Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bývalý polda si některé věci ze své minulosti rozhodně nechce připomínat. Ale připomenou mu je jiní... Pracuje jako soukromý detektiv, spí se svojí sekretářkou, sleduje lidi za peníze. Až do chvíle, než se mu do života připlete svůdná Raluca a otočí mu ho o 180 stupňů. Je to náhoda, osud, nebo na něj někdo nastražil past? Začnou se totiž dít věci, které by ho ani ve snu nenapadly. Jde v nich o sex, o vraždu, o velké odhalení, drsné připomenutí té proklaté minulosti... (A-Company CZ)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (128)

honajz2 

všechny recenze uživatele

Já každý český aspoň trochu povedený pokus o žánrový film nebo něco, co se zde normálně natočí, vždycky rád ocením a Raluca se naštěstí mezi takové filmy řadí. Sice nejde o nic bůhvíjak geniálního a příběh moc originální taky není, ale má to slušnou kameru, ve většině scén je to i slušně zahrané a od druhé poloviny to i má nějakou atmosféru a napětí. A dokonce i erotický ten film skutečně je! Původně jsem si myslel, že tu ten žánr je jen proto, aby přilákal víc lidí, ale ne, překvapivě sem právoplatně patří. Nic světoborného to opravdu není, silnější zážitek z toho taky nemám, ale na české poměry je to docela slušné. Btw, líbí se mi, že pár let zpátky Prima takové filmy podporovala (kromě Ralucy i třeba Taxi 121) a to i bez nějakého product placementu. I to je jeden z důvodů, proč ji mám radši než Novu, protože ta mám pocit podporovala jenom to, co se tady točí pořád dokola. Teď to Prima sice dělá taky, ale na rozdíl od té Novy aspoň někdy se pokusila... 3* ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Tvůrci určitě věděli co dělají, pokud jde kameru a hudební podkres, protože tyhle složky vytvořily hodně vydařenou atmosféru tajemného minimalismu. Velká škoda, že scénař není podobně vydařený zákusek, protože to by teprve bylo veledílo. Jenže když se na scéně objeví Raluca je celkem jasné, jak se věci mají a prokouk by to majitel bílé hole. Přitom stačilo málo, věnovat scénaři a postavám, zejména vedlejším stejnou péči jako kameře. Pokud jde o herecké výkony, zásadní průser se nekoná, ale současně si nemyslím, že by v tomto případě měli herci nějak náročné postavy či dialogy k zahrání. Chlapci, vy si určitě pošmáknete na Malvíně, koukněte do galerie u filmu ať víte o jaký že kosti tady pěju ódy no já tam nehraju, takže holčíčí oči mají smůlu a musí si vystačit s Davidem Novotným nebo Honzíkem Dolánským. ()

Reklama

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Od prvopočátku jsem čekal průser a snad proto jsem byl celkem mile překvapen. Pravda pointu jsem čmuchal už od prvpočátku (asi bych měl také raději dělat soukromé očko nebo kriminalistu). Dolanského mám však rád, je to sympaťák a hraje s nadšením a je jedno jestli zasypává zavražděné v barelu louhem nebo se bezhlavě zamiluje do Rumunky Raluci. Nejsem žádná řádová sestra, ale té nahoty tam místy bylo na můj vkus snad až zbytečně moc. Dolanský je borec, že do tohohle odvážnějšího pojetí šel! Jinak mi sedli i Helenka Dvořáková a borec Novotný. Ten dá cokoliv s živočišnou bravurou! A víte co? Já si už ani nepamatuji, kdy jsem viděl český film, který by mne bavil... Jakýkoliv. Všechno předtím točené u nás nedávno jsem jen ze zvědavosti dokoukal... tady mne zajímalo jak to dopadne. Velmi se mi také líbila kamera a vybrané lokace pro jednotlivé scény. A Raclavský se taky vytáhl s hudbou. Celkově velmi solidní průměr a já dávám tři kanystry benzínu! * * * ()

