Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ve snímku Inferno se známý symbololog (opět v podání Toma Hankse) pouští do pátrání po stopách, které souvisí se samotným Dantem. Když se Langdon probouzí se ztrátou paměti v italské nemocnici, spojí své síly se Siennou Brooksovou (Felicity Jones), doktorkou, do které Langdon vkládá naděje, že mu pomůže ztracené vzpomínky znovu získat. Společně se pouští do závodu s časem, který je provede napříč celou Evropou ve snaze zabránit smrtícímu globálnímu spiknutí. (Falcon)

(více)

Videa (7)

Trailer 3

Recenze (670)

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Běhá Tomáš okolo, dokud není hotovo. Takhle náročný den má leda tak bagr na stavbě, profesor Langdon se nezastavil ani když omdlel. Doufám, že si na film zajdou všichni remcalové, kteří by strašně moc cestovali, ale nemají čas. Přitom jen jižní Evropa se dá očividně v klidu sfouknout za půlden. K filmu samotnému bych měl napsat asi něco ve smyslu, že když si ho dva dny po projekci musím připomínat v galerii, mám buď já na krku stejný vpich jako Langdon anebo si Hauvárd plete film s kombinačním slalomem. ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

"What if you were told that if you flipped a switch, you would kill half the world’s population? What if you were told that if you didn’t flip that switch right now, the human race would be extinct in the next hundred years. Would you flip it then?” Také mám jedno "kdyby". Kdyby nedošlo k problémům se scénářem a nebyl vypuštěn "The Lost Symbol", jehož premiéra byla původně naplánována na rok 2012, dopadlo by "Inferno" lépe? Těžko říct, minimálně bych si teď ale neříkala 7 let čekám na pokračování a dostanu jenom tohle. Zápletka se smrtícím virem je fajn, tyhle věci mě baví, od začátku je vám ale jasné, že ho prostě NEvypustí. Postavy jsou - až na "šíleného" multimilionáře - nezáživné a chybí známější xichty. Hudba není špatná, ale místo toho, aby dále gradovala (viz "Andělé a démoni"), tak nenápadně odumře. Chybí tajemno, přes všechno to běhaní není čas na hádanky a jelikož je vám celé dění tak nějak fuk, "zvraty" přejdete s nezaujatým hmm. Jediným opravdovým plusem jsou pro mě Langdonovy halucinace, neboť kvalitní zobrazení Pekla na Zemi, aby člověk ve světové kinematografii hledal lupou. P.S.: Vizionářský Zobrist byl vlastně nepochopený hrdina.xD ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Predchádzajúce dva diely som akceptoval čiastočne ako filmy zo starej školy. Proste dobrodružstvá s prekvapeniami, ktoré zabávali okrem iného svojou tuposťou. Inferno je už ale formálne relatívne zbesilé, chce byť príliš moderné až vás začnú z kamery bolieť oči. Pritom dej nás núti sa neustále pýtať na otázky ohľadom motivácií postáv a prečo čo ktorá robí a nie na to, na čo sa pýta Langdon. Po zásadnom a predvídateľnom zvrate v polovici je to už celé priamočiare až do konca a ničím ma to neprekvapilo, či skôr prekvapilo slabým finále. No je to tak trochu ako so Sherlockom, ktorého mnohé adaptácie dlhé desaťročia nedokázali vzbudiť tú atmosféru, ako sa darilo knihám. Inferno nebude v knižnej podobe žiaden zázrak, ale z filmu je cítiť, že sa musí zábavne čítať a atmosféru mať bude. Takže u mňa kvalita trilógie stále klesá. VIDENÉ ZNOVA 3/2023: Opätovné pozretie celej trilógie trochu mení môj pohľad na vec. Howard režíruje stále dobre, ide o eye candy záležitosti a Inferno za svojimi predchodcami vlastne nezaostáva. Naopak Da Vinci ma opätovne skôr sklamal. ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Ron Howard nás první hodinu tak trošku tahá za fuselki, aby přišel s obratem, nevěrohodným až hrůza. Stejně jako celý film. Působí jako hodně nepovedený, laciný slepenec, který se nakonec úplně rozsype. Nefunguje tu skoro nic. Akce, napětí a dialogy jsou mdlé až hrůza a největší chybu spatřuji ve scénáři, nebo možná knižní předloze, která je určena pro velmi masové publikum, kam já se rozhodně neřadím. Herecký ansámbl nemá pak co hrát a ani chudák Hanks to sám nezachránil a to jsem ho v Sullym tak chválil. Tady kromě pár světlých okamžiků a úsměvného konce nemá sám co nabídnout. Škoda, Tome, možná s jiným filmem a hlavně s jiným režisérem. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Ukrutně obyčejný, ryze řemeslný Hollywood střední třídy. Herecky tak akorát - dvě tři zvučná jména, zbytek komparz, nějaké to mysteriózno, panoramata slavných měst v Itálii a sem tam náznak akční scény. Hanks je kabrňák, ale Langdonem díru do světa nikdy neudělal. Kdyby tohle byl jediný film, dal by se charakterizovat průměrem. Avšak vzhledem k trilogii, kde jsou všechny tři filmy v podstatě úplně stejné jak přes kopírak (!), je to propadák, který látku nikam neposouvá, tzn., že upadá. ()

Galerie (88)

Zajímavosti (19)

  • Počas nakrúcania vo Florencii produkcia poskytla dotáciu palácu Palazzo Vecchio. Táto dotácia poslúži na obnovenie miesta, kde je uložená skutočná posmrtná maska Danteho Alighieriho. (Zdroj: ITAfilm)
  • Počas jeho pobytu vo Florencii obdaroval Rona Howarda florentský starosta kľúčmi od mesta. V starodávnych časoch, keď boli mestá v Európe ešte obohnané hradbami, dostávali vzácne návštevy ako gesto dôvery a láskavosti práve tento dar. (Zdroj: ITAfilm)
  • Celosvětová premiéra proběhla 8. října 2016 ve Florencii. (Varan)

Související novinky

Zemřel herec Paul Ritter

Zemřel herec Paul Ritter

06.04.2021

Ve věku 55 let včera v noci opustil filmový svět britský filmový, televizní a divadelní herec Paul Ritter, jehož si většina diváků čerstvě vybaví z veleúspěšné minisérie stanice HBO Černobyl, kde… (více)

PF 2016

PF 2016

24.12.2015

Tak který bude nakonec nejlepší film roku 2015? Revenant: Zmrtvýchvstání nebo Osm hrozných? Nebo ani jeden z nich a do čela žebříčku nej celovečerních filmů roku 2015 se u nás probojují nové Star… (více)

Koho čeká Inferno s Langdonem?

Koho čeká Inferno s Langdonem?

19.02.2015

Šifru mistra Leonarda ani Anděle a démony nepotkaly moc příznivé ohlasy. Po finanční stránce ale oba filmy mocně zabodovaly, takže není divu, že uvidíme pokračování. V adaptaci dalšího románu Dana… (více)

Toma Hankse čeká Inferno

Toma Hankse čeká Inferno

27.08.2014

Pokud znáte knižní tvorbu Dana Browna, mělo by vám být z nadpisu všechno jasné. Šifru mistra Leonarda a Anděly a démony bude na velké plátno konečně následovat další dobrodružství symbologa Roberta… (více)

Reklama

Reklama