Reklama

Reklama

Anima Mundi

(festivalový název)
  • USA Anima Mundi (více)
Dokumentární / Krátkometrážní
USA, 1992, 28 min

Obsahy(1)

Legendární snímek s doprovodnou hudbou multiinstrumentalisty Philipa Glasse. V délce 28 minut zde Reggio vyjadřuje své vidění planety Země jako živoucího organizmu, ohroženého konáním lidského druhu. Film oslavuje bohatou a různorodou faunu a flóru naší planety. (oficiální text distributora)

Recenze (36)

easaque 

všechny recenze uživatele

technické prostředky se od doby vzniku dokumentu výrazně změnily a je to znát. I v průměrném dokumentu najdete mnohem kvalitnější záběry a hudební stránka vše nezachrání. A bohužel ani nemá extra žádnou vypovídající hodnotu a obrázky mi mnohdy přišly jakoby naskádané bez ladu a skladu. Jinak je to příjemná mozaika, ale na dnešní poměry už jen průměrná. Slabé 3* [ PŘÍBĚH: 0 /// ORIGINALITA: 1 /// NÁLADA: 1 /// ART: 1 /// STYL: 1 /// CASTING: X (3*MAX) ] ()

SallyZen 

všechny recenze uživatele

Kombinace Reggio - Glass prostě funguje. Jsem moc rád, že Reggio zpracoval i téma říše zvířat a nenechal soustředění jen a pouze na lidském konání a člověku. Trochu mě ale mrzí, že Anima Mundi nemá delší stopáž. Určitě by tento obsah snesl hodinu, ne-li stejně jako Koyaanisqatsi. Každopádně snímek je přehlídkou úžasných záběrů, střihu a především naprosto skvělé hudby, přičemž vše spolu tvoří koherentní a impozantní celek. 80% ()

Reklama

Turiec 

všechny recenze uživatele

Anima Mundi (Duša sveta) je ďalší z dokumentov Godfreya Reggia podfarbený hudbou Philipa Glassa. Tentoraz zo sveta zvierat. Pre mňa najzaujívavejšou časťou boli mikroskopické (jednobunkové) živočíchy. Ak nebudete v tej správnej nálade, je veľká pravdepodobnosť, že vás to uspí, aj keď je to veľmi krátky film. ()

krytom 

všechny recenze uživatele

Pro znalce Reggiova díla předvídatelná stavba - dlouhé, originální záběry přírody (resp. zvířat) doplněné hudbou od P.Glasse, bez jediného slovíčka komentáře. Snad ještě více než ve třech známějších dílech této dvojice se tu ale podle mne projevuje podobnost tvůrčích přístupů obou z nich. Minimalistická je nejen Glassova hudba ale také režie Reggia. Pozornost se soustředí čistě na detaily zvířecí existence. Samozřejmě veškerá interpretace dění na plátně je čistě na divákovi, který může jen žasnout nad krásou pohybu, neskutečnými podobami různých životních druhů od mikrobů až k mnohobuněčným organismům nebo se s pokorou zadívat do upřímného pohledu zvířecích očí. Celé dílo na mne pak působí jako jednoznačná oslava bytí (zde ve formě zvířat) tohoto světa. Osobně jsem velký fanoušek tohoto druhu výtvarné kinematografie, takže pro mne jasných 90%. Strhávám jen jednu hvězdičku za délku (chtěl bych delší ;)) ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Do třetice všeho dobrého spojení dvou mistrů obrazu a zvuku na téma života na Gaie, pro >pána tvorstva< planetě Zemi. Byť s kratší stopáží jde o další silné podobenství, tentokráte o světě, životě a duchu zvířat, dnes utlačovaných a ničených ve jménu práva silnějšího... - - - P.S. Stejně tak jako u předcházejících i tentokráte vynikající soundtrack jako svébytné hudební dílo v diskografii Philla Glasse... ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama