Reklama

Reklama

Pečovatel

  • Belgie De behandeling (více)
Trailer

Policejní inspektor Nick Cafmeyer vyšetřuje případ, kdy byli matka s otcem spoutáni a zbiti a jejich malý synek zmizel. To v inspektorovi vyvolá vzpomínky na vlastního bratra, který byl v dětství unesen... Zdá se, že inspektorovi Nicku Cafmeyerovi vůbec nic nechybí - přitažlivý zevnějšek, inteligence ani slibné kariérní vyhlídky. Přesto se však nad jeho životem a vztahy vznáší temný stín. Od svých devíti let je Nick pronásledován dosud nevyřešeným zmizením svého mladšího bratra Bjorna. Na základě Nickova svědectví byl vyslýchán jejich soused Plettinckx, známý sexuální delikvent, kterého však brzy propustili. Celá ta léta žije Plettinckx v Nickově blízkosti a obtěžovat ho způsobuje Plettinckxovi ďábelskou rozkoš. Jediná žena, která o této dramatické události ví, je Nickova nadřízená Danni. Ta se proto zdráhá Nicka zapojit do velmi znepokojivého případu, kdy byl pár držen násilníkem celé tři dny v zajetí. Útočník zmizel beze stopy i s jejich devítiletým synkem Robinem. Nick se staví do čela masivního pátrání, které se záhy promění v neúnavný hon. (Cinemax)

(více)

Recenze (275)

verbal 

všechny recenze uživatele

Ač je Mouhajdr zarputilá brakařka, tohle potvrzuje pravidlo! Docela se divím, že po knize skočili zrovna pralinkáři a ne hned hamburgeři. Ti asi čekají, aby to zase zkurvili rymejkem a Henks mohl být opět v něčem obvykle nesympatický. Ale to je dobře, díky tomu je to evropsky civilní, detektiva ztvárňuje herec, kterému věříte, že je opravdový traumatizovaný chlap a ne vycukaná pipka s xichtem venkovského strejce nebo nějakého zrovna populárního negra, a místo standardního patosu a neskrývaného kýče to má řádný brutus a krvavé křeče. Prostě jemná pralinka pro každého milovníka tklivých, romantických příběhů o lásce a rodinných hodnotách. A tak mimořádně povedený a excelentně vyšinutý otylý úchyl vášnivě pomiluje a zandělíčkuje pár dětí a hodnotně umučí nějakou tu famílii, vše hezky syrově surově tak, jak to mají citlivé ženy v domácnosti a rozněžnělé matky tolik rády. A spolu s nimi i já sám jásám. Předloha se dostala opravdu do povolaných rukou a ti nekorunovaní králové internetového pedofilního porna tomu zkušeně vtiskli autenticitu a láska k látce čiší z každého záběru. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Nevím, jestli si vůbec dokážu představit odpornější a zvrácenější trestnou činnost, než tu, kterou provádí zdejší pedofilní úchyl. Vlastně se o to ani pro vlastní duševní klid nebudu pokoušet. Režisér "to" nikdy neukáže vyloženě explicitně, buď se o tom jenom mluví, anebo vidíme znepokojující výjevy skrz škvíru ve zdi atp., takže představivost může pracovat na plný obrátky ... a je to fakt hnus. Temnota sama, a navíc je film PERFEKTNĚ natočený i zahraný. Pro mě s přehledem nejlepší čistý psychothriller s nejodpornějším záporákem za poslední léta. Zapůsobilo to na mě silněji než loňské (tematicky poměrně blízké) Zmizení a ani přirovnání ke kultům jako Seven není zdaleka tak přestřelené, jak by člověk mohl čekat. Pokud máte tento žánr v oblibě, tak neváhejte ani minutu. Belgie překvapila. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Zdejší nadšení z tohoto filmu po jeho shlédnutí sice chápu, ale její brutální ponurost, neupřímnost a neosobnost spojená s nulovými emocemi vůči hlavní postavě vyšetřovatele způsobila, že jsem měl co dělat, abych ji vůbec dokoukal. Velice drsný, až lidsky hnusný, příběh, se odehrává v temně šedivém prostředí, kde nic není pozitivní a ani být nemůže. Co naplat, nadšený jsem z toho zrovna nebyl. Nicméně uznávám, že Belgie mě s takovým filmem dost překvapila. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby Celosvetovo $1,454,682▐ zvrhlíkov a úchylákov až nad únosnú mieru tento psycho thriller ponúka, temná ponurá atmosféra, vyšetrovanie nechutných zverstiev, ktoré mohlo mať silnejší dosah ak by sa to doladilo v určitých malých detailoch, ináč dosť nechutný thriller /75%/ ()

