Reklama

Reklama

Láska na první boj

  • Francie Les Combattants (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Zdá se, že Arnaud stráví pokojné léto v kruhu své rodiny, kolegů z práce a nejbližších přátel. Jednoho dne si však všimne krásné, ale drsné Madeleine, ztělesňující čistou energii a neustálý pohyb, která ho svým nevhodným a někdy násilným jednáním záhadně přitahuje. Mírumilovný Arnaud bere věci tak, jak jsou, naopak Madeleine neustále s něčím bojuje a překonává samu sebe. Jejím snem je podstoupit armádní výcvik a Arnaud se rozhodne ji v tom podporovat a chránit, čímž se jeho stereotypní život převrátí vzhůru nohama. Nic však nevyjde podle jejich plánu, protože vzájemně nepatří do svých rozdílných světů. Jediným východiskem je vytvořit si nový. (Film Europe)

(více)

Recenze (57)

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Be2Can -- Kašlu na to a jdu na plnou palbu. Protože dnes večer jsem se zamiloval. Neromantická romantika. Odzbrojující Adele Haenel. Příště budeme připraveni. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Je to fakt a nebo se mně to jen zdá, že mě Francie skoro pokaždé něčím překvapí a není tomu jinak ani v tomhle snímku. Nevím, který muž by byl nadšený z těch prvních setkání jako Arnaud z Madeleine. Ju ju, byla to láska na první boj, to bylo jasné už na té pláži u moře. Z jeho strany určitě a já jsem se mu dost dlouho divila. Koho by přitahovala holka toužící po vstupu do armády, pijící koktejly (brrrr), které jsem nemohla ani vidět, natož to pozřít. Nebo její jiné tréninkové metody? Nicméně i taková Madeleine byla motivací pro Arnauda, aby šel do přípravky na vstup do armády. Ale on jí prokouknul a měli spolu nejeden zajímavý dialog. No každý jsme nějaký, budiž. Neotřelé téma, asi ne pro každého, ale právě tou neotřelostí se mi to moc líbilo. Fretka, plavání se střešníma taškama v báglu na zádech atd. udělalo tenhle snímek netradičním. "Musíš umět úplně vypnout, jinak nepřežiješ. Umět zabít čas a zároveň nic nedělat. Nemyslet přitom na nic světobornýho. To je umění přežít. Jinak se zblázníš!" A Madeleine na tohle najednou slyšela a věděla úplně přesně, jak zabít ten čas........... ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Instinkty nás nezajímají. Zde se učíme smysl slova POVINNOST." Mě zase nezajímají vojenské nesmysly, takže si na odjištěný granát prostě nelehnu, ale o to tu nejde. Tady jde o to, že jsem psychicky odolný jedinec, který by dokázal zvládnout, kdyby ho přeprala holka. Ostatně by to nebylo poprvé, ale nesměla by to být "kráska" typu Jarmil Kratochvíl, Helen Fibinger nebo Marian Mutola. Madeleine tohle kritérium tak nějak splňuje, ale tady pro mne klady končí. Mě totiž výcvik ani vztah nezodpovědného truhláře a naivní drsňačky vůbec nebavil. Nezakopnul jsem při něm totiž o jedinou sympatickou postavu, takže hvězdy mohu dát jen za chytlavý námět a za lehce vyčpělou vzpomínku na sex, při kterém jsem neměl vůbec nic pod kontrolou. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Nápaditý snímek s úžasným hereckým duem v hlavní roli. Kevin Azaïs má krásnou tvář i výrazné rysy a Adèle Haenel je zase hezká holka od rány. Ve světe průměrnosti, stereotypu a zažitých konvencí, nic nepůsobí tak očišťujícím způsobem jako podivnost, odlišnost a výjimečnost jednotlivce. Dva rozdílné charaktery, které působí jako oheň a voda, si začnou postupem času padat do noty a vzájemná přitažlivost je tak očividná:) V závěru snímku má člověk i pocit, jakoby sledoval nějaký ten survival. Nádherná příroda a lokace. Ještě, že máme Google Maps. To je jeden z největších darů moderní doby filmovým fanouškům:) ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Podivná francouzská jakoby romanťárna, jež je podivná asi stejně jako hlavní ženská postava, ovšem kdyby si ve Francii dohledávali naše české filmy jako já tento, byl by to nejspíš celkem úspěch. Faktem je, že více podobných kousků bych v kratším intervalu nezvládl a s klidným srdcem bych doporučil spoustu lepších kousků, ale za pokud člověk chce pokrýt větší portofilum evropských filmů, tento je jeden z těch lepších..60% ()

