Reklama

Reklama

Aféra

(seriál)
  • USA The Affair
Trailer
Drama / Psychologický
USA, (2014–2019), 52 h 36 min (Minutáž: 52–90 min)

Hrají:

Ruth Wilson, Dominic West, Joshua Jackson, Maura Tierney, Leya Catlett, Carolina Ravassa, Julia Goldani Telles, Rebecca Rittenhouse, Stephen Kunken (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(53)

Seriál AFÉRA zkoumá citové a psychologické důsledky mimomanželského vztahu Noaha Sollowaye a Alison Lockhartové, kteří se potkají v letovisku Montauk na Long Islandu. Noah je newyorský učitel a absolvent Williams College, který jednu knihu vydal a s obtížemi se snaží napsat další. Je šťastně ženatý a má čtyři děti, ale nenávidí svou závislost na bohatém tchánovi. Alison je mladá servírka, která se po náhlé smrti dítěte snaží dát znovu dohromady svůj život i manželství. Provokativní drama se odvíjí zvlášť z Noahova a Alisonina úhlu pohledu a k vyprávění příběhu používá subjektivně ovlivněné vzpomínky obou postav. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (99)

TheJokerCZ 

všechny recenze uživatele

Po třech dílech parádní záležitost, která mě velmi rychle vtáhla do děje a nepustila. A předpokládám že mě to nepřestane v nejbližší době bavit. Už se těším na další díly! //Konečně jsem se dostal k tomu, abych to dokoukal a až do posledního dílu se jedná o výbornou záležitost, do které jsem se dokázal vcítit i díky skvělým postavám a podmanivé hudbě. 9/10 ()

Kaluž 

všechny recenze uživatele

/// 1. sezóna /// Televizní nálož se vším všudy. Děj, postavy, motivy, prostředí… všechno koexistuje v dokonalé harmonii a divák se jen nechává unášet na vlnách špičkově obsazeného a koncepčně neotřelého dramatu. S tím závěrečným cliffhangerem mě trošku nasrali, ale tak příjemně, jestli mi rozumíte. Druhá řada bude absolutní povinností! Dominic West mi od Špíny Baltimoru tuze chyběl, kde ten chlap celou dobu byl?! /// 2. sezóna /// Všechno při starém, bravurní dialogy, skvělé obsazení, ale přesto druhá sezóna postrádá ten potřebný tah. Posunuli jsme se v čase o něco dále a spíše už jen sledujeme postupný rozklad jednotlivých osobností. Každý se s tím životem holt perem po svém. Někdo chlastá, jiný píchá první ligu, děti se v tom topí a ostatní se raději tváří jako nezúčastněné křoví. Naštěstí to dost vytahuje správně dávkovaná krimi zápletka a naprosto efektní finále. Třetí sezónou bych to však uzavřel, plácat se v tom nemá cenu. /// 3. sezóna /// No vida, stačilo trochu pošoupnout čas kupředu a hned jsou tu další zajímavá témata ke zpracování. Vězeňská schíza buduje drámo, vztahy minulé i budoucí lehce probublávají a finální epizoda je tak krásně hřejivá, že mám chuť ozdobit vánoční stromek a pustit se do pečení cukroví. Dominic West stále top. /// 4. sezóna /// No ty vole, oni ji fakt krouhli. Svině hnusný… moji nejoblíbenější postavu. Tu, která si to zasloužila ze všech nejméně. Jo, takhle se dělá kvalitní televizní drámo! #RIP ()

Reklama

H34D 

všechny recenze uživatele

Velmi podařené dílo, které v prvé řadě zaujme tím, že příběh "aféry" mapuje z dvou různých stran. Verze ústředního dua se liší, doplňují, ale někdy na sebe jednoduše navazují, aby divák nebyl znuděn repetitivností. Postavy jsou velice sympatické a jejich životy působí naprosto uvěřitelně, což je důležitým krokem k tomu, aby se příběh dal prožívat (a jakože rozhodně dá). Seriál se věnuje psychologii postav, vykresluje jejich prožívání, není zaujatý, není černobílý, nesoudí, zbytečně nemoralizuje, a tak je vlastně velice lidský. Ona propíraná aféra působí velice romanticky a krásně, je v ní kus čisté lásky, kterou postavám přejeme, nicméně přesto chápeme, že druhým ubližuje. Jak v takové situaci nalézt východisko? 9/10 PS: S každou další sérií se v mém žebříčku oblíbenosti toto úžasné dílo šplhá výše. Nepřestává mě překvapovat, jak se tvůrcům daří vytvářet další a další ryze lidské a emocionálně tíživé zápletky, které nadále bravurně rozvíjí ústřední i vedlejší charaktery. ()

Dadel 

všechny recenze uživatele

Přestože je Ruth Wilson božská herečka a doufám, že udělá v Hollywoodu velkou kariéru, v seriálu mě mnohem víc bavila postava Noaha a jeho vztah k vlastní manželce. Na jednu zajímavou podzápletku (většinou Noah + jeho žena) tak připadají dvě zbytečné a nudné (většinou Alison + její muž). A orámování celého příběhu výslechem na policii a la True Detective je jen zbytečná hra na efekt (už vidím, jak policajta vyšetřujícího zabití zajímají u výslechu především intimní podrobnosti ze života svědků). Takže těch 10 dílů jsem přežil, ale na další vaření vody v příští sezoně už koukat nebudu. ()

kajda.l

všechny recenze uživatele

Nejsem seriálový divák a k tomuto počinu mě přivedla účast Joshuy Jacksona alias Paceyho z Dawson's Creek. A po pilotu jsem unešený, už dloho se mi nepoštěstilo, že bych nebyl schopný odtrhnout zrak od obrazovky. Jen tak dále!! A herecký výkon a vůbec komplexnost postavy Ruth Wilsonové je něco úchvatného. Po You're the Worst další seriálová špička letoška. Pilot 90% ()

Galerie (685)

Související novinky

Koruna našla prince Charlese

Koruna našla prince Charlese

21.10.2020

Tak se to obsazení začíná hezky rýsovat. Po dříve oznámených Lesley Manville jako princezně Margaret, Jonathanu Pryceovi jako princi Filipovi, Elizabeth Debicki jako princezně Dianě a Imeldě Staunton… (více)

Reklama

Reklama