Reklama

Reklama

Láska na první boj

  • Francie Les Combattants (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Zdá se, že Arnaud stráví pokojné léto v kruhu své rodiny, kolegů z práce a nejbližších přátel. Jednoho dne si však všimne krásné, ale drsné Madeleine, ztělesňující čistou energii a neustálý pohyb, která ho svým nevhodným a někdy násilným jednáním záhadně přitahuje. Mírumilovný Arnaud bere věci tak, jak jsou, naopak Madeleine neustále s něčím bojuje a překonává samu sebe. Jejím snem je podstoupit armádní výcvik a Arnaud se rozhodne ji v tom podporovat a chránit, čímž se jeho stereotypní život převrátí vzhůru nohama. Nic však nevyjde podle jejich plánu, protože vzájemně nepatří do svých rozdílných světů. Jediným východiskem je vytvořit si nový. (Film Europe)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (57)

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Film, který končí když ne v půlce,m tak maximálně ve třech třetinách a krom konce, naznačujícího cosi neřečeného, ale zřejmého, ukáže jen verbující zelené mozky, jakousi táborovou přípravku, jednu pošahanou holku, co neví co chce, a jednoho pošuka, co si myslí, že ví co chce a jde si za tím, ale nemá na to ctižádost a nechá se tak ukecat do přípravky a okouzlit onou amazonkou. A když už se začíná něco dít, tak se to dějově přetne a ukončí nedokončením? Hm, ukázkový 'festivalák' bez tahu na branku. ()

hansel97 

všechny recenze uživatele

Ten námět je pro tenhle žánr opravdu nečekaně živý a neotřelý, ale bohužel podle mě nedosáhl zdaleka svého potenciálu. Trochu problém tu dělá uvěřitelnost všeho, protože chvílemi jsem si přidal, jak v jiném světě, kde se nedívám na příslušníky lidské rasy. Nevím, jestli jsou Francouzové tak jiní, ale scénář je nelogický a neuvěřitelný. Plus konec s katastrofou v podobě požáru mi spíše vadil. ()

Reklama

angel74 

všechny recenze uživatele

Tahle po všech stránkách drsná romantika mi až neskutečně padla do noty. Zamilovat se do holky, která se chová většinu času spíš jako chlap, to vyžaduje odvahu. A ač to zprvu zrovna dvakrát nevypadalo, Arnaud ji skutečně měl. V ten pravý okamžik se rozhodl mít navrch a Madeleine mu nakonec chtě nechtě podlehla. Na ústřední dvojici v podání Kevina Azaïse a Adèle Haenel se moc hezky koukalo, nesourodý pár předvedli více než přesvědčivě. Každým coulem originální příběh výborně dotvářejí svěží dialogy, i vtipné okamžiky tu mají své nepostradatelné místo, hudba jde ruku v ruce s tempem děje a bez povšimnutí nemohu nechat ani krásné přírodní lokace. Zkrátka a dobře, skvěle jsem se bavila a ani chvilku netrpěla nudou, takže jsem připravená... dát plnou palbu. ()

castor 

všechny recenze uživatele

„Nemáš život. Nemáš ráda lidi. Jíš věci, který ti nechutnaj. Když sportuješ, tak to vypadá, že chceš umřít. Jseš posedlá armádou, ale přitom ji nesnášíš!“ Francouzi vysílají poměrně nejasnou zprávu, zato zatraceně sympatickou a místy černovtipnou. Dva mladí lidé tu hledají sami sebe, nacházejí však mnohem víc. Nejistý on se pomalu zabydluje v rodinné truhlářské firmě, popíjí s kamarády a fretkám buduje klece. Sarkastická ona nevěří ekonomii, kterou vystudovala, je s ohledem na lidské bytí skeptická, do nádoby na mixování nápojů hází syrové ryby, které následně pije a plave pod vodou s batohem plným střešních tašek. Ano, je trochu zvláštní. Takže nepřekvapí, když chce absolvovat armádní kurz. On se nakonec přidá. Výsledek nesklouzne k nějakému lacinému romantickému blábolení, reflektuje mládí i s jeho stále hlasitějšími nejistotami, sází na výtečné herecké výkony (Adèle Haenel je skvělá) a několik „divných“ momentů, které jakoby vypadly ze všedních dní dvou obyčejných mladých lidí, kteří nevědí, co s načatým životem. Výsledek je milý, je vlídný, je neotřelý, je atmosférický. ()

Tosi 

všechny recenze uživatele

Film o smyslu života, přinášející parádní alternativu ke tradičním romantickým vztahům. Mezi bezstarostným Arnaudem a macho bojovnicí Madeleine probíhalo od začátku všechno zvláštně a právě tím mě film bavil, zrovna tak jak si děj jen tak poklidně plaval a na nic po francouzsku netlačil. Škoda, kdyby film zůstal u škádlivých narážek a městského outsiderství, solil bych o hvězdičku výš...Lesy mám rád, ale s jejich přesunem do přírody, vývojem vztahu a konečnému čelení přírodní katastrofě mě film přestával bavit. I tak, velmi slušný, zajímavý film. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (3)

  • Film měl premiéru na filmovém festivalu v Cannes 2014 v sekci Parallel. (Terva)
  • Natáčelo se ve Francii v lokalitách Béarn, Maubuisson, Lacanau nebo Azereix. (Terva)

Související novinky

Přehlídka Crème de la Crème II

Přehlídka Crème de la Crème II

12.05.2015

Druhý ročník přehlídky francouzských filmů Crème de la Crème se uskuteční od 13. do 17. 5. v pražských kinech Lucerna, Evald a Mat a poprvé vstoupí do regionů. Do kin za nevšedními zážitky mohou… (více)

Reklama

Reklama