Reklama

Reklama

Thor: Ragnarok

  • USA Thor: Ragnarok (více)
Trailer 4

Thor je uvězněn na opačném konci vesmíru bez svého mocného kladiva a je nucen pustit se do závodu s časem, aby se vrátil včas do Asgardu a zastavil Ragnarok - zkázu svého domova a konec asgardské civilizace - který se snaží rozpoutat mocný nový nepřítel, nemilosrdná Hela. Předtím ale musí přežít smrtící gladiátorskou soutěž, v níž se ocitá tváří v tvář svému bývalému spojenci z řad Avengers - neuvěřitelnému Hulkovi. (Falcon)

(více)

Videa (11)

Trailer 4

Recenze (1 280)

Marigold 

všechny recenze uživatele

Kašlat na rozdírání duše, kašlat na temnotu. Let's enjoy the ride. Po famózních druhých Strážcích přilétá v kosmické lodi z odpadků novozélandský šprýmař Taika Waititi, aby divadelní prkennost a mytologickou sošnost Thora přetavil ve značně lidský portrét namakaného narcise, který má daddy issues a je chorobně závislý na své falické chloubě, obřím kladivu. Marvel si tenhle vážně nevážný styl osahal ve třetím Iron Manovi a díky Strážcům už ví, že lidi chtějí útěk, retro a nesmyslné mimozemské světy obývané výstředními hromadami hornin a dalšími roztodivnými homunkuly. Třetí Thor tak připomíná euforickou osmibitovou arkádu, která sice používá k pohybu jen osy X a Y, ale i na nich si užijete dost frků, špílců a akčních eskapád. Není to bez chyb, Hemsworth se občas tak snaží, až se pitvoří, syndrom co minutu vtip přeje i hlušším místům. Navíc Thor nemá zdaleka tak elegantní zápletku, kde se tradiční světoničitelský motiv přetavuje v dojemnou výpověď o rodinných vztazích jako druzí Guardians. Mondénní štětka Hela je docela zábavná, ale všechno kolem ní je spíš zoufale generické, takže nahromaděná erupce energie v závěru nakonec zase směřuje k okoukaným klišátkům. Taika je naštěstí skoro vždycky doprovodí nějakým plnotučným ironickým podražením nohou, které vrátí do vesmíru rovnováhu. Chtěli jste prázdnou, namachrovanou, přitom sebevědomě kousavou podívanou? Tak tady máte tuplovanou porci. ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

| Rozpočet: 180 miliónov $ | Tržby: 854 miliónov $ | Niet miesta pre staré lásky. Rovnako, ako je preč zo značky Natalie Portman, tak zmizol aj epický štýl predchádzajúcich dvoch dielov. Tie patrili medzi moje srdcové záležitosti, nakoľko ma Thor bavil svojim spracovaním, tak i príbehovými linkami. Už z trailerov bolo jasné, že Ragnarok zvolí úplne iný, rýdzo komiksový, pestrofarebný kabát. Väčšinou mi tento prístup nechutí, ale tu sa to Waititimu naozaj podarilo, pretože sa stal celý film originálnym vďaka nekonvenčnému príbehu a fungujúcej odľahčenosti. Malo to svoje riziká, a pre mňa i určitý charakteristický duch vymyzol, ale vzhľadom k ostatným šablonovitým komixom je vlastne Ragnarok podarené osvieženie. Najsilnejším esom filmu je totálne mimomainstreemová hudba, ktorá dokonale dokresluje dojem z plátna. Summa summarum je mi trošku ľúto za emóciami, ktoré bol pôvodný prístup k týmto postavám schopný vyvolať. Emócie sú tu na 100% vymenené za vtipy. Komu sadnú, bude nadšený, komu nie, bude veľmi pravdepodobne zklamaný. | CineStar Černý Most, Praha, 25.10.2017 | ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