RedAK 

všechny recenze uživatele

Primárním poselstvím tohoto sugestivního snímku, jenž jako prostředek jeho prezentace volí syrové, neostrouhané a emočně reduktivní scény, je jednoznačně to, že šukat děti je špatné. Sice nevím, kdo tyhle pravidla určuje, já třeba taky nemám nic proti veganům, když jim ty mrkve chutnají, je to jejich volba, ale budiž. Jako celek to klapalo a ty dvě hodinky mi utekly jako Tomášek Novákojc z ostnaté klícky. ()

larelay 

všechny recenze uživatele

ak ste normalny clovek, a nie pedofil, psychopat alebo sociopat, tak vo vas musi tento film zanechat dlhotrvajuci pocit hnusu. Tema otrasna, ale spracovanie, herecke vykony a styl, akym je film natoceny, su bravurne. Ano, zopar nelogicnosti tam bolo, ale cert to vem. Dve hodiny som ani nemrkla a takmer nedychala. Preco sa dokazu taketo dobre filmy tocit v malych krajinach beneluxu a skandinavie, ale v nasich koncinach iba same Skysnute vino a Ufnukani chlapi? ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Hodně temná kriminálka podobného ražení, jako všechny ty zámořské fláky o únosech dětí. Hlavní hrdina je dobrej a detektiva jsem mu věřil. Drhla mi ale ta mytologie okolo hlavního úchyla. Trol mu naprosto náhodně říkalo pár dětí a policie najednou najde info v nějaké deset let staré složce, wtf? Taky nechápu, jak mohl takovej bachor šplhat po barácích a že si toho nikdo nevšiml. Prostě mi ta záporná postava přišla totálně přitažená za vlasy. Bylo to ale velmi napínavé a dost depresivní. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,TA SÍŤ PEDOFILŮ JE JAKO PLÍSEŇ. ŠÍŘÍ SE POD ZEMÍ. SPOJUJE VŠECHNY ÚCHYLY...“ /// Když makáte na vraždách, mít sem tam nějaký Déjà vu, není nic zvláštního. Jinej rozměr ,,již viděný“ chytne, když vám v mládí někdo vodnese bráchu… Krimi thriller, ve kterým vo drsný kousky a napětí není nouze. Není to klasická ,,žánrovka“. Blíž než k Hollywoodu (kde všechno vodsejpá jak po gelu) to má do severskejch luhů a hájů. A vyprávění je to spíš k nasrání a nutí přemejšlet, jakej ten svět dokáže bejt zasraně hnusný místo. Takže v tomhle dobrý! Když vono jim to všechno tak trvá! A na to, jak jim to všechno trvá, to vezme strašně rychlej konec. Taky kdyby ten polda nebyl takovej trotl… Takže nedoporučuju nejen nepedofilním rodičům, ale ani těm, co nesnášej takový ty finále, který místo toho, aby skončili před čtvrt hoďkou, nelogicky finišujou doteď. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Stejnojmennej román z roku 2001, kterej napsal Mo Hayder, číst nebudu. 2.) Parchant vídá trola (a má vohryzaný záda). 3.) Volím ty, kteří by ,,JIM“ řezali čuráky! 