Reklama

Reklama

FUK

(divadelní záznam)
TV spot

Obsahy(1)

Komedie o čtyřech kamarádech, kterými zmítá krize středního věku. Inscenace Jihočeského divadla v režii Petra Zelenky. FUK je název kapely, kterou ještě za studií měli čtyři kamarádi. Dnes je jim přes čtyřicet, každý má svůj život, ale přesto se občas vídají. Občas. A jen někteří. Dohromady se dají ve chvíli, kdy jednomu z nich hrozí pořádný průšvih. Komedii pro muže středního věku a jednu ženu napsala nizozemská autorka Maria Goos a nazvala ji Cloaca. (V českém překladu a úpravě FUK). Světovou premiéru měla v roce 2002 a stala se událostí sezóny. Posléze byla natočena jako televizní film a získala ocenění Prix Europe. Hrála se v Německu, v Anglii, ve Španělsku, v Argentině. Tento úspěšný titul převedl do současných českých poměrů režisér Petr Zelenka a nastudoval ho v Jihočeském divadle v roce 2012. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (6)

bohemia_regent 

všechny recenze uživatele

Název inscenace neznamená zkratku, ale pozdrav, který si čtyři hlavní postavy udržují od studentských let. Takže majuskule tu jaksi nemají důvod, správně bude nejspíš Fuk (viz plakát k představení). -------- V titulcích pořadu uvedeno: režie Rudolf Tesáček; divadelní režie Petr Zelenka. ()

honza.g 

všechny recenze uživatele

Jak sám Zelenka přiznal, poptávku po jeho hrách nestačí plnit, ono napsat dobré nové drama není jen tak. A tak zvolil jiného autora, který má podobné myšlení jako on a jehož hry u nás nikdo nezná. A zase trefa do černého - díky vhodnému obsazení. V kontextu jeho tvorby a dalších českých divadelních představení to není zase taková bomba (možná v Nizozemí to bylo nějaké průlomové), ale je to moderní drama, jaké češké publikum potřebuje a i zvládne. ()

Reklama

Radiq 

všechny recenze uživatele

"Fuk fuk, je mi to jedno, fuk fuk, je mi to fuk, fuk fuk, je mi to jedno, je mi to uplně fuk.", jak by řekl klasik. Ale tohle není o visacích zámcích, ale o členech jiné kapely. No i když nějak jsem z děje nepostřehl, že spolu měli kdysi kapelu. Ale neva. Co va, tak že to bylo místama zbytečně moc vážny. Humoru je tam pomálu, ale je to takovej dobrej humor, přičerněnej. Co mě moc nebralo, tak když dva mluvlili a každej o tom svým, každej o něčem jiným, jak kdyby ten druhej nemluvil. Taky to divadelní hraní někdy bylo moc divadelní... Leč poměrně spokojenej, takovej se teď cítím. Velké plus u mě má Jan Dvořák, kterej má fakt neopakovatelnej ksicht, s kterým navíc dokáže dělat ksichty, a taky ho v této hře hojně používá a to je dobře. Další plus je za menší, ale o to výraznější roli holandské eskortky, kterou odvážně zahrála Teresa Branna, která určitě postavila nejednomu divákovi. Byla vážně sexy, ale není se co divit - s její postavou a prsama si může dovolit vystavovat se kdekoliv. A do mé mysli se to navždy zapíše jako divadelní hra, ve které jsem poprvé viděl odhalenou nahotu. Jako v divadle. Né že bych neviděl nikdy v životě, chch... ()

Aky 

všechny recenze uživatele

Mimořádně povedené divadelní představení. výtečné herecké výkony pro mne neznámých herců,vynalézavá, minimalistická režie a výprava, opravdu příjemný zážitek. ()

Fordik 

všechny recenze uživatele

Čistě náhodou jsem odchytl tento záznam na ČT Art a až do konce jsem ani nepomyslel, že bych to přepnul. Vygradované, vtipné a mrazící zároveň. Doporučuji. ()

Galerie (18)

Reklama

Reklama