poster

Powaqqatsi

  • USA

    Powaqqatsi

  • slovenský

    Powaqqatsi

Dokumentární / Hudební

USA, 1988, 99 min

Režie:

Godfrey Reggio

Scénář:

Godfrey Reggio

Hudba:

Philip Glass

Střih:

Miroslav Janek
(další profese)
Nastala chyba při přehrávání videa.
  • kinej
    *****

    V kinematografii neexistuje jiné dílo, které by se tolik zabývalo problémy spojenými s globalizací. První, fenomenální díl zobrazoval především ekologické problémy a zdůrazňoval, že život je stále rychlejší. Druhý díl se zabývá spíše humanitárními a sociálními problémy. Už tento samotný koncept znamená určité ubrání poutavosti, protože zde nenajdme pohledy na krajinu atd. Nicméně film vypovídá o tom, jak nůžky globalizace rozdělují populaci na chudé a bohaté.(4.12.2004)

  • D.Moore
    *****

    Fascinující. Opět. Koyaanisqatsi na mě sice dolehlo větší silou, nicméně dát tentokrát nižší než stoprocentní hodnocení by byla urážka těch skvostných obrazů a té nebeské hudby.(27.6.2015)

  • T2

    Rozpočet $2,5miliónaTržby USA $589,244Tržby Celosvetovo $-(29.1.2010)

  • Djkoma
    **

    První hodina mě naprosto minula, aby zbytek byl už jen slabým odvarem předchozího/následujícího dílu. Bohužel Glass zaujal nový směr s optimističtější hudbou plnou etnických motivů(?), ale mě tím hudebně zaujal, emočně minul. Nechápu proč Godfrey Reggio sleduje skoro celou první hodinu jenom opálené děti, muže a ženy, jak se hýbou, pracují, myjí a skotačí... Chápu kam směřuje, ale nechápu proč tak zdlouhavě a stále dokola. Od prvních náznaků technologií v podobě reklam jsem cítil naději, ta však rychle pohasla. Powaqqatsi je z celé trilogie nejvíce natahovaný, má toho nejméně, co říct, a příliš často se opakuje.(15.3.2010)

  • nascendi
    ***

    Táto časť série najmenej zaujala. Bolo pre mňa ťažké z viacmenej náhodne zoskupených záberov získať ucelený zážitok a leitmotív. Okrem toho ma vychvaľovaná hudba viac znervózňovala, ako prispievala ku komplexnému dojmu.(7.12.2015)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace