Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ve snímku Inferno se známý symbololog (opět v podání Toma Hankse) pouští do pátrání po stopách, které souvisí se samotným Dantem. Když se Langdon probouzí se ztrátou paměti v italské nemocnici, spojí své síly se Siennou Brooksovou (Felicity Jones), doktorkou, do které Langdon vkládá naděje, že mu pomůže ztracené vzpomínky znovu získat. Společně se pouští do závodu s časem, který je provede napříč celou Evropou ve snaze zabránit smrtícímu globálnímu spiknutí. (Falcon)

(více)

Diskuze

Pod

Pod (hodnocení, recenze)

Zaslechl jsem, že na nějaké internetové službě byla vydána rozšířená verze. Hledal jsem a nic jsem nenašel. Má obsahovat alternativní konec, který je k dispozici také na blu-ray ve vystřižených scénách. Nesehnal jste ji někdo? Případně jaký konec preferujete. Mě se líbí více ten alternativní...

na příspěvěk reagoval whack

Badmaniak

Badmaniak (hodnocení, recenze)

Tak já to nechápu, co ta ženská dělala. :)

Pokud to bylo na automat, tak proč vůbec ten Zobrist nechával ty drobky? A proč se ona za tím hnala, čímž vlastně zapříčinila to, že všichni zjistili kde to je?

No bylo to dost zmatené a oproti Šifře nepropracované...

Mukade

Mukade (hodnocení, recenze)

Robino15996

nemýlim, teraz už vidno že je to "dvojzmyselný" (nechtiac) príspevok ((: . Pochopil som ho tým druhým spôsobom, ktorý si nemal na mysli

runner85

runner85 (hodnocení, recenze)

Robino15996

To mi ej jasné, ale tak pôvodne mali natočiť skôr Lost symbol a mali by po probléme (a hlavne si myslím, že aj keby ho skôr natočili, tak by henten záverečný blábol vo filme ponechali) 

na příspěvěk reagoval Robino15996

Robino15996

Robino15996 (hodnocení, recenze)

runner85

Ani nie keďže sa má točiť ďalší film od Browna. Knihy boli napísané v inom poradí ako filmy zrežírované čiže by to asi nesedelo keby to skončí tak, že polka ľudstva je neplodná a mal by sa natáčať Lost symbol...Zas je možné, že sa nikdy nenatočí, ale pochybujem, že je o tom už teraz rozhodnuté takže si myslím, že si tvorcovia náročky nechali takéto zadné dvierka.

na příspěvěk reagoval runner85

Robino15996

Robino15996 (hodnocení, recenze)

Mukade

Nemýľ si pojem neočakávaný a nešťastný...dosť podstatný rozdiel...ja som nikde nepovedal, že to bol koniec nešťastný. V podstate šťastný bol vzhľadom na to, že sa nikomu nič nestalo v podstate. A hlavne ja hovorím o knihe a nie o filme...rozhodne si nemyslím, že som filmový amatér a to bož nie čo sa týka kníh.

na příspěvěk reagoval Mukade

Mukade

Mukade (hodnocení, recenze)

doplnok 2: žiarivým príkladom na toto je séria kníh Divergencia LOL

Mukade

Mukade (hodnocení, recenze)

doplnok, nešťastný koniec je navlas rovnaké "klišé" ako happyend s tým rozdielom že "amatéri" ho považujú za niečo originálne a nevídané xD

Mukade

Mukade (hodnocení, recenze)

Robino15996

unhappyend vôbec nie je niečo originálne, skôr mi to vždy príde že rádoby originálne, lol. A iba divák začiatočník môže byť prekvapený (preňho neočakávaným) nehepyendom

na příspěvěk reagoval Robino15996

Robino15996

Robino15996 (hodnocení, recenze)

Ondro1112

Aspoň to v knihe neskončilo očakávaným happy endom ako v 99% prípadov...neočakávaná zmena vždy poteší...na druhej strane bolo jasné, že film nemôže skončiť tak ako kniha.

na příspěvěk reagoval runner85, Mukade

joker30

joker30 (hodnocení, recenze)

MekGajvr

To že vypustili padak mi nevadilo, ale ako pises ty, tiez mi vadilo, ze tam nedali ze to bol papezov syn, hold to by asi cirkev nepredychala :) Tak ale v Inferne mi ten koniec knihy vôbec neprisiel nejaky v tom zmysle, ze by to mala cirkev alebo niekto kritizovat. Praveze  to prekvapenie ze virus je davno vypusteny a  ze neslo o virus, ktory vrazdi, ale naopak urobi cast ludstva impotentnym bolo velmi zaujimave.

na příspěvěk reagoval Ondro1112

MekGajvr

MekGajvr (hodnocení, recenze)

Wade W.

