Reklama

Reklama

Musím tě svést

všechny plakáty
TV spot

Obsahy(1)

Ve své komedii rozehrává scenáristka a režisérka Andrea Sedláčková příběh podivného manželského trojúhelníku. Autorka, která střídavě žije v Praze a v Paříži, nalezla inspiraci ve skutečném případu, který se odehrál na francouzské politické scéně. Události kolem pokusu o diskreditaci vrcholné političky přesadila do domácích reálií. Ministryně Martina žije v neuspokojivém vztahu s neúspěšným manželem Karlem, kvůli své politické kariéře však odmítá rozvod. Karel společně s cynickým kamarádem Otou nastrojí léčku, jejímž cílem je Martinu zkompromitovat. Jednotliví aktéři se ale do bezohledné hry o city zapletou více, než původně zamýšleli. Film stojí především na hereckých výkonech ústředního trojúhelníku – Ivany Chýlkové, Jana Krause a Ivana Trojana. (Česká televize)

(více)

Recenze (164)

kOCOUR 

všechny recenze uživatele

Nebylo to tak špatné, jak mi ostatní podsouvali, dokonce jsem se několikrát velice příjemně bavil, ale z rozvleklého tempa a celkové neucelenosti trčí skutečnost, že by scénář k odpovídající stopáži potřeboval ještě trochu dozrát. Chybí silnější momenty a pořádně stavěné dialogy, repliky vycházející z úst jednotlivých postav působí trochu jak z knížky o modelových dialozích a kromě Jana Krause se nedá v případě nikoho ze zúčastněných mluvit o herectví. I tak se však jedná o to lepší, co se v lůně české kinematografie narodilo a pochvaly pronesené na adresu Andrey Sedláčkové nejsou jen plky z úcty a odvahy točit v Čechách takové filmy, ale hodnocení za povedený produkt. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Dobře vystiženými postavami zdobené filmové dílko, které je vzhledem k obsahu poněkud krátké a pro mě osobně poněkud nepochopitelné. Žánrově nevyhraněné, sesazující dohromady spolu nepříliš ladící instrumenty, na nějaké osobnostní drama příliš mělké, zkrátka když jsem kousek za Olomoucí na Impulsu slyšel Alexandra Hemalu referovat o "podivném trojúhelníku", netušil jsem ještě, jak moc touhle sousloví vystihuje skutečnost, respektive můj dojem z celého filmu. Vložka s BISkou a následnou reakcí hlavní hrdinky mě zanechala daleko za sebou, ve stavu těžké zmatenosti, přitom na druhé straně stáli příjemně civilní "Ivanka s Honzou", mezi kterými to tu velmi hezky jiskřilo, tu zase vystrčil růžky démon jménem vypočítavost. Pro mě je Musím Tě Svést velmi nevyváženým a docela nedotaženým filmem, který nedostane víc než 50%. ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem pochybný shit, dostal vlastně to, co jsem podvědomě čekal. Andrea Sedláčková nepatří k tomu "hlavnímu proudu" a tak bylo jasné, že více, než o sledování BISkou, chce vyprávět o vztahu tří lidí. A mohu říci, že se jí to povedlo a že to tak být mohlo. Závěrečný výmluvný pohled Ivany Chýlkové mě naprosto dostal. Jedinou výtku bych měl k Janu Krausovi, který je v dramatických pasážích těžce nepřesvědčivý. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Komediální drama /to je blbost,co?.)/ o jednom prapodivném trojúhelniku, ministryně, její manžel v domacnosti a Jan Kraus, bylo spíše komedialní než dramatické . Výkony hlavních představitelů se mě líbili .Bohuže konec filmu ,mě nesvedl i když musel. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Nepříliš komediální, nepříliš dramatické, nevýrazně zahrané (dialogy jsou odříkány opravdu "procítěně") - prostě mě tahle rádobykomedie vlastně nijak nezaujala. Snad až na hudební složku, kde se sice víceméně opakují jen asi 2 motivy, ale jsou vcelku dobře poslouchatelné. ()

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Kdyby toto měl být, byť jen zčásti, typický český filmový produkt, tak by u nás došlo k nanejvýš politováníhodné události, totiž k setření rozdílu mezi dílem filmovým a televizním. Scénář je tedy neuvěřitelně plytký a nestojí za starou bačkoru pouze díky jisté nedotaženosti, která jako by tady rezonovala pár příjemnějších nejednoznačností. ()

Zíza 

všechny recenze uživatele

Hm, ještě pořád přemýšlím o smyslu filmu, hledám pointu. To jsem byla tak nalitá, že jsem ji nenašla? ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Připravil jsem se předem na hovadinu, ale čekalo mě milé překvapení. Hlavní herecké trojici nemám co vytknout; dále jsem potěšený uvěřitelností příběhu a hudbou Tomáše Varteckého a Anny K. Jen ten konec už režisérka přepálila; v reálu by to tak těžko mohlo dopadnout. Celkově hodnotím slabšími 4*. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Místy dosti odfláklé a vy nevíte, jestli je na konci za blbce Kraus, Chýlková, Trojan a nebo vy. Jediná hvězda našeho talk show vypadá v měsíčním svitu jako Robert Blake.. ()

Lynn 

všechny recenze uživatele

Film by docela ušel, zápletka byla zajímavá a dobře rozehraná. Ale co ten konec, tohle by přece žádná manželka (a ani manžel) neudělala ! ()

Brouk 

všechny recenze uživatele

Když opomenu některé křečovky ve scénaři a pseudovýkon Krausův, tak jsem pobavil... A u tohohle filmu jsem vůbec nepřemýšlel nad nějakým posláním, ale z některých hlášek mě bolela docela bránice... Nic míň, nic víc. V každém případě jsem se u tohohle filmu nenudil :-) ()

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Námět zajímavý, jeho ztvárnění ale kvalitou připomíná televizní béčko z let osmdesátých. Zdlouhavé, umělé, amatérské, nevýrazné, nudné. Pět minut po skončení to ve mně nezanechalo naprosto nic, takže obdivuju každého, kdo tomto filmu dokáže napsat více než pět vět. ()

Trellíno 

všechny recenze uživatele

Slušná komedie, nebo co to vlastně mělo být. Bohužel film hodně ruší přehršle hluchých míst a ptákovin, jako třeba sledování Chýlkové Biskou, to jsem nestíhal. Jinak se mi film docela líbil. Velice mě překvapil Jan Kraus, který je v roli svůdníka ohromně roztomilý. Jako celek mi Musím tě svést přišel ohromně zdlouhavý a říkal jsem si, že zkrácení by tomuto filmu neuškodilo. Až potom mě překvapila stopáž, která už moc zkrátit opravdu nešla. ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

"Drama/komedie", říká CSFD. "Bude to příjemná relaxační pohodička a nějaký ty humory", říkají plakát se synopsí. Ve finále těžkopádná a otravná variace na téma "hádej, kdo z nás tří je nejmíň tragická svině". ()

Reklama

Reklama