castor 

všechny recenze uživatele

„Nemáš život. Nemáš ráda lidi. Jíš věci, který ti nechutnaj. Když sportuješ, tak to vypadá, že chceš umřít. Jseš posedlá armádou, ale přitom ji nesnášíš!“ Francouzi vysílají poměrně nejasnou zprávu, zato zatraceně sympatickou a místy černovtipnou. Dva mladí lidé tu hledají sami sebe, nacházejí však mnohem víc. Nejistý on se pomalu zabydluje v rodinné truhlářské firmě, popíjí s kamarády a fretkám buduje klece. Sarkastická ona nevěří ekonomii, kterou vystudovala, je s ohledem na lidské bytí skeptická, do nádoby na mixování nápojů hází syrové ryby, které následně pije a plave pod vodou s batohem plným střešních tašek. Ano, je trochu zvláštní. Takže nepřekvapí, když chce absolvovat armádní kurz. On se nakonec přidá. Výsledek nesklouzne k nějakému lacinému romantickému blábolení, reflektuje mládí i s jeho stále hlasitějšími nejistotami, sází na výtečné herecké výkony (Adèle Haenel je skvělá) a několik „divných“ momentů, které jakoby vypadly ze všedních dní dvou obyčejných mladých lidí, kteří nevědí, co s načatým životem. Výsledek je milý, je vlídný, je neotřelý, je atmosférický. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Nějak mě to unavilo. Každou jednu scénu v tomhle filmu sem už předtím stokrát viděl jinde. Bombově sehraný a řemeslně na tom správným levlu, ale zároveň těžce splachovací. ()

TedGeorge 

všechny recenze uživatele

Když to je těžký. Člověk by to chtěl strašně moc pochválit, ale zároveň ví, že tomu filmu dělá medvědí službu. Není to francouzská romantika redefinující vaší top 10, je to jenom v rámci žánru skvělá práce s podařenými fóry, dějem kterej po pěti minutách nepustí, a naprostou úžasnou hlavní hrdinkou, do který se zamiluje úplně každej. Už jenom kvůli těm závěrečnejm úsměvům. 9/10 ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Koukám, že Voříšková má ve Francii dvojče - skoro. :-). Haenel byla zajímavá, ale také divná. Ale to bylo asi tou rolí... Já tak nějak čekal od filmu víc. Začátek byl zvláštní, tak jsem čekal rozjezd v kurzu. Ale ani tam nic a když se trochu něco začalo dít, byl konec. Navíc opět podivný... Jediné co mne fakt bavilo byla nádherná příroda a krásné léto. Byl to zkrátka takový slabší průměr. Od té armády jsem prostě čekal něco jiného. Dávám tři opečená iščí žebírka. * * * ()

Madsbender 

všechny recenze uživatele

[Be2Can 2014] Nakoniec všedná romantika dôsledne napĺňajúca žánrové schémy, ktorá nenadchne, ale väčšinu divákov ani neurazí. Ústredná dvojica srdcia lámať nebude, ale šance na získanie sympatií určite má. Priamočiary dej príliš neťaží z načrtnutých vážnejších tónov či konfliktu s bratom (dilema práca-vojna je banálna a pre dej nepodstatná) a ani hudobne neočarí. Sviežosť základného námetu (predsa len, dvaja zamilovaní na vojenskom výcviku nie je motív, ktorým by bola dnešná produkcia zahltená) sa vytráca pomerne rýchlo, keďže sa nijako nevyvíja a len sa zmieta ako ryba na suchu. Ak však čakáte len tradičný oddychový romantický film, zrejme budete spokojný. 60% ()