To bylo zrovna dobře, že změnili, byla to hrozná pičovina, že si z nějakýho hadru udělal padák. Na druhou stranu ve filmu byl dokonale zmrvenej camerlengo. Vůbec tam nebylo odhalení, že Papež byl jeho otec a neadoptoval ho. Taky se upálil na balkóně a ne někde ve sklepě. A nakonec tam chyběla ta postava ředitele CERNu.

na příspěvěk reagoval joker30

fabecc1222

fabecc1222 (hodnocení, recenze)

Opravdu do té helikoptéry v knize nastoupil? Už je to nějaký ten pátek, co jsem jí četl, ale myslím, že do helikoptéry nastoupil jen Camerlengo

na příspěvěk reagoval Dadel

Wade W.

Wade W. (hodnocení, recenze)

Gryphon

Langdon v knihe naskocil do helikoptery, a potom spravil bez padaku taky kaskaderksy kusok s improvizovanym padakom a potom ten pad ledva prezil, takze som bol zvedavy ako to bude vyzerat vo filme...... tan to vyriesili sposobom ze do helikoptery vobec nenastupil.

na příspěvěk reagoval MekGajvr

Wade W.

Wade W. (hodnocení, recenze)

joker30

Ron Howard nemal gule na to aby natocil koniec podla knihy aj v Anjeloch a Demonoch, takze nic nove pod slnkom... hodila by sa zmena rezisera

na příspěvěk reagoval Gryphon

Van_Stajpen

Van_Stajpen (hodnocení, recenze)

Přihodím trochou do kritiky... Může mi někdo vysvětlit, jak někdo může udělat plakát z filmu kde je Hanks a v pozadí nějaká gotická katedrála, která se ve filmu vůbec neukáže? Nebo je to nějaký trend nové tvorby filmových, vymyšlených plakátů? Já si to pořád nějak nemůžu vysvětlit... Florenci a Benátky jsou renesanční...to je naprostý bullshit...

na příspěvěk reagoval Spiker01

MekGajvr

MekGajvr (hodnocení, recenze)

Howard celou sérii jen zníčil jeho odchylkama od knihy. Navíc se dá dohledat rozhovor s Brownem, kde tvrdí, že nedokázali vymyslet jak Symbol převést do filmu tak ho přeskočili.

Pod

Pod (hodnocení, recenze)

Dadel

Přesně, vymlouvat se na to, že by nešel film natočit kvůli tomu, že se odehrává ve tmě? Blbost, vždy to nějak jde. Vždy to jde ošidit a správný tvůrce, jako je Howard by s tím neměl být problém. Černočerná tma fungovala taky perfektně.

MekGajvr

MekGajvr (hodnocení, recenze)

j.linhi

Ztracený Symbol je brak. Tím myslím, že celkově sou Brownovi knihy brak, ale Symbol je opravdu nastavovaná kaše v podstatě o ničem. Navíc se několik kapitol odehrává v naprostý tmě, což nevím jak by natočili.

na příspěvěk reagoval Dadel

Pod

Pod (hodnocení, recenze)

Nevim, mě to ale zas tak tragický nepřijde. Teď má film celosvětově nějakých 185 milionů dolarů a když stál 75 milionů, tak na ten trojnásobek se to vyhrabe. To byl na tom Star Trek hůř. Letos to bylo se sequely celkově špatné. A studia všechny série ukončit nemohou. Zůstává otázkou, jaké a jak budou série pokračovat.

j.linhi

j.linhi (hodnocení, recenze)

no, nejveší pruser vidim v tom že přeskočili ztracenej symbol a tak ta popularnost serie za tech sedm let o posledního filmu silně upadla... posrali si to sami když čekali tak dlouho!

na příspěvěk reagoval MekGajvr

Uživatel Dadel smazal svůj příspěvek.

