doslovne smrtiacou lavínou. "Mania" ako sonda do duše psychicky narušenej osoby je nielen vďaka hereckému umeniu hlavnej postavy (či kráse?), ktorá sa slušne zhostila svojej úlohy, pomerne solídnym počinom. Tak isto musím uznať, že kvalita spracovania či niekoľkým kamerovým záberom, ponúka tento snímok celkom reálny pohľad do hlavy pomätenca. Popravde, chcel som dať napriek uvedeným plusom len dve hviezdy, no nakoniec z dôvodu predsa len prekvapivého rozuzlenia tie tri šľahnem. Nemôžem si totiž pomôcť, no veľmi som tento film neprecítil - 55% ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Nicholas Winding Refn a Ana Lily Amirpour si horlivě telefonují, že jim jakýsi neznámý Jon Knautz fušuje do "árt" hororu. Jaká to troufalost. Víc erotiky než hororu. Víc ženského náhledu. A hodně moc Alexis Kendra. Spermoňové, máte-li patřičné charisma, můžete okouzlit kdejakou poběhlici, která si pak s vámi vyřídí účty, až ji odvrhnete. Atraktivní striptérka Venus sice může mít na vagině deset chlápků najednou, kdoví proč ji nenechá klidnou fotograf, který nehodlá v jejich započatém vztahu pokračovat. Zhrzená Venus za jeho chladným chováním vidí jinou ženu, její mysl ovládne paranoia a zhoršené rozeznávání reality od bludů. Na filmu je znát, že společný scénář, který představitelka hlavní role uklohnila s režisérem, psala z větší části ženská ruka. Zpočátku je film nabitý erotikou a sexuálností, což provází v podstatě celý děj. Hororových scén je pomálu, drastických scén je jen zlomek, přesto je film působivý, hrdinka šílená, celé stylem hozené do artových vod. Je to vlastně příkladná studie ženství, ženských reakcí, ženské žárlivosti. O důvod víc, aby režiséři si všimli skrytého talentu Alexis Kendra, která to dala přesvědčivě. Originální atmosféra se line celým filmem. Režisér věděl, jakou exkluzivní ženu má před kamerou, tak ji tlačil do explicitnosti. No, postupně trochu ubral, herečka bude ale mít co dělat, aby to v budoucnu překonala jinou rolí, jedině snad rolí v pornu, jinak nemá šanci. Vznikl nezávislý filmeček, který určitě nebude vyhovovat každému. Na to je až příliš specifický. Mě zaujal, závěrečná pointa, jak to celé bylo, byla dobrá. A celé to bylo takové odlišné a zvláštní. Taková nevšední změna v hororově laděném filmu. 10/10 ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Nikdy bych nevěřil, že mě bude film o do halušek zdýmené žárlivé kundě tak bavit. Asi to bylo sympatickým xichtem a pěkným tělem Alexis Kendra, jinak si to nedovedu vysvětlit. Příběh je na odpad, fakt jsem přemýšlel, jestli to nemám z principu vypnout, ale fakt taky je, že si mě to udrželo, což jen značí, že to do sebe něco má. Doporučovat nemůžu, ale já jsem se u toho záhadně bavil. 65% ()

Galerie (10)

Reklama

Reklama