Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Bývalý polda si některé věci ze své minulosti rozhodně nechce připomínat. Ale připomenou mu je jiní... Pracuje jako soukromý detektiv, spí se svojí sekretářkou, sleduje lidi za peníze. Až do chvíle, než se mu do života připlete svůdná Raluca a otočí mu ho o 180 stupňů. Je to náhoda, osud, nebo na něj někdo nastražil past? Začnou se totiž dít věci, které by ho ani ve snu nenapadly. Jde v nich o sex, o vraždu, o velké odhalení, drsné připomenutí té proklaté minulosti... (A-Company CZ)

(více)

Recenze (128)

verbal 

všechny recenze uživatele

Tak jako Zdeněk Viktora rozhodně není žádný Rejnok Šindler, tak i jeho filmový detektiv Filip Maro(l)d vypadá oproti své evidentní předloze opravdu dost nemocně. Jeník je rozhodně skvělý, přirozený a sympatický herec, o tom žádná, avšak se svými sto šedesáti cenťáky, padesáti kily i s botama a výzorem čerstvého absolventa sedmé třídy není zrovna drsný, existenciální soukromý detektiv jeho šálek kávy a daleko více by mu slušely role pacientů s leukémií nebo somálských sirotků, a rozhodně by se svým nesporným komediálním talentem nepřetížil raft ani Kokotmádlovi. To Malvice je zase herečkou spíše od přirození, co dokáže kozama perfektně vyňadřit pestrou škálu niterných pocitů a vaginálních nálad, a je dobře, že jako fámfekál tady moc nemluví. A tak když si náš školák ve filmu narazí o hlavu větší a o deset kilo těžší macatou prcatici, bez problémů mu lze uvěřit akorát to, že ho ta kunda opravdu zcela pohltí, až mu z toho noáru hrábne a chová se jako kokot. Kokotismem infikovaný scénář ale nakazil i ostatní herce, a tak se to vcelku ztratí, protože tomu iracionálnímu čurákování nakonec podlehli opravdu skoro všichni, což na kritika mého formátu působilo dost disturbančně. Ale jebat, pardon, chtěl jsem říct, že jsem nad takové maličkosti povznesen, a na druhou stranu bylo opravdu milé vidět zase jednou po dlouhé době český film, v němž se negrilujou Palaši, neutiskují chudáci cigoši, ani jedna Vydra nevypráví trapné vtipy, Víveg sériově neblije svá kýčovitá životní moudra a Olmer s Polívkou se nesnaží nahrabat z posledních neinvenčních sil ještě pár Masaryků na lepší kvádro do rakve. Prostě taková sice jednoduchá, trochu hloupá a předvídatelná, avšak vcelku příjemná a hezky natočená epizoda CSI: Nové Butovice. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Tvůrci určitě věděli co dělají, pokud jde kameru a hudební podkres, protože tyhle složky vytvořily hodně vydařenou atmosféru tajemného minimalismu. Velká škoda, že scénař není podobně vydařený zákusek, protože to by teprve bylo veledílo. Jenže když se na scéně objeví Raluca je celkem jasné, jak se věci mají a prokouk by to majitel bílé hole. Přitom stačilo málo, věnovat scénaři a postavám, zejména vedlejším stejnou péči jako kameře. Pokud jde o herecké výkony, zásadní průser se nekoná, ale současně si nemyslím, že by v tomto případě měli herci nějak náročné postavy či dialogy k zahrání. Chlapci, vy si určitě pošmáknete na Malvíně, koukněte do galerie u filmu ať víte o jaký že kosti tady pěju ódy no já tam nehraju, takže holčíčí oči mají smůlu a musí si vystačit s Davidem Novotným nebo Honzíkem Dolánským. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Začne-li detektiv myslet pohlavním orgánem a má smysl pro správné načasování, tak to musí skončit průšvihem. A to přesto, že pokusům o spojení detektivky, sexu a tajemna odjakživa fandím. Jenže tady se kradlo, tedy spíše vykrádalo a to ve velkém. Ty lepší scény mají svůj původ ve filmových zaoceánských klasikách a ty původní zase nemají potřebnou šťávu. Ono zamícháno to nechutná tak špatně, ale kdyby se přitom trošku přemýšlivěji mixovalo, tak se z toho dalo vytlouct více napětí a možná i o kousek přesvědčivější badminton. ()