MekGajvr

MekGajvr (hodnocení, recenze)

No Ztracený Symbol je celkem těžký zpracovat pro film, aby to nedopadlo katastrofálně. Jako Inferno.

na příspěvěk reagoval Dadel, Spiker01

Apollyon09

Apollyon09 (hodnocení, recenze)

A ešte som zabudol, že Zimmer to zas celkom skurvyl. Soundtrack až na pár degeneratívnych obmien predošlých tém nevýrazný a nezaujímavý, asi ako celý film. Vidíte raz, a už pri východe zo sály neviete o čom to celé bolo.

Apollyon09

Apollyon09 (hodnocení, recenze)

Roztrieštené od samého začiatku, bez akejkoľvek koncepcie s neustále sa opakujúcimi a vrcholiacimi nelogickými scénami a superchytrými riešeniami, ako sú časté úniky cez rôzne tajné chodby, ktoré na počudovanie nikto nestráži a ani nie sú vôbec uzamknuté. A prečo sa niektoré postavy zjavujú a máte pocit, že by do deja patriť mali, ale nejako sa už vo filme neobjavujú mi je úplne záhadné. To ich tam radšej vôbec nemuseli dávať.

Odfláknutá práca. Premrhané dve hodiny. 30 %

PS: prvé dva diely mám naopak celkom rád. Ale toto je brak.

Uživatel Apollyon09 smazal svůj příspěvek.

fabecc1222

fabecc1222 (hodnocení, recenze)

Tak jsem se vrátil z kina, první půlka klasická Langdonovka, kdy se jen opisují stránky z knížky, pak však někoho určitě velmi chytrého napadlo, že by bylo vhodné předlohu zahodit, a vymyslet úplně něco jiného, důvodu tohoto jednání se snad někdy do budoucna dozvíme. Postavy z knihy se buď vůbec neukáží, a jejich příběh se rozprostře mezi všechny ostatní nebo jsou zabity, spojeni v jednu.... Probošt (z nějakého důvodu překládán jako náčelník = tvůrce titulků nezná předlohu???) je napsaný naprosto šíleně a s knižním Proboštem nemá nic společného. Naštěstí zůstal při smyslech alespoň Zimmer, který se vykašlal na nějaké experimentování, a k mojí potěše využívá ve filmu asi 20 variant na klasický Main Theme ze Šifry

KimCid

KimCid (hodnocení, recenze)

Jak někdo může zkur.it takhle konec když předloha je jasná?!

MekGajvr

MekGajvr (hodnocení, recenze)

Něco málo jsem přidal do zajímavostí, uvidíme jestli to schválí. Taky sem se musel smát když ta ozbrojená jednotka Konsorcia byla ve filmu od začátku představena jako Světová zdravotnická organizace

Související novinky

Zemřel herec Paul Ritter

Zemřel herec Paul Ritter

06.04.2021

Ve věku 55 let včera v noci opustil filmový svět britský filmový, televizní a divadelní herec Paul Ritter, jehož si většina diváků čerstvě vybaví z veleúspěšné minisérie stanice HBO Černobyl, kde… (více)

PF 2016

PF 2016

24.12.2015

Tak který bude nakonec nejlepší film roku 2015? Revenant: Zmrtvýchvstání nebo Osm hrozných? Nebo ani jeden z nich a do čela žebříčku nej celovečerních filmů roku 2015 se u nás probojují nové Star… (více)

Koho čeká Inferno s Langdonem?

Koho čeká Inferno s Langdonem?

19.02.2015

Šifru mistra Leonarda ani Anděle a démony nepotkaly moc příznivé ohlasy. Po finanční stránce ale oba filmy mocně zabodovaly, takže není divu, že uvidíme pokračování. V adaptaci dalšího románu Dana… (více)

Toma Hankse čeká Inferno

Toma Hankse čeká Inferno

27.08.2014

Pokud znáte knižní tvorbu Dana Browna, mělo by vám být z nadpisu všechno jasné. Šifru mistra Leonarda a Anděly a démony bude na velké plátno konečně následovat další dobrodružství symbologa Roberta… (více)

Reklama

Reklama