4.) Thx za titule ,,johnny.ka“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ ** ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Hodně temný, sofistikovaný krimi/thriller na velmi nepříjemné téma a se slušným hovadem v záporné roli, který mohl dostat více prostoru. Celkově je film spíše pomalejší, žádná zběsilá akce se nekoná, ale přesto jsem se nenudil a hlavně ke konci film zamrazí a vyvolá nepříjemné pocity. Belgie umí.75% ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Zase jeden z těch filmů, kde jsem měla neustálé nutkání dojít si pro hodně silnou baterku, protože ty jejich baterky mně evidentně nestačily a ten občasný záblesk na určitou věc, která byla zcela jistě důležitá, zmizela dřív, než jsem jí při tom jednom bliknutí zaregistrovala. Ve výsledku to bylo zřejmě záměrné, protože ono dívat se na předměty doličné není určitě žádná chuťovka Námět je to opravdu hnusný, přesto je to ještě snesitelně podané, protože ve filmu Michael mě doslova mrazilo, ale tam se hlavní představitel v roli pedofila vyskytuje téměř celou dobu. Tady byl alfou a omegou celého filmu Nick v podání Geerta Van Rampelberga, který byl moc sympatický a jeho emotivní, pochopitelné výpadky hrál působivě a věrohodně až SPOILER : v závěru to vyřešil proti obřímu, odpornému chlápkovi opět zcela sám a bez pomoci své parťačky, či pomoci ostatních a jako vždycky nikdo nikde neměl mobil KONEC SPOILERU na ten závěr, který mně připomněl film Zmizení. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Nějak mi vypadl koment k tomuto filmu, když jsem ho psal a všiml jsem si toho až nyní ... Naprosto se ztotožňuji s perfektním komentem uživatele J*A*S*M !! Fakt přesně vystiženo ... Perfektně natočený, velice kvalitně s jistě do centu využitým rozpočtem. Nejnechutnější téma zpracováno způsobem jako kultovní Fincherovo Seven, případně snad trochu i jako 8mm. Explicitní scény... uufff ... To je právě to, že zde na přímo nejsou zcela zobrazeny, ale krátké záběry, zvuky, pláč, řev, komentáře atd., to je jak rány kladivem. HNUS toho nejhrubšího kalibru, který v intenzitě znepokojení a odporu překonává i špičkový Korejský film s podobnou tématikou Dogani, kde bylo vše právě na kameru vidět. Zde není a přitom to člověka rozemele na cucky ještě více ... Celý "svět" ve filmu je temný, špinavý, sleazy, odporný, smutný a beznadějný ... Film u mne mnohonásobně překonává jak Captifs, tak Devil´s Knot. Tohle je fakt síla ... ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Tenhle thriller je vyloženě HNUSNEJ. Myslim kvalitně hnusnej. Navíc silně depresivní a nekompromisní. Bez špetky humoru sledujete vyšetřování policisty, který se snaží dopadnout psychopatického pedofila. Příběh nemá hluchá místa, pořád se něco děje a vy, společně s hlavním hrdinou, hledáte pravou identitu zločince. Námět sice nepřináší nic novýho pod sluncem, ale to zpracování vás prostě dostane do kolen. Temná atmosféra a špinavej vizuál jsou pojištěny parádními výkony všech zúčastněných. Plus špičková kamera. Ta toho sice moc neukáže, vtip je však v tom, že víc vidět rozhodně nechcete. V závěru jsem si dokonce vzpomněl na kultovní Srbský film. Ne díky explicitnímu násilí, ale díky zvrhlýmu obsahu zdejšího tématu. (80%) ()

choze 

všechny recenze uživatele

Solidní temný thriller a la 8 MM o síti pedofilů, který - ač není explicitní - je jen pro silné žaludky. ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

