Reklama

Reklama

Po řece

(festivalový název)
  • Ázerbájdžán Axınla Aşağı (více)

Obsahy(1)

Ali je trenér veslařského týmu v provinčním městě. Mezi mladíky v týmu je i jeho syn Ruslan, který však přestává stačit nárokům, jež na ně Ali klade, a otcův chlad a věčná nespokojenost ho mrzí. Ali prochází krizí středního věku a s manželkou Lejlou, jíž vyčítá, že syna rozmazlila, už zůstává jen kvůli Ruslanovi. Útěchu nachází u polské milenky Saši, která by Aliho ráda měla jen pro sebe a touží s ním začít nový život. Před důležitým závodem se Ali v zájmu co nejlepšího výkonu týmu rozhodne nechat vystřídat Ruslana, který měl původně nastoupit. Když téhož dne dojde k tragické události, je Ali zaskočen emocemi, na něž nebyl připraven a s nimiž se neumí vypořádat. Debutující režisér Asif Rustamov zpracovává tíživé téma obdivuhodně civilním, skromným způsobem, s důrazem na pečlivě propracovanou psychologii postav a tlumené obrazové kompozice. (MFF Karlovy Vary)

(více)

Recenze (2)

Brylin 

všechny recenze uživatele

Manželství veslařského trenéra Aliho visí na vlásku, hlavně kvůli vztahu s náročnou milenkou a rozladění nad vlastním synem a zároveň svěřencem Ruslanem. Když ovšem Ruslan zmizí při plavání v řece, Ali náhle neví, co dělat. Natahované a často zbytečné záběry, dlouhé lyrické obrazy řeky, mně nepříliš blízké reakce ázerbajdžánského temperamentu a místy odtažité herecké výkony řadí snímek Asifa Rustamova k tomu slabšímu z nabídky 49. KVIFF. Na pomezí jedné a dvou hvězdiček. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Docela chytře vymyšlené. N začátku je nám představen hlavní hrdina z několika úhlů, přičemž z každé strany vychází jako hajzl. Jenže pak mu ten poklidný a pohodlný život naruší zmizení jediného syna a my můžeme sledovat, co to s ním během několika týdnů provede. Propracovaná psychologie a herecký výkon Namiga Agayeva z filmu dělá dílo, které stojí za pozornost. ()

Reklama

Galerie (2)

Reklama

Reklama