Reklama

Reklama

Jen my víme kde

  • Česko To místo známe jen my (festivalový název) (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Hlavní hrdinkou romantického příběhu je čínská dívka Jin Ying, která odjede studovat do Prahy, kde kdysi žila její babička. Spřátelí se s čínským mladíkem, ten v Praze pobývá už několik let. Při pátrání po stopách ze života své babičky Jin Ying získá ztracený dopis, adresovaný právě babičce Chen Lanxin a podepsaný Ralfem. Záhadou opředený příběh Chen Lanxin a Ralfa v retrospektivách provází celé vyprávění. Jin se nakonec se stařičkým Ralfem setká na tajném místě v centru Staré Prahy, kde se s Chen scházeli. Po celou dobu Jin Ying v pátrání pomáhá její čínský přítel, mladý pár se stále více sbližuje. Vzájemný vztah se však vyvíjí velmi pomalu, protože ani jeden nemá odvahu projevit hlubší cit. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (10)

Karmin 

všechny recenze uživatele

Reklama na Prahu pro čínské turistické kanceláře. Pro české publikum je to spíš komedie plná absurdit (nejvíc mě pobavil vlakový lístek do Číny s relací Praha Strašnice - Český Šternberk), ale čínský divák asi brečí celou dobu nad několika souběžnými romantickými liniemi (z nichž by se jedna - retrospektiva z čtyřicátých let - klidně mohla úplně vystřihnout). Taky je to zajímavá sonda do života cizinců žijících v Čechách. ()

michalkop 

všechny recenze uživatele

Jen my víme kde je příběh velmi košatý, dojemný, krásně natočený, ale nemůžu si pomoct, připadá mi to jako 100 minut o lidské idiocii. Ti mladí se tam chovají jako hovada, ti staří taky, ale tam se to očekávalo kvůli odlišným kulturám. Jinak hezká kulisa Prahy. Taky bych z platu servírky chtěl bydlet v 4+1 kousek od Staromáku. Jo, a jak tu ostatní zmiňují lístek do Číny za 10 Kčs, to bych jel hned. ()

Reklama

YumiOkami 

všechny recenze uživatele

proč jsem se na film podívala: 1) praha 2) kris wu. ••• hodně jsem přeskakovala; především příběh o tý její babičce byl fakt nudnej. nudnej byl vlastně i celej film. neskutečně se táhl; hlavně na konci. na začátku mě ještě bavil, ale potom ani nedával smysl (všichni češi mluvili anglicky; týpka odpustí chlapovi, kterej jí leavnul před oltářem; kris wu nikoho neznásil--- ehm.) a proč hlavní představitelka bojuje s traumatem tak, že zjišťuje o babiččině milostným životě?! nic tím nevyřeší, co pak udělá, až se dozví, kdo byl ten jozef novák? nechápu, proč si prostě nezajde na terapii, nebo tak něco. BTW, snažila jsem se nedělat r*pe džouky o krisovi wu během scény, kdy byla hlavní herečka v posteli (ta jeho věta "don't trust strangers" lol, taková ironie)... ()

Zelilu007 

všechny recenze uživatele

Pro mne je tento film až moc podhodnocený. Líbila se mi postava babičky a bylo dobře, že ji filmaři dali prostor. Jinak přiznám se bez mučení, že jsem chtěla tento film vidět už dávno hlavně díky Wu Yi Fanovi (je tam nádher...). Ale i tak jsem se od něj dokázala odtrhnout a vnímat film. Ten mi přišel malinko naivní až bych to přirovnala k oblíbenkyni dnešní TV Lindě Lindstrom. Film, ale nepůsobí špatně a určitě nelituji, že jsem se do něj po třech letech konečně pustila. ()

Mik_e 

všechny recenze uživatele

Na tenhle film jsem chtěl jít do kina, a bohužel (tedy, teď už vím, že spíš naštěstí) to nevyšlo. Ale protože mě opravdu zajímalo, proč měl tohle léto každej druhej člověk v Praze šikmý oči, stejně jsem neodolal a podíval se na to doma. Protože vidět čínský film, kde hraje hlavní roli matička Praha, to se opravdu často nevidí. A dlužno podotknout, že ty prosluněný záběry na historický centrum prostě musely zapůsobit, být ťaman a vidět tohle někde v Číně mezi pandama, hned sem jedu taky si prožít nějakou tu love story..A jakou, panečku ! Celou dobu jsem měl pocit, že sleduju nějakej zatracenej Bolywůd. Nikdy jsem sice žádnej neviděl, ale představuju si ho přesně takhle! O hercích nemá moc cenu mluvit, ten hlavní nagelovanej Číňan mě neuvěřitelně točil a Marek Vašut revival s vousama nebyl o moc lepší. Na závěr si nechám reálie. Protože by ty přešlapy vyšly na další podobnej odstavec, zmíním jen to co ostatní - údajný vlakový lístek z Prahy až do Číny byl ve skutečnosti cosi ve smyslu Hlavní nádraží - Votice..:) Takže suma sumárum, neodehrávat