Reklama

Reklama

Road

Trailer
Dokumentární / Sportovní
Velká Británie / Irsko, 2014, 102 min

Obsahy(1)

Závody motorek, kde se jezdci řítí rychlostí až 320 km za hodinu na uzavřených silnicích, jsou nejnebezpečnější ze všech motoristických sportů. Na silnicích, které jsou lemovány stromy, sloupy elektrického vedení, kamennými zdmi. Irsko a Isle of Man jsou dvě z mála míst na světě, kde tento sport stále žije. Dramatický příběh, vyprávěný Liamem Neesonem, popisuje příběh dvou generací bratrů ze Severního Irska, kteří vévodí tomuto sportu již přes třicet let. Dvě generace z jedné rodiny, která byla stmelena vítězstvími, ale i tragédiemi (shushee)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (10)

Pekisan 

všechny recenze uživatele

Film o rodine pretekarov. Schvalne nepisem motorkarov, aby si to cteny citatel neplietol s borcami hulakajucich po meste na roadovych bajkoch. Film je velmi silny a v jednom momente som plakal ako maly chlapec. Tiez by som sa zviezol, akurat sa velmi bojim. 300 by som nedal asi ani v aute. ()

a0001 

všechny recenze uživatele

Príbeh pretekárov v podobnom spracovaní je vždy pre mňa filmovou srdcovkou, ako Senna (2010) tak aj Road. ()

Reall 

všechny recenze uživatele

Filmu jsem prvních pár minut nevěřil. Prvních dvacet minut jsem si říkal "Další "obyčejnej" dokument". No a postupně mě to vtáhlo do děje o dvou legendách, který dopadly, tak jak by si přál asi každý "Road Racer". Skvělá kariéra a její velkolepý konec. Silný příběh. Z podceňovaného "dokumentu" se stal film, který mi zlepšil večer a je to jeden z nejlepších dokumentárních filmů, co jsem kdy viděl. Velký respekt bratrům Dunlopům a jejich rodině. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Waw, tak toto je určite jeden z najnebezpečnejších moto športov celkovo! Jazda na hrane, všade naokolo kopu nebezpečných "rekvizít" a každá chyba môže znamenať nielen koniec v závode, ale aj koniec života. O road racingu som síce už počul, dokonca aj videl zopár highlightov zo slávnych závodov, ale ani som netušil, že táto kategória má takúto v podstate rodinnú históriu v podaní klanu Dunlopovcov. Zaujímavý dokument, ktorý objasňuje nielen históriu road racingu a Dunlopovcov, ale aj ich vzájomné vzťahy a osobné životy. Je mi jasné, že pre závodníkov je rýchlosť ako droga, ale niekedy by bolo lepšie vedieť kedy skončiť a povedať si Stop (aj keď hladu po víťazstvách sa asi ťažko vzdáva)... ()

Galerie (12)

Zajímavosti (1)

  • William Dunlop zahynul 7. 7. 2018 při tréninkové jízdě ve věku 32 let. [Zdroj: Motorkari.cz] (Marty20)

Reklama

Reklama