Reklama

Reklama

Aféra

(seriál)
  • USA The Affair
Trailer
Drama / Psychologický
USA, (2014–2019), 52 h 36 min (Minutáž: 52–90 min)

Hrají:

Ruth Wilson, Dominic West, Joshua Jackson, Maura Tierney, Leya Catlett, Carolina Ravassa, Julia Goldani Telles, Rebecca Rittenhouse, Stephen Kunken (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(53)

Seriál AFÉRA zkoumá citové a psychologické důsledky mimomanželského vztahu Noaha Sollowaye a Alison Lockhartové, kteří se potkají v letovisku Montauk na Long Islandu. Noah je newyorský učitel a absolvent Williams College, který jednu knihu vydal a s obtížemi se snaží napsat další. Je šťastně ženatý a má čtyři děti, ale nenávidí svou závislost na bohatém tchánovi. Alison je mladá servírka, která se po náhlé smrti dítěte snaží dát znovu dohromady svůj život i manželství. Provokativní drama se odvíjí zvlášť z Noahova a Alisonina úhlu pohledu a k vyprávění příběhu používá subjektivně ovlivněné vzpomínky obou postav. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (99)

Mikarda 

všechny recenze uživatele

1.série: 4 a půl hvězdičky. Velmi zajímavý seriál, který neuškodí sledovat. Jsem velmi zvědavá na další sérii, otázek k zodpovězení není málo. 2.série: předčila první! Už to není jen povrchní románek plný žhavé vášně, už na scénu nastupují trable a neštěstí a růžové brýle padají. Čtveřice postav je skvělá, i scénář a prostředí, zkratka jasných 5 hvězd. Konečně jsme se i dozvěděli rozuzlení napínavé zápletky z konce 1.série, ale jen abychom dostali další nezodpovědné otázky, které se vyjasní až ve 3.sérii. 3.série: bohužel poměrně slabá :( ()

BugHer0 

všechny recenze uživatele

Když mi ségra tenhle seriál doporučila a já si přečetl, že je to o tom, jak si ženatej chlap a otec čtyř dětí na letní rodinné dovolené ulítne s pohlednou servírkou, která je shodou okolností taky vdaná, nechápal jsem, co z toho budou tvůrci 4 řady dojit a byl jsem připravenej to po prvním díle zabalit. Ale ono se z toho vyklubalo asi nejlepší seriálový psychologický drama, co jsem kdy viděl. Možná je to tím, že už mi táhne na třicet, ale přišlo mi, že je tam úplně všechno... Navíc je to točený unikátním stylem, kdy půlka epizody je pohledem jeho a druhá půlka je, jak to samé vnímala ona. Postupně přibývají další postavy a úhly pohledů a vás všechny baví a nemůžete se dočkat, co bude dál. Nejsou tu žádní klaďasové a záporáci, všechny hlavní postavy mají spoustu problémů a spoustu toho posraly, ale tak nějak se tím životem plácají dál a postupně si uvědomují, že je přeci jen fajn žít i se všema těma chybama a hrůzama, co napáchaly. K tomu si připočtěte okouzlující Ruth Wilson (Alice z Luthera), překvapivě skvěle hrajícího Joshuu Jacksona (Pacey z Dawsonova světa) a plejádu dalších výbornejch herců, který hrajou jako o život podle neskutečně uvěřitelnýho scénáře a získáte seriál, kterej vás jen tak nepustí. ()

Reklama

KevSpa 

všechny recenze uživatele

Psychologické drama od Showtime, to ve mně nevyvolávalo zrovna malá očekávání. Ovšem od samého začátku jsem byla vtažena do děje, byť ten je zpočátku záměrně lehce chaotický. Neotřelý styl vyprávění ze dvou různých pohledů, ženatého muže a vdané ženy, kteří si začnou románek během jeho letní rodinné dovolené, je hodně zajímavý. Má to neuvěřitelný náboj a nejen ten sexuální, takže na další díly jsem velice zvědavá. První dva díly - 100% Z The Affair se vyklubal jeden z nejlepších dramatických seriálů roku, který nadchne především náročnějšího diváka, který si dokáže vychutnat pomalejší tempo a skvělé herecké výkony. Při sledování i díky nejasné časové návaznosti vzniká řada otázek, polopatičnost je to poslední, co by tu hrozilo. V druhé sérii se rozhodně máme nač těšit. 1. série - 90% ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Prekvapujúco kvalitný seriál, kde sa ukázalo, že aj nie najsympatickejší herci môžu ukázať veľa v spletitom príbehu, nielen ľúbostného charakteru. Pomalší začiatok je neskôr okorenený kvalitnou detektívnou zápletkou, čo dej len oživuje. Treba si na to len počkať, nakoľko to trvá pár častí, kým sa thrillerová časť začne. Psychológia postáv je zobrazená do hĺbky a dva rozdielne pohľady na jednu vec vykresľujú jeden príbeh pochopiteľnejšou formou. Je zaujímavé sledovať, ako môžu mať ženy a muži spomienky na tú istú udalosť úplne rozdielne, dokonca opačné. Len jediné mi je záhadou, prečo z tak šeredného herca urobili alfa samca. No ako psychologická dráma ide o kvalitný kúsok. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Velký americký román" o problémech dospělých formou vyspělého seriálu, který dělá tolik věcí tak moc dobře, že těch několik málo věcí, které zase až tak dobře nedělá, bije do očí o to více. Předně je to zpočátku na jedno brdo (každý z úvodního tria dílů je sice sám o sobě skvělý, ale dohromady jsou tak stejné, až jsou takřka k nerozeznání a v důsledku toho kolovrátkové) a poté i onen "rašamon" přístup nespolehlivého vypravěče, který je tu spolu s postavami alfou i omegou všeho. Pracuje se s ním v zásadě neskonale rafinovaně, promyšleně do sebemenších detailů i přehledně, ale místy přeci jen i lacině. Jedna věc je, že každý sebe sama vidí vždy lépe než jak ho vidí ostatní a že si pamatuje události jinak, něco si přibarví, upraví, zapomene či zatají, ale zde jsou ty pohledy nejednou tak prvoplánově odlišné (a to i s ohledem na možnost, že oba záměrně ve všem podstatném lžou, aby odvedli pozornost), protože příliš okatě cpané divákovi do ksichtu. Paradoxně tak bývají zajímavější linie těch dvou, když nejsou spolu a ty neustálé „rozpory“ jejich verzí neodvádějí pozornost. A poté zádrhel největší; bizarní rozhodnutí udělat z živoucí reklamy na půvab zrzek a nositelky nejvíce sexy britského přízvuku Ruth Wilson obarvenou brunetu s tuctovým americkým dialektem, grrr... Ovšem jinak je to kromobyčejně dobře zahraná narativně hravá temná intimní vztahovka, která je bezkonkurenční, když je plně soustředěna čistě na postavy a dialogy. A naopak poněkud skřípe, když se snaží o budování "vychytralé" zápletky. Každopádně to má náboj i nápad a ani v aktuální tsunami kvalitních seriálů se to neztratí. | S1: 4/5 | ()

Galerie (685)

Související novinky

Koruna našla prince Charlese

Koruna našla prince Charlese

21.10.2020

Tak se to obsazení začíná hezky rýsovat. Po dříve oznámených Lesley Manville jako princezně Margaret, Jonathanu Pryceovi jako princi Filipovi, Elizabeth Debicki jako princezně Dianě a Imeldě Staunton… (více)

Reklama

Reklama