Traffic 

všechny recenze uživatele

Na české poměry nezvykle dobře napsaný scénář nemůže zakrýt, že jde v jádru "pouze" o zručnou aktualizaci žánru noir, která takřka nijak nevybočuje z jeho klasických pravidel. Zatímco venku se už několik dekád točí řady nápaditých neo-noirových variací, které žánrové konvence vsazují do překvapivých prostředí nebo je všelijak překrucují, u nás se teprve učíme první lekci. Pěkně se soukromým očkem Filipem Maroldem (fakt!), osudovou zrádnou femme fatale, flashbacky, kontrastním svícením (co to možnosti dovolí), prostě se vším všudy. Ono je to na jednu stranu pochopitelné, vzhledem k tomu, že noir - a žánrový film obecně - u nás má pramalou, nebo vůbec žádnou tradici, ale na druhou stranu... eh. Tři a půl. ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Jenom blázen by si jako svou prvotinu zvolil erotický thriller. Viktora celkem riskoval, ale díky materiálu, který Pachlová měla možnost předvést bez oblečení, bude minimálně mužská část uspokojená. Nevyžádaná česká odpověď na Základní instinkt je správně zamotaná a díky rozumné stopáži jde o slušnou jízdu. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Jen fatální femme umí proměnit přirození soukromého očka na psí vodítko, aneb když žižkovský Marlow propadne Raluce, v noci už u něj nehrozí poluce.. Sebevědomá forma, nepříliš přesvědčivý obsah. Navíc ve filmech halících se pod žánrové zaklínadlo „noir“ musí byt pravidlem, že dialogy a monology jsou vybroušené diamanty a já našel jen pár vltavínů. Dolanský není Humphrey Bogart, ale mohl být Stanislav Majer.. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Solidně natočený a zahraný libovolný díl průměrného krimiseriálu. Další česká snaha o žánrovou tvorbu dopadla hůř, než jsem čekal a hlavně hůř, než jsem si přál. A to jsem se docela dost těšil. Cynický detektiv Jan Dolanský se tváří natolik protřele, až ho postava femme fatale hravě utáhne na vařené nudli. Sebevědomý je i režisér, který se toho nebál a šel si vlastní cestou. Ocenit to dokážu, výsledek ale docenit neumím. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Tak nevím no jsem takovej lehce rozpolcenej. Na jednu stranu oceňuji pokus přijít ve stojatých vodách domácí tvorby z něčím novým, ale tohle mě úplně nepřesvědčilo. Film to není rozhodně nijak extra špatnej, ale zdá se mi, že si očividně bere až moc inspiraci u podobných snímků z émerický produkce. Přišel mi celkově dost předvídatelnej, kdy se dá opravdu bez problému odhadnou další vývoj filmu všechny ty rádoby nečekaný zvraty ani na to nemusíte mít křišťálovou kouli aby jste v jedný scéně odhadli co bude v té příští. Zkrátka potenciál tu byl, ale jeho využití je jenom částečný. Další problém jsou pak nepřesvědčivý herci, kteří občas pronášejí opravdu podivný repliky který jim stěží uvěříte a navíc to celý působí trochu uměle a nevěrohodně. Teda mimo Dolanskýho. Ten nezklamal a svoje si odehrál. Plusem je svižná délka. Jinak spíš podprůměr. Škoda.40% ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