Dzeyna 

všechny recenze uživatele

To, že se spolu jednou vyspí, znamená hned romantiku?! Neřekla bych. Nic romantického jsem nepochytila. Ani mě to nijak zvlášť nebavilo. Dva tupci, kteří se flákají po lese místo toho, aby dělali něco smysluplného. A ten konec je opravdu fatální kravina. ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Netradičná romantika v zaujímavom prostredí priniesla trochu čerstvého - iného - vzduchu. Sympatický Kevin, a tentokrát nie príliš sexi, krásna Adéle. To je všetko. Nenadchne, ale ani neurazí. ()

Thomick 

všechny recenze uživatele

Netykavka v podání Adèle Haenel je bohužel dovedená do takovýho extrému, že jsem měl v první řadě problém uvěřit, že by se s ní vůbec někdo chtěl kamarádit. Natožpak něco víc. "Láska na první boj" tudíž sedí perfektně, protože cokoliv jinýho prvního to mohlo bejt jen těžko. Na druhou stranu, film to je v zásadě nesmírně kvalitní a ono poselství, že bezúčelný aktivity jsou vlastně docela často užitečný a príma aktivity, kvituju s velkou radostí. ()

hansel97 

všechny recenze uživatele

Ten námět je pro tenhle žánr opravdu nečekaně živý a neotřelý, ale bohužel podle mě nedosáhl zdaleka svého potenciálu. Trochu problém tu dělá uvěřitelnost všeho, protože chvílemi jsem si přidal, jak v jiném světě, kde se nedívám na příslušníky lidské rasy. Nevím, jestli jsou Francouzové tak jiní, ale scénář je nelogický a neuvěřitelný. Plus konec s katastrofou v podobě požáru mi spíše vadil. ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Jako na vojenský výcvik se mi to celkem líbilo ale jako snaha na lásku hrůza. Žena neboli slečna alias chlap hrozný. Takový hrozně zajímavé, jednoduše nezajímavý příběh. ()

Rohy212 

všechny recenze uživatele

Mám ráda neromantické filmy s českým romantickým názvem. Cítím z toho neskutečné zadostiučinění. Tohle je navíc neskutečně dobrá podívaná, která zvládá být najednou humorná i vážná. Nečekala jsem to, překvapilo mě to. Příště budu připravená. (A za ten plný počet se vůbec nestydím.) ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Je to tradicna romantika v trochu netradicnom prostredi armadnej pripravky. Hlavny hrdina je sympatak a chemia medzi nim a ňou funguje na jednotku. Lenze ja na rozdiel od neho by som tu neustale nespokojnu pizdu s vyrazom, ze ma v riti nieco fakt velke kopol po chvilke do prdele. Jak tak vidim v ostatnych komentaroch, tak ostatnym te jej pochmurnost pripadala roztomila. Mne nie. A takisto mi nesedela posledna tretina, ked zdrhnu do lesika a len tak tam vegetuju. To ma teda nebavilo uz vôbec. Takze pre mna je vysledok len priemer, ale aj tak tento film odporucam. Mozno vam ta pizda sadne a tak si film uzijete v ovela väčšej miere. 6/10. ()

Lama.Lama 

všechny recenze uživatele

Hrozně fajně divný filmy. Skvělá atmosféra, některé dialogy byly úžasné, herecké výkony jsou super a příběh je opravdu neotřelý. ()

Defaultovna 

všechny recenze uživatele

Celkom príjemná (ne)romantická jednohubka s niekoľkými veľmi vtipnými momentami a jednou vizuálne dokonalou, takmer až videoklipovou scénou. Adéle Haenel dodala hlavnej hrdinke rozkošnú neohrabanosť, ktorú som jej verila každou sekundou. Výborný výkon. Len škoda, že o niekoľko dní si na tento film už ani nespomeniem, chýba mu potenciál zapamätateľnosti. 6/10. ()

Související novinky

Přehlídka Crème de la Crème II

Přehlídka Crème de la Crème II

12.05.2015

Druhý ročník přehlídky francouzských filmů Crème de la Crème se uskuteční od 13. do 17. 5. v pražských kinech Lucerna, Evald a Mat a poprvé vstoupí do regionů. Do kin za nevšedními zážitky mohou… (více)

Reklama

Reklama