helianto 

všechny recenze uživatele

Když je závěrečná melodie lepší než celý film, dává to tušit, že něco není v pořádku. Raluca si stále na něco hraje. Od začátku do konce. Temný komentář pronášený zastřeným hlasem hlavního hrdiny vyvolává očekávání… něčeho. To něco, závěrečné skandální odhalení, se však nekoná. Ztraceno v překladu. Film proběhne a divák přemýšlí nad tím, zda se mu jen nezdál. Vášnivé erotické scény? Osudová žena, pro kterou bývalý policista, zvyklý na ledacos, úplně ztratí hlavu? Kde že. Dáma je to sice pěkná, ale vcelku tuctová. Vášeň těžko uvěřitelná. Ale může být, že chlapům nerozumím. Mnohem osudovější a nebezpečnější ženou se mi zdá být Kristýna Frejová. To si nemohu odpustit, mimořádně se zde podobala vzhledem své matce – Věře Galatíkové. A zajímavá role pro majitelku královského hlasu Danu Syslovou, českým filmem trestuhodně opomíjenou. Celkový dojem však nezachránily ani ony, ani Jan Dolanský s Davidem Novotným. Další pokus o dobrou českou krimi opět až tak úplně nevyšel... Challenge Tour Special - Filmový lov - červen 2015. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Tak jako Zdeněk Viktora rozhodně není žádný Rejnok Šindler, tak i jeho filmový detektiv Filip Maro(l)d vypadá oproti své evidentní předloze opravdu dost nemocně. Jeník je rozhodně skvělý, přirozený a sympatický herec, o tom žádná, avšak se svými sto šedesáti cenťáky, padesáti kily i s botama a výzorem čerstvého absolventa sedmé třídy není zrovna drsný, existenciální soukromý detektiv jeho šálek kávy a daleko více by mu slušely role pacientů s leukémií nebo somálských sirotků, a rozhodně by se svým nesporným komediálním talentem nepřetížil raft ani Kokotmádlovi. To Malvice je zase herečkou spíše od přirození, co dokáže kozama perfektně vyňadřit pestrou škálu niterných pocitů a vaginálních nálad, a je dobře, že jako fámfekál tady moc nemluví. A tak když si náš školák ve filmu narazí o hlavu větší a o deset kilo těžší macatou prcatici, bez problémů mu lze uvěřit akorát to, že ho ta kunda opravdu zcela pohltí, až mu z toho noáru hrábne a chová se jako kokot. Kokotismem infikovaný scénář ale nakazil i ostatní herce, a tak se to vcelku ztratí, protože tomu iracionálnímu čurákování nakonec podlehli opravdu skoro všichni, což na kritika mého formátu působilo dost disturbančně. Ale jebat, pardon, chtěl jsem říct, že jsem nad takové maličkosti povznesen, a na druhou stranu bylo opravdu milé vidět zase jednou po dlouhé době český film, v němž se negrilujou Palaši, neutiskují chudáci cigoši, ani jedna Vydra nevypráví trapné vtipy, Víveg sériově neblije svá kýčovitá životní moudra a Olmer s Polívkou se nesnaží nahrabat z posledních neinvenčních sil ještě pár Masaryků na lepší kvádro do rakve. Prostě taková sice jednoduchá, trochu hloupá a předvídatelná, avšak vcelku příjemná a hezky natočená epizoda CSI: Nové Butovice. ()

Galerie (17)

Související novinky

Noir Film Festival 2015 startuje již 20. 8.!

Noir Film Festival 2015 startuje již 20. 8.!

11.08.2015

4 dny, 5 míst, 47 projekcí... Unikátní přehlídka filmů noir na hradě Křivoklát se blíží mílovými kroky! Třetí ročník festivalu, věnující se širšímu pojetí noirového fenoménu, startuje ve čtvrtek 20.… (více)

Reklama

Reklama