Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Filmový debut divadelního režiséra a scénáristy Tomáše Svobody vypráví příběh čtyř přátel, vášnivých hráčů vodního póla, kteří společně provozují bazén. Ten jim jednoho dne jako nevyhovující vypustí hygiena a čtveřice se tak rázem ocitá doslova na dně. Jeden z nich pak na dně bazénu začne dokonce i bydlet, když se pohádá s manželkou a uražen odejde z domova. Z nedostatku příležitostí začnou chlapi podnikat jako „hodinoví manželé" a zakrátko si najdou klientelu mezi místními dámami. Každý z nich má svou pravidelnou zákaznici, ale ty mají kromě oprav často i velmi specifická přání a potřeby. To se však pomalu přestává líbit partnerkám a manželkám našich hrdinů... Takto rozehraný příběh pak graduje nečekanou cestou do Tater, kde se vše pořádně zamotá, aby nakonec vše dospělo do zdárného konce, který slibuje nejedno překvapení. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Recenze (475)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Kdyby se mě někdo ptal, jestli Hodinový Manžel stojí za vidění, řekl bych mu, že ano, ALE... to "ale" zahrnuje zvláštní nevyrovnanost filmu, který kombinuje velmi slušné herecké výkony a skutečně komické scénky s trapným rádobyhumorem, vulgaritou a lacinou soft kukajdou. Kdyby si pan Svoboda odpustil obří kostým penisu (ve scéně, kdy David Novotný říká v bance cosi o tom, že "to jako č**ák podepsal"), "vděčnou" scénku s požitím viagry a nemožností využít jejích účinků, naprosto ujetou postavu Simony Babčákové (která ovšem předvádí snad první přímo do filmu vecpaný product placement CSFD;)), úplně neopodstatněný zvrat a zakončení linky se Zuzanou Norisovou, atd., zůstaly by v podstatě jen samé lepší věci. Například linie s Ninou Divíškovou je výborná, a v podstatě díky ní se nějak inteligentně uzavře celý film. Faktem je ale i to, že způsob, jakým se tu zobrazují intimní mezilidské vztahy, je naprosto tristní, ale naštěstí jakž takž funguje humorná a dějová složka filmu, o technických kategoriích nemluvě, takže to je v podstatě srovnatelné se staršími filmy Marie Poledňákové, a nebudete u toho umírat jako u několika posledních filmů Marie Poledňákové;) 60% ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Tenhle film tak zoufale potřebuje dramaturga, který by všechen ten nepořádek, náhody vydávané za děj a nedokonavé postavy dal do pořádku! Jinak ale docela dobrý, na to, že byl Tomáš Svoboda debutant si film na nic nehraje, je relativně vtipný a mužské postavy procházejí určitou sebereflexí, což v těchto "komediálních blbinkách" není tak úplně zvykem. 50%. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Příjemná pohodová záležitost, která hlavně díky vtipným dialogům nejednou rozšířila území mé huby ve tváři od ucha k uchu. Docela mě mrzí, že tvůrci do jedné z epizod obalili Davida Novotného do duklistickýho, Davídkovi by určitě víc slušela šála Baníku nebo Slavie. Pokud jde o největší smíchovskou vyvolávačku, tak určitě oprava lanovky, jízda na lanovce, bydlení v bazénu a většina vzájemných dialogů titulních hrdinů. Nevím co všechno umí hodinový manžel, ale jako opravář špatné nálady si poradit dokáže. Je to někde mezi 3 - 4, ale český film to nemá doma lehký a komedie už vůbec ne o řemž se tady brzy jistě přesvědčím, takže není co řešít a nahodím image hodnýho. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Hodinový manžel je přesně tím typem komedie, kterému bych s radostí dal ty čtyři hvězdičky, jenže to prostě nejde, i když bych přehlížel, co by se dalo. A přitom komedie je to víceméně fajnová. Zasmál jsem se, postavy nemohly být příjemnější, nenudil jsem se. Co u komedie víc chtít. Snad jenom, kdyby neobsahovala scény, u kterých jsem si kolikrát říkal, zdali to tenhle film má vůbec zapotřebí. Aby mi film ve scéně představoval, jak si to David Novotnej rozdává s Čvančarovou a ještě se tvářil, jak je děsně kůl, že něco takového ve filmu má, to mi vážně hlava nebere. Já proti sexuálním scénám nemám vůbec nic, ale tady prostě byly naprosto mimo a ztrapnily jinak vysloveně fajnovou komedii. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Prosím, tady máte Kameňák na úrovni! Zdeněk Troška by se měl u debutujícího režiséra a scénáristy Tomáše Svobody učit, jak má vypadat scénář, režie a casting. Žádné hostující celebrity, patlající neherci a pitvořící se herecká šmíra, žádné pastelové barvy, rádobyvtipné mezigenerační pnutí a levné propriety Troškových lidových komedií, sice nějaký ten (v českých filmech asi povinný) product placement (mimo řetězce Albert a rádia Impuls i ČSFD!!!) a snaha bavit za každou cenu, což má za následek jistou neautentičnost (asociaci s oldschoolovými pornofilmy německé provenienci se skutečně nedá vyhnout, stejný je pocit déjà vu u každé druhé scény atd.) a vysokou předvídatelnost a průhlednost daných zápletek. Sitcomová struktura nutí scénáristu, aby filmové postavy zaplétal do čím dál absurdnějších kontextů a ve finále je všechny dost násilně nahnal na jednu slovenskou lanovku, což má za následek, že postupem času ubývá kvalita a druhá půle je výrazně horší a nudnější než půle první, ale i přes ten celkem málo nosný rámec (zkrachovalý bazén, družstvo vodního póla a použití již dříve použitého vzorce - motiv mužů přicházejících o práci, které ženou dluhy k přijímání obskurních zaměstnání použila už řada britských sociálních komedií, kupříkladu Do naha!, Tomáš Svoboda ovšem naprosto upozadil onen sociálně-kritický rozměr) to naštěstí zachrání nesporná herecké kvalita minimálně čtyř hlavních hereckých představitelů. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„DOBRÝ DEN, HODINOVÝ MANŽEL. CO PRO VÁS MŮŽU UDĚLAT…“ /// Sebraný historky „hodinovejch pomocníků v domácnosti“, proložený tunama product placementu. Na jednoho chlapa by toho bylo pro film málo, takže tady jsou rovnou čtyři. Autor - možná proto, že dřív jsme nemohli, sází na píchání, kterýho je tady víc než jinýho děje (trochu kecám). Dál udivuje zvláštníma ženskejma charakterama (kromě voteklý Čvančorový, páč ….no nic.) a hloupou romantikou („Promiň, já jsem trapnej“ - to ty vole ste skoro všichni!). Překvapivě fajn je Matásek, zbytek je slátanina, která drží pohromadě sílou ostatních filmařskejch atributů. Takže paninko – film vynechte a volejte PRAVÝHO hodinovýho manžela. Třeba to bude sympaťák, se smyslem pro humor a ne jako tenhle šmudla! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Vocením pár dobrejch rad (nejen vod kozatý Čvančarový). 2.) Za triko CSFD ve filmu bych vraždil! /// PŘÍBĚH ** HUMOR * AKCE ne NAPĚTÍ ne ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Keď sa s tým budete jebať, tak to dojebete." Přiznám se, že jsem od Hodinového manžela očekával o něco víc, než jen zavěšení lustru, trochu sexu a spravování lanovky. Rozhodně jsem chtěl víc humorných situací typu nástup Lachtanů do vody či hromadného fandění Dukle a rozhodně jsem chtěl méně slepičince. No nic, je to tak, jak to je a ve finále to vůbec není špatná zábava. ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Svoboda je sice neumětel, ale povedl se mu husarský kousek, když dokázal do své prvotiny získat skvělou hereckou sestavu v čele s Novotným, která vždy naplní kina. Stvořil značně bizarní svět plný kravských ezo spolků, latentních homosexuálů, pánských obleků Bandi, a aby toho nebylo málo, tak přidal druhou ligu vodního póla plnou čtyřicátníků. Námět je ideální pro nějaký nízkorozpočtový sitcom, ve filmu poslepované skeče úplně nefungují. ()

