Reklama

Reklama

Musím tě svést

všechny plakáty
TV spot

Obsahy(1)

Ve své komedii rozehrává scenáristka a režisérka Andrea Sedláčková příběh podivného manželského trojúhelníku. Autorka, která střídavě žije v Praze a v Paříži, nalezla inspiraci ve skutečném případu, který se odehrál na francouzské politické scéně. Události kolem pokusu o diskreditaci vrcholné političky přesadila do domácích reálií. Ministryně Martina žije v neuspokojivém vztahu s neúspěšným manželem Karlem, kvůli své politické kariéře však odmítá rozvod. Karel společně s cynickým kamarádem Otou nastrojí léčku, jejímž cílem je Martinu zkompromitovat. Jednotliví aktéři se ale do bezohledné hry o city zapletou více, než původně zamýšleli. Film stojí především na hereckých výkonech ústředního trojúhelníku – Ivany Chýlkové, Jana Krause a Ivana Trojana. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (164)

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Po hooodně dlouhé době český film,kterému nemám chuť dát rovnou odpad.A může za to jediné slovo:kultivovanost.Skutečně,žádné nutně šokující scény,záběry,žádné zbytečné vulgarismy,žádné samoúčelné vtipy,žádné rádobyoriginální prostředky,žádná trapná akce,žádná touha být 100%cool a nebo alespoň tak nějak být za každou cenu "hollywoodský".Nic takového.Prostě jen obyčejný film,s obyčejným příběhem,obyčejnými starostmi,obyčejnými postavami.Za onu kultivovanost pak lze také hlavně poděkovat všem třem hereckým představitelům,kteří nijak nepřehrávají a jsou vesměs lidští,chcete-li normální a uvěřitelní se vším všudy.Ano,příběh samotný je dost slabý a chatrný zároveň,ale jeho plynulost je příjemná a nechal jsem se celou jeho stopáž na něm pomalu vést.Dost mě naštval až samotný závěr,neboť že bych zrovna u tohoto typu filmu potřeboval nedorčenost,to tedy sakra ne a vůbec se to sem nehodilo!Každopádně,ikdyž nejde o bůhví jak skvělý film,pro mě je to na tu českou bídu lehoučký nadprůměr a myslím,že takovýchto jednoduchých a odlehčených českých příběhů by naše kinematografie potřebovala daleko víc. ()

Marsik 

všechny recenze uživatele

ČT 1 (4:3) - Paráda, nečekal jsem takhle vtipný český film. Kraus mě velmi často rozesmával a dvojice Chýlková Trojan zdatně sekundovala. Nechápu nynější hodnocení (54%), protože na české poměry to bylo velmi dobré. Oceňuji vtip, svižnost a obecně se dá říct, že film měl šťávu. Proto tuto již 12-ti letou komedii ocením tak, jak mi přijde správné. 75% (with J.) ()

Reklama

Luswani 

všechny recenze uživatele

Pro mě docela překvapení. Myslím, že jsem tento film už kdysi viděl a nelíbil se mi. Ale teď musím změnit názor. Sice pořád nemám rád Chýlkovou a Krause, ale myslím, že to není špatný film. Hodně vypjatá byla scéna, kdy Trojan sledoval, jak Kraus znásilňuje Chýlkovou a bylo vidět, jak se to v něm pere, jestli tam jít a tím všechno vyzradit, nebo to dotočit. 70% ()

decouble 

všechny recenze uživatele

Po dvaceti letech to působí jako takovej obstojnej televizní film (ale vůbec ne komedie), kterej není ani tak špatnej jako spíš divnej (ty strojený dialogy Chýlkové s Krausem jsou fakt mimo realitu). Když akceptujete Krause jako svůdníka a hlavní zápletku o domluveném svádění kamarádovy ženy, zbyde podivný background story o paní ministryni, kterou sleduje BIS. Z čistě historickýho hlediska to ale má i tu hodnotu, že to ukazuje, jak před dvaceti lety vypadala Praha a prsa Ivany Chýlkové. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Neobratná snaha mít z filmu víc, než na co stačil scénář. Je s podivem, že s obsazením Chýlková-Kraus-Trojan nevzniklo něco extra. Film funguje skvěle v několika fragmentech, ale pak jsou zde dlouhé úseky pojednávající rádoby složitou až sofistikovanou formou o partnerském vztahu procházejícím krizí, ale to jen v mysli paní režisérky Sedláčkové. Když dojde ke stěžejní scéně sloužící ke zkompromitování nežádoucí manželky, tak film padne do fádní hlubiny, ze které se jen s obtížemi dere zpět na světlo, které si po sympaticky rozehrané počáteční čtvrtině filmu držel. Se zapálenou pochodní vydržel v té nepřehledné "tmavé" změti intrik a lží především Jan Kraus. Nicméně, zůstala originalita, se kterou Andrea Sedláčková k filmu přistoupila. Důraznější uchopení celé dějové linie by film udělalo ještě lepším a zajímavějším. Takhle je třeba se spokojit s kvalitním hereckým obsazením, které je i jistým lákadlem. Z filmu je jednoznačně cítit, že na režijní sesli trůnila žena. Ještě ne tak osobitá, jako její některé kolegyně. 60% ()

Galerie (16)

Zajímavosti (6)

  • Film se měl původně jmenovat „Utajené známosti“ nebo „Musím tě mít“. (Duoscop)
  • V roce 2002 získal Ivan Trojan ocenění Český lev za Nejlepší mužský herecký výkon ve vedlejší roli. (M.B)

Reklama

Reklama