"Tak nám zabili Ferdinanda," řekla posluhovačka. "Kerýho Ferdinanda, paní Müllerová?" otázal se Švejk, nepřestávaje si masírovat kolena, "já znám dva Ferdinandy. Jednoho, ten je sluhou u drogisty Průši a vypil mu tam jednou omylem láhev nějakého mazání na vlasy, a potom znám ještě Ferdinanda Kokošku, co sbírá ty psí hovínka. Vobou není žádná škoda." Jasně, bystřejší už pochopili, že jest to citace románu Haška Jaroslava Osudy dobrého vojáka Švejka. S jistou dávku cynismu však dojdeme k tomu, že o tom se točí i tento podivně teple mrazivý pedofekální dramat. Ačkoliv si nejsem úplně jistý, jak označovat zkurvence, který vám chčije po baráku, aby ze zdí dostal ženský Kanál číslo pět, ale pedofekál by vám mělo stačit. Pátrání nás zavede k několika takovým Ferdinandům a ač nebudou konkrétně podezřelí, stejně budete chtít, aby je zastřelili už z "Principu". Vobou nebude žádná škoda. - Film svou realistickou syrovostí je jen pro silné žaludky a vůbec ne pro rodiče. Tátu s mámou to docela semele. Humus! TROLEI: A pak že i kdejaký mentál má právo na život! ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Když masturbujete před čůrajícím chlapečkem, tak: a) jste v Belgii, b) jste Dutroux, c) obdivujete historické kašny a fontány, d) potřebujete léčbu. Vše je správně.. Hnusný námět, depresivní atmosféra a kamerové filtry barvy requiem dlouho drželi trumfy v ruce, nicméně přehrávající Van Rampelberg, zbytečně předimenzovaná stopáž a konec plný ohraných klišé kriminálních snímků je jaksi zapomněli vyložit. Pochopitelně se nabízí srovnání s Prisoners a tam je z filmařského hlediska De Behandeling o půl parníku a osobu kapitána Herbotse zpět.. Zůstává upozornění pro rodiče malých dívek - dejte si pozor, když vám u dveří zazvoní neznámý muž s prosbou, jestli si u vás může skočit na malou.. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Vždycky mě nadchne, když nějaký evropský thriller strčí své americké příbuzné do kapsy a tenhle film je přesně ten případ. Z žánrového hlediska mu podle mě nechybí absolutně nic: atmosféra, napětí, domněnky, (ne)zavádějící vodítka, několik podezřelých, sympatický hlavní hrdina, trauma z dětství a nezaostává ani po technické stránce. Jistě, najde se sem tam slabší moment (kostice nevyužitá ke snaze otevřít pouta, ignorování možné stopy, trochu zvláštní závěrečný souboj atd.), ovšem všechny tyhle detaily považuju já osobně opravdu jen za drobnosti, poněvadž to pozitivní na filmu jednoznačně převažuje. Už Loft mě velmi zaujal a po De Behandeling si budu na belgické thrillery dávat o to větší pozor. Za mě to bude slabší plný počet. ()

Dellamorte 

všechny recenze uživatele

Silne motivovaný z reťaze utrhnutý detektív pátrajúci po úchyláckej stope, takto konfrontuje svoje pocity s tými diváckymi. Belgické VIP krimi ohodené hustým a nestierateľným blatom. Vďaka. ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Úspešný detektív, dlhoročne bojujúci s traumou zo zmiznutia jeho brata, sa dostane k novému prípadu, ktorý mu otvorí staré rany a dostane ho na nezastaviteľný hon za sériovým úchylom. Kvalitný, napínavý a drsný thriller, ktorý sa približuje bombám ako "Seven" či "8MM" a aj keď ich síce nedosahuje, ide o znamenite znepokojivý zážitok. Celé to na mňa pôsobilo ako taký tichší, nekomerčný počin, za to však výborne natočený, atmosférický, s nepríjemným a depresívnym vyznením. Trochu mi to pripomenulo aj tie drsné severské krimi (či už knižné alebo filmové), ale toto je obsahovo o niečo kontroverznejšie a takisto je lepšie keď divák pred filmom vie čo najmenej, aby si lepšie užil každý zvrat a odhalenie. Pre mňa príjemné prekvapenie a veľká spokojnosť. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

V dnešnom svete plnom zvrátenosti mi nezostáva napísať len smutné konštatovanie, že tento film je len špičkou ľadovca. O to smutnejšie a desivejšie je jeho sledovanie. Téma asi nesadne každému, ale treba poznamenať, že Belgičania si servítku pred ústa naozaj nebrali, tento temný a surový príbeh má neskutočnú moc šokovať, ale zároveň podnietiť diváka k zamysleniu. Herecky na úrovni, možno by som to trošku skrátil a vypäté situácie umocnil lepších, temnejším výberom hudby. 80%. ()

Reklama

Reklama