No do háje... Zas a znovu další řemeslně dobře odvedenej domácí film, který dojíždí na bídném scénáři, který je v tomhle případě jen nepříliš originálním kompilátem všech možnejch noirovejch motivů, které dějově překvapí leda tak postarší morče, co ujíždí na čínskym zelí. Ovšem spasit se to pokouší například pánové Dolanský (který by si zasloužil MNOHEM víc rolí) a Novotný, bohužel, přítomná Femme fatale se do své role zoufale nehodí, herecky nesedí a i když se prsí a provádí sodomie vícero druhů, tak to z ní neudělá ultra-charismatickou postavu, která by jedním mrknutím donutila chlapa odříznout si vlastní ucho pomocí nože na chleba a ogrilovat ho s majoránkou. Přitom kdyby byl scénář lepší... Ale to už bych se zase opakoval, prostě dobrej, ale průměrnej film. S přimhouřením bulev, ovšem. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Od prvopočátku jsem čekal průser a snad proto jsem byl celkem mile překvapen. Pravda pointu jsem čmuchal už od prvpočátku (asi bych měl také raději dělat soukromé očko nebo kriminalistu). Dolanského mám však rád, je to sympaťák a hraje s nadšením a je jedno jestli zasypává zavražděné v barelu louhem nebo se bezhlavě zamiluje do Rumunky Raluci. Nejsem žádná řádová sestra, ale té nahoty tam místy bylo na můj vkus snad až zbytečně moc. Dolanský je borec, že do tohohle odvážnějšího pojetí šel! Jinak mi sedli i Helenka Dvořáková a borec Novotný. Ten dá cokoliv s živočišnou bravurou! A víte co? Já si už ani nepamatuji, kdy jsem viděl český film, který by mne bavil... Jakýkoliv. Všechno předtím točené u nás nedávno jsem jen ze zvědavosti dokoukal... tady mne zajímalo jak to dopadne. Velmi se mi také líbila kamera a vybrané lokace pro jednotlivé scény. A Raclavský se taky vytáhl s hudbou. Celkově velmi solidní průměr a já dávám tři kanystry benzínu! * * * ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Vražedný dekolt Femme Fatale Malvíny Pachlové donutí (nadrženého) muže k nepředloženostem. Třeba i k vraždě. Tady to odskáče a Malvínu poskáče Jan Dolanský. Vraždí v zájmu setrvání v tom dekoltu, případně mezi nohama. Soukromé očko Filip Marold se rázem jednoho krásného dne dostane do víru lží a intrik, které na něho nachystala jeho pohnutá minulost. A minulost je ženského rodu. Sice si párkrát zašuká, ale radost z toho bude mít jen chvilkovou. Kráska s neobvyklým jménem Raluca, se kterou se spustí, je luxusní společnice, která si za číslo s ní počítá pořádně vysokou přirážku. A Dolanský asi přirážet umí, ale to se moc zhodnotit nedá, protože i když je film erotikou nasáklý, žádná z erotických scén nepřekročí patnáct vteřin. A to ty scény nebyly nastaveny vůbec špatně. Do porna to má sice daleko, ale kdyby režisér tolik nekvaltoval, bylo by to v oblasti erotiky a sexu v českém filmu poměrně zdatně odvedeno. Malvína Pachlová zde dokazuje, že to není jen servírka ze seriálu Ulice, která při servírování pokrmů cudně klopí zrak, ale její repertoár je poněkud širší, zvláště pokud jde o široké roztahování jejích nohou. Jan Dolanský to zřejmě rád Na Stojáka a souhra nahých těl u této pozice byla vybalancovaná. A proč se s náruživou partnerkou nevykoupat, že. Takže ani koupelnová erotika není divákovi-čumilovi odepřena. Na závěr velikost kalhotek na Malvínině zadku přeměří užaslým okem a bude mu na to muset stačit milisekundový záběr. Režisér Zdeněk Viktora na všechno moc spěchal. Uspěchanost se příliš nevyplácí. Tím opadá totiž i intenzita zápletky filmu. Bez ní film působí poměrně suchopárně, a to hlavně poté, co opadnou erotické scény. Viktora ve svém celovečerním debutu zachoval svoji přednost z krátkých studentských filmů, a sice film nenatahovat. Film trvá sotva sedmdesát minut a za tu dobu chce stihnout sex, napětí, prvky noir i psychologického filmu, krimi zápletku i osudovost ústřední dvojice. Ne všechno se mu daří. Záblesky pohnuté detektivovy minulosti jsou zvládnuty zajímavě a spolu s propletením noir prvků, kupříkladu ohledně detektivova jména Filip Marold = Phil Marlow, vytvářejí zajímavě vybudovaný plošný půdorys. V oblasti napínavého thrilleru to následně vázne, když filmu schází osobitý režijní rukopis, který by diváka patřičně strhl. Překotná snaha sice vede k překvapivému vyústění filmu, ale určitě se nedá hovořit přímo o unikátní katarzi. Ke všemu je na filmu vidět, že byl natočen za levný rozpočet. Technická stránka filmu jen průměrná a špatný zvuk způsobil, že hercům dost často nebylo rozumět. Dobrou práci odvedla výtvarnice kostýmů, která levný dojem z filmu nějakým způsobem vylepšila. Větší propracovanost by si jistě zasloužila celá řada vedlejších postav, které rozhodně působí zajímavě, ale pocit, že se vyrojily odnikud, celkem převládal. Zdeněk Viktora měl smůlu, že film šel do kin ve vánočním období a minul se tak s případným diváckým zájmem. Přesto je to na debut dílko, které by nemuselo zapadnout prachem uvedením na dvd. Objev Malvína Pachlová a spol. se činí, hektičnost filmu spíše ublížila, ale nenatahování zápletky a její předvídatelnost, to bylo podáno ve zdárném poměru. Divák výlet do (vražedného) ženského dekoltu může absolvovat v podstatě v klidu a bez větších nervů, potažmo emocí. Ale příště by to větší nervy a emoce právě že chtělo. Musím ocenit i odvahu režiséra pustit se do žánru, který v českém filmu není vůbec prověřený. 70% () (méně) (více)