ORIN 

všechny recenze uživatele

Film zcela odtržený od reality žijící v jakémsi zvláštním vzduchoprázdnu opakovaných situačních gagů, nutno podotknout, že naprosto nevtipných, což je při pohledu na velmi slušné obsazení "zarážející". Český film je narozdíl od dokumentu nadále v úpadku a nezbývá než čekat, až příslušní lidé pochopí, že český filmový průmysl je strašně podfinancovaný a že jeden člověk kvalitní scénář nenapíše. ČSFD okénko je hrůzostrašné. ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Českou scénu zas tolik nesleduju, ale vím, že mezi všemi kamennými pyčovřeskami se dá najít i celkem důstojnější počiny. Brouk pytlík AKA Hodinový manžel je nepochybně spíš z toho lepšího ranku, ale úplná hitparáda to také není. Film poněkud na Troškův způsob líčí české maloměsto, vykrášlené a plné všemožných archetypů, kteří ale ne zcela napodobují běžné Čechy. Celkově se to jaksi odehrává v jakémsi růžovém bezčasí, kde živnostníci jsou bezstarostní kumpáni, veselé kopy bez zábran, jímž kšefty padají do klína - a zákazníci rovněž pohodoví prima lidi. Zavání to růžovou blbostí a lá Rosamunde Pilcher, nebo snad dokonce i kulisovou šaškárnou střihnutou seriálovou dramaturgií, takže se vám před očima míhají postavy z ulice v růžové zahradě se směšnými, nikdy nikým nepoznanými, problémy, a vy se smějete, jelikož nic jiného neznáte - nebo já nevím. Něco vtipné skutečně je a dlužno dodat, že za to mohou herci svými výkony, ale mnohdy to sjíždí i k mírné rozpačitosti. Když si ale vezmu, že to má být film o balících pro balíky, tak budiž. V tomto smyslu je to velmi podařené. Film neurazí ani náročné, když na to přijde. Cizímu neštěstí se dá smát pořád, co by ne. A když nad tím dál přemýšlím, je to vlastně pohádka pro dospělé. Lidi se půjdou bavit a snít. Kdo má v těhlech sračkách čumět na nějaké existenční drama, he? Zvedám na čtyři hvězdy. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Naprosto chápu účel lehce košilaté oddychovky, ale opravdu visí divácké nároky tak nízko? Sitcomový obsah nacpaný do celovečerního formátu působí rozpačitě, ženské postavy jsou nelogicky se chovající karikatury z nějakého alternativního vesmíru, dospělí muži zase infantilní idioti. O vtipnost se stará pouze Kuželovitý tmelič děr paní hejtmanové, ale je to jen proto, že repliky dané scénářem pozvedá vlastní interpretací. Na druhou stranu je třeba ocenit absolutní nezištnost product placementu. Ať už tolikrát zmiňované triko či „S mikrofonem za vodním pólem“ na celostátní komerční rozhlasové stanici. Přenos ze zápasu pardubických Vyder proti Bojovným lachtanům z Nymburka je vtip s dobrým Korcem a zároveň Impuls pro Silvia Babiše, že má vysílání ještě rezervy.. ()

