Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Cesty osudu jsou nevyzpytatelné. Jednoho dne si ve svém oblíbeném časopise Tajemný svět zvířat přečtete horoskop a zjistíte, že vám hvězdy doporučují změnit život a dát výpověď. Než riskovat hněv vyšších sfér, raději se jejich přání podřídíte. Čirou náhodou potkáte v kebab bistru, kde jste do teď pracovali, autora onoho horoskopu. Společná existenciální nejistota vás spojí a marketing se zdá být oborem, který můžete provozovat intuitivně, bez nutnosti odborného vzdělání. Obchod s koberci, kam nikdy nezabloudil žádný zákazník, je jako první pracovní štace ideální. V místním personálu se skrývá bohatý potenciál podivínství a ne úplně kladný vztah k podlahovým krytinám je pro vás, coby samozvané odborníky, opravdovou výzvou. Suverénní celovečerní debut režiséra Grzegorze Jaroszuka je absurdně komediálním pohledem na skupinku osamělých figurek, které se snaží více či méně úspěšně poprat se svými bizarně smutnými životy. (MFF Karlovy Vary)

(více)

Recenze (12)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Sledujeme skupinu idiotů, jak se chce dopracovat ke svýmu štěstí a protože jsou to idioti, maj o svým štěstí poměrně neortodoxní představy. Nic proti, chvílema to bylo i vtipný, ale zbytečně dlouhý a statický záběry některý vtipno často zkazily. Napřiklad hádka o to, jak se která rybička jmenuje byla zbytečně dlouhá a přitom zpočátku byla nejen vtipná, ale krásně a obrazně vystihovala smysl životů všech prázvláštních postav v tomhle krapet jetým filmu. ()

Vodnářka 

všechny recenze uživatele

Pár outsiderů hledajících cíl v životě, jeden z nich v horoskopech, další v tom, že je píše, někdo v kobercích a jiný ve staré lásce, či sebevraždě. Všechno plyne, jejich životy se míjejí a snad i oni se míjejí s životem vlastním. Celovečerní debut polského režiséra je plný vtipných hlášek, životních schýz, sympatických ztroskotanců a osobitého humoru, čtvrtá hvězdička je sice za úžasně sympatického režiséra, bavit se ale budete určitě. ()

Mulosz 

všechny recenze uživatele

Bezesporu nejnarvanější novinářská projekce letos v Karlových Varech, Poláků jako malých myší, správný polský hluk ještě prvních 5 minut projekce filmu, sezení na zemi, přes sebe čtvery nohy, můj zadek na botách toho za mnou, každá ruka na jiném rameni, 100 stupňů Celsia v sále, smrad jak v namoklém cirkusu, k dokonalosti této punkové atmosféry odpovídající punkovosti filmu už jen chyběla láhev teplé polské vodky Soplica, kolující mezi diváky s jedním ušmudlaným oslintaným panákem, 150x utřeným do zpoceného trička, protože pít v Polsku přímo z flašky je ten největší hřích:-) ()

Jufonka 

všechny recenze uživatele

[MFF Karlovy Vary 2014] Haha. Celkem úlet. Čekala jsem všechno možný, ale tohle fakt ne. Naprosto crazy dialogy a scénář, ale spíš v pozitivnim slova smyslu. Nenechte se zmást názvem, film je zejména o pracovnících prodejny s kobercema. Musíte přistoupit na hru režiséra a hlášky postav si užívat a moc nepřemejšlet nad smyslem filmu. Rozhodně jeden z lepších filmů, který měli diváci letos (2014) možnost vidět ve Varech. ()

hero_bk 

všechny recenze uživatele

Největší překvapení a současně naprosto nejlepší film, který jsem viděl na karlovarském festivalu 2014. Co věta, to perla, navíc ta mladá z prodejny s kobercama byla na Polku podezřele hezká! Při krátké délce nestihne film ani zdaleka nudit. KVIFF 2014 ()

blowup 

všechny recenze uživatele

Hrozné...Víc nemohu říci, museli jsme odejít, proto nevím, zda se to nevyvinulo v něco jiného...Jednu hvězdičku za tuto nejistotu. Nesnáším tzv. vtipné hlášky a v první půlhodině jich bylo víc, než snesu. ()

carnacv 

všechny recenze uživatele

Hezky podaný příběh o idiocii, idiotech a jejich nadějích :). Po delší době jsem se odhodlal navštívit sekci Na východ od západu a dopadlo to dobře. ()

rakosabasta 

všechny recenze uživatele

Postav a minipříběhů asi na šest filmů. Naprosto neudržený příběh, který vede odněkud nikam. Teoreticky by si zasloužil jen hvězdičky dvě, ale bylo pár momentů, které pobavily. ()

Reklama

Reklama