Reklama

Reklama

Konec Petrohradu

  • Sovětský svaz Koněc Sankt-Peterburga (více)

Obsahy(1)

Příběh mladého, naivního, rolnického chlapce, který pro nedostatek práce v rodné vesnici odjíždí do Petrohradu. Zde si chce najít novou práci. Potkává však revolucionáře a po prozření a přesvědčení se dává na jejich stranu. (Terva)

Recenze (5)

corpsy 

všechny recenze uživatele

Silná komunistická propaganda, ako nakopať zadky vykorisťovateľom, ktorý berú ľudom zveľaďujúcim ich majetok aj to posledné, čo im patrí. Dnešné časy to začínajú nebezpečne pripomínať. Dokonalá, majstrovská réžia Vsevoloda Pudovkina, ktorý sa vyžíva v precíznej montáži a dvojzmyselných sekvenciách ( podarená je scéna paralelne ukazujúca situáciu na finančnej burze a na bojovom fronte ). Strhujúce dielo, ktoré oslní hlavne po filmárskej stránke. ()

PetraMishka 

všechny recenze uživatele

Konec Petrohradu má silné herecké obsazení s Verou Baranovskou nebo Vladimirem Voglem, kteří jsou moji oblíbenci. I příběh je docela zajímavý. Řeší sociální nerovnost v rámci několika osob. Ale výsledek je jen stínem ostatních filmů, které stejné téma rozvinuly lépe a s větší životností. ()

Reklama

Kulmon 

všechny recenze uživatele

Toto Pudovkinovo revoluční drama nemá tu šťávu, co mají filmy Sergeje M. Ejzenštejna. Popisuje osud sedláka, který přichází do Petrohradu najít práci. Tam bezděčně pomůže starému příteli z vesnice, který je nyní předákém pracujících. Nezaměstnaný sedlák je také zatčen a poslán do bojů první světové války. Po třech letech se vrátí zpět domů, připraven na revoluci. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Rok  1927 bol rokom, kedy vznikol tento film. Prave v tomto roku s azacali objavovat prve zvukove filmy, nenavratne konci era nemych filmov a v byvalom ZSSR ubehlo presne 10 rokov od Bolsevickeho Pucu. Reziser Pudovkin je typickym reprezentantom Sovietskej Montaznej skoly v kinematografii a toto dielo je prostalinisticke - obsahuje presne take videnie sveta, ako to vyhovovalo vtedajsiemu najomnikovi Kremla  : 75 % ()

Galerie (4)

Zajímavosti (1)

  • Snímek byl natočen u příležitosti desátého výročí ruské revoluce z roku 1917. (Terva)

Související novinky

XX. ročník Semináře ruských filmů

XX. ročník Semináře ruských filmů

08.11.2013

Jubilejní  20. ročník semináře ruských filmů se uskuteční v Hodoníně v kině Svět ve dnech 15. – 17. listopadu 2013. Hlavním tématem 20. ročníku se stala dvě výročí: před 85 lety začal vycházet román… (více)

Reklama

Reklama