dopitak 

všechny recenze uživatele

Atmosféra přes malé mušky oukej, ale ten příběh, bože. Malvína Pachlová jako femme fatalle - jasně. Jenom té erotiky bych od erotického žánru čekal víc... Dolanský pro mě stále méně překvapivě - velmi dobře! Jeho hraní mi sedí, je úsporný, lidský, sympatický. Ultra hajzl Majerovi sedí rozhodně víc, než svědomitý policista v rozvodovém řízení (Případ pro exorcistu). Ale schopnějšího scénáristu by to potřebovalo! ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Opovrhované „žánrovky“ se na našich umělecky povýšených školách léta neučily, tedy ani netočily. A nynější generace, která je křísí, tak činí s vražednou láskou, ještě vražednější nepůvodností a vůbec nejvražednější vážnou tváří.Když Václav Marhoul točil Mazaného Filipa, opatřil klasického soukromého detektiva americké drsné školy hravou nadsázkou. Také privátní očko Filip Marold, hrdina filmu Raluca v typově přesném podání Jana Dolanského, jasně odkazuje k Philipu Marlowovi. Ovšem na rozdíl od uprášeného kutlochu svého předobrazu má moderní kancelář úspěšného podnikatele a sekretářku k ruce i k sexu tak věcnému, že hraničí s parodií. Přesto drsný cynik propadne záhadné krásce natolik, že se jí po jedné z erotických scén založených hlavně na mechanickém vzdychání zeptá dychtivě jako studentík: Je to jen sex? Tak by se Marlowe nikdy neponížil. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Zaujímavý film z tej kriminálnej stránky, na druhej strane Pachlová sa po dotočení vyjadrila, že ona je inak veeeľmi stydlivá herečka, ale v tomto prípade nahota mala zmysel. No hej, mala zmysel, lebo inak nič iné neukázala. A odvtedy sme o nej nejak nepočuli, čiže úloha splnená Dolanský je tiež mega nesympaťák, ale čo už. ()

helianto 

všechny recenze uživatele

Když je závěrečná melodie lepší než celý film, dává to tušit, že něco není v pořádku. Raluca si stále na něco hraje. Od začátku do konce. Temný komentář pronášený zastřeným hlasem hlavního hrdiny vyvolává očekávání… něčeho. To něco, závěrečné skandální odhalení, se však nekoná. Ztraceno v překladu. Film proběhne a divák přemýšlí nad tím, zda se mu jen nezdál. Vášnivé erotické scény? Osudová žena, pro kterou bývalý policista, zvyklý na ledacos, úplně ztratí hlavu? Kde že. Dáma je to sice pěkná, ale vcelku tuctová. Vášeň těžko uvěřitelná. Ale může být, že chlapům nerozumím. Mnohem osudovější a nebezpečnější ženou se mi zdá být Kristýna Frejová. To si nemohu odpustit, mimořádně se zde podobala vzhledem své matce – Věře Galatíkové. A zajímavá role pro majitelku královského hlasu Danu Syslovou, českým filmem trestuhodně opomíjenou. Celkový dojem však nezachránily ani ony, ani Jan Dolanský s Davidem Novotným. Další pokus o dobrou českou krimi opět až tak úplně nevyšel... Challenge Tour Special - Filmový lov - červen 2015. ()

claudel 

všechny recenze uživatele

V České republice se moc thrillerů netočí, takže každý pokus a nápad vítám. Pokud se nepletu, je Zdeněk Viktora autorem vynikající humorné novely Poslední tanga v Paříži, která mě provázela a rozesmávala během mého pobytu v Paříži. Vidím v něj velký potenciál a fandím mu. Raluca má své silné i slabší chvilky, tradičně budu kritičtější ke scénáři, který mohl být přece jen trochu víc opečován, neboť některé vedlejší postavy na mě působí zmatečně či zbytečně. Ale rozhodně slušné tři hvězdičky. ()

Související novinky

Noir Film Festival 2015 startuje již 20. 8.!

Noir Film Festival 2015 startuje již 20. 8.!

11.08.2015

4 dny, 5 míst, 47 projekcí... Unikátní přehlídka filmů noir na hradě Křivoklát se blíží mílovými kroky! Třetí ročník festivalu, věnující se širšímu pojetí noirového fenoménu, startuje ve čtvrtek 20.… (více)

Reklama

Reklama