robbiee 

všechny recenze uživatele

[imdb: 9.0/10] | me: Na naše pomery to je úplne OK komédia. Hlavné pozitíva filmu sú prave v mikroscénach a dialógoch, ktoré sú jeho nosnou časťou. To kde film stráca je práve nelogickosť konania postáv a diery príbehu, avšak to v tomto žánre a na naše pomery pravdepodobne nie je podstatné :). Ak však človek nemá veľké očakávania a uvedomuje si, že ide na SK-CZ film, tak sa môže stať (to čo sa stalo aj mne), že nebude nijako sklamaný. Takže ja vravím: OK. Taká jednorazová filmová pohodička. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Poctivá česká komédia, ktorá si berie zo západných komédií to lepšie (moderný vizuál, dobrý strih a kameru), pritom ostáva verná tradičnému českému humoru, a zároveň nemá problém upriamiť pozornosť na prostoduchý situačný humor, ktorý korešponduje s dnešným trendom nenáročných filmov, ale súčasne neupadá do koncepcie troškovského prvoplánového výplachu. Skrátka je to film, pri ktorom sa pobavíte a nebudete sa za to hanbiť. 70%. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Klasický typ české komedie. U některých joků bych se nejraději propadl studem, ale má to i světlé momenty, které mě naopak naplnily dobrou náladou a eskapismem...60% ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Taková tradiční malá česká domů. Sem tam se najde určitý nápad, ale jinak je to hrozně obyčejné, stokrát viděné, zaměnitelné a ve výsledku k ničemu. Základní nápad je okoukaný z filmů typu Do naha!, v téhle české kutilské verzi snad osloví jen ten pokojík na dně vypuštěného bazénu. A to je dost málo na jeden, neřkuli na dva filmy. ()

sud 

všechny recenze uživatele

Bolek Polívka s Davidem Novotným jsou výborní a celé to působí příjemně, ale nemůžu se zbavit pocitu, který mám u většiny českých komedií, natočených za poslední roky. Příjemně se na to kouká, občas pobaví, ale nenalézám důvod, proč bych se na to ještě někdy v budoucnu měl podívat. 50%. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Nebyl to takový ten „typický“ český kus, u kterého se ve většině scén divák za tvůrce stydí. Na tom, že na tuzemská filmová zastavení klademe vyšší nároky, nevidím nic špatného, protože většina českých filmů nesahá zahraničním bráškům ani po kolena, máme oprávněný důvod nedůvěřovat jim, navrch jim místy spíš nadržujeme. Hodinový manžel nabízí další bandu zoufalců, kteří potřebují rychle vydělat prachy a kteří tak rádi a často vyplňují česká sociální dramata. Jenže tady jsme na komediálním poli. Tedy se o to alespoň pokoušíme. Ukotvené v realitě ale dle mého není. Postavy se neubrání absurdním krokům, občas zbytečně tlačí na pilu a dialogy ne vždy padnou hercům do huby. Pointování situací si dokážu představit lépe, nicméně herecká kvalita tam je. Takže aspoň něco. ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Příběh řídší, než bránická desítka, v hlavní roli sparťan Novotný, ve vedlejší kredenciózní Čvančarová a přesto docela slušná oddychovka. Já jsem se po dlouhé době u nového českého filmu úplně nestyděl. ()

troufalka 

všechny recenze uživatele

Bez chuti a bez zápachu. Scénář je navrstvené klišé, takže po skončení máte pocit, že už jste to několikrát viděli. Žádné překvapení, bohužel ani pobavení. ()

Reklama

Reklama