„Ja som to kladivo nepoznal. Ale z toho, ako láskyplne o ňom rozprávaš, to znie tak, že ste medzi sebou mali krásny vzťah, ktorý by sa dal prirovnať k vzťahu so živou osobou.“ – „Povedal si to veľmi pekne. Ďakujem ti.“ Ježiši to je divočina! Šibalsky roztopašné!! Parádny rozjazd, bravúrny koniec a medzitým... kopec superšvandy! Dve hodiny som sedel ako prikovaný a bavil som sa, hoci pôvodne som mal z kombinácie Thora a Flasha Gordona obavy. Presne tento absurdný typ humoru zbožňujem. Nezabudnem na vtipy ako „hra na zachráňte ma“, „pád na most“, „dnes mám narodeniny“, „maskujem sa – veď je ti vidno tvár – ale keď si to dám takto, tak nie je - aha“, „samovoľné otáčanie reťaze“ a „odrazená lopta“. Miestami to vyzerá ako sitkom za 180 miliónov (režisér sa evidentne inšpiroval kraťasmi Team Thor). Občas je humor použitý vo vážnych momentoch a tým pádom ich trocha znehodnocuje, ale s prižmúrenými očami sa to v pohode dá. Od Hulka resp. Bannera som čakal o čosi väčší priestor (a Hulk je možno až príliš detinský), zato má film množstvo momentov, ktoré príjemne zaskočia (Sanctum Sanctorum, oko, Thorova trojica spolubojovníkov, mystické pasáže s Odinom, kamenný Korg alebo geniálna hláška "Nie si predsa boh kladiva, ale hromu."). K tomu Jeff Goldblum (podávajúci typický goldblumovský výkon), veľmi pekná vizuálna stránka (viacero ikonických momentov – Thor skáčuci na moste proti šíku nepriateľov, zničenie Valkýr, možno takto nejako by to vyzeralo, ak by sa režisér rozhodol sfilmovať Bibliu). V neposlednom rade treba povedať, že tento film pravdepodobne zachránil Thora pred smrťou, pretože Hemsworth je pod Waititiho radikálnym režijným vedením nový človek a hrá novú postavu, ktorú by nechalo zabiť len štúdio so samovražednými myšlienkami. Nebál by som sa Ragnaroka označiť za jednu z najlepších marveloviek. Uznávam ale, že veľa zachraňuje aj neskutočný soundtrack. P.S. - Komiksovú predlohu pokojne ignorujte, je stará a slabá, paradoxne ale film vlastne nie je ani tak adaptáciou komiksu Thor: Ragnarok, ako skôr Hulkova planéta. Cinemax TN 2017 ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Cože, komedie? Vlastně proč ne. Naštěstí se nejedná o řachandu od začátku až do konce, páč to bych zrovna u Thora nemusel. Valkýry, cesta vesmírem, důchodce Odin a proradný Loki. Blanchettová zas a znovu dokazuje, že zvládne jakoukoliv roli. Hela je fakt Hell. Na retro se naštěstí tolik nehraje, takže jen dvakrát hit od Led Zeppelin a tričko Bruce Bannera, na kterém je obal alba Rio od skupiny Duran Duran. Akce, destrukce a Ragnarok, který je očekávaný a žádoucí, jelikož nezáleží na místě, ale na národu. Takže: Vzhůru do řiti. Ďáblovy řiti! ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Mě všichni tři Thorové přišli kvalitativně na stejné úrovni. Existenciální rovinu jsem ve filmu, světe, div se, našel, Mark Ruffalo jako ztracený dr. Banner sympaticky připomněl Avengers a byl Thorovi dobrým parťákem a Cate Blanchett si trochu zopakovala svoji roli z posledního Indiana Jonese, jen bez ruského přízvuku. ()

Galerie (385)

Zajímavosti (107)

  • Během natáčení exteriérové scény v australské divočině byly práce na filmu dočasně pozastaveny poté, co mezi členy štábu z hustých stromů spadl velký hroznýš. Nikdo z herců či členů štábu nebyl zraněn a had byl odborně přemístěn profesionálním krotitelem hadů, nicméně ještě předtím se několika odvážnějším členům štábu podařilo pořídit pár dokumentačních snímků. (Zdroj: Falcon)
  • Benedict Cumberbatch (doktor Stephen Strange) se proslavil také rolí slavného detektiva v seriálu Sherlock (od r. 2010). Tato postava bydlí v Londýně na adrese 221B Baker Street. Když Strange zanechá Thorovi (Chris Hemsworth) navštívenku s adresou 177A Bleecker Street, nejedná se o "easter egg", ale spíše o „šťastnou náhodu“. Jeden z autorů komiksů o doktoru Strangeovi, Roy Thomas, totiž v době, kdy dílo psal, bydlel na Bleecker Street, proto zde umístil základnu Sanctum Sanctorum. Hudba, která v tu chvíli hraje, nicméně nápadně připomíná úvodní znělku zmíněného seriálu. (bizal)
  • Planeta Sakaar, která se ve filmu objevuje, vypadá zcela jinak než cokoliv, co jsme ve filmech společnosti Marvel Studios měli dosud možnost spatřit. Její vzhled se inspiroval komiksovými ilustracemi Jacka Kirbyho, který (společně se Stanem Leem) v roce 1962 komiks „Thor“ vytvořil. Sakaaru vládne diktátor Velmistr v podání Jeffa Goldbluma. (Zdroj: Falcon)

Související novinky

Chris Hemsworth naznačil konec v MCU

Chris Hemsworth naznačil konec v MCU

24.11.2022

Od té doby, co bylo Chrisu Hemsworthovi (Thor, Vyproštění) v dokumentárním seriálu Tělo nezná hranic s Chrisem Hemsworthem na Disney+ naznačeno, že má předpoklady k vážné formě Alzheimerovy choroby,… (více)

Je Thor 4 úspěch nebo ne?

Je Thor 4 úspěch nebo ne?

17.07.2022

Uběhl první týden od uvedení novinky Marvelu Thor: Láska jako hrom, což znamená zhodnocování jeho trvanlivosti u publika. A to není vůbec jednoznačné. Lord (tedy bůh) hromu za první víkend… (více)

Taika Waititi natočí Star Wars

Taika Waititi natočí Star Wars

04.05.2020

…a scénář mu napíše Krysty Wilson-Cairns, jež získala nominaci za 1917 a naposled pro Edgara Wrighta napsala thriller Last Night in Soho. Zprávu potvrdil samotný Lucasfilm v Den Star Wars. Informace… (více)

Taika Waititi dostal nabídku na Star Wars

Taika Waititi dostal nabídku na Star Wars

17.01.2020

Zpráva, která nejspíš nikoho, kdo sleduje dění okolo Lucasfilmu, Star Wars i režiséra Taiki Waititiho, nepřekvapí. Disney teď totiž talentovanému filmaři nabídlo možnost natočit si vlastní Star Wars… (více)

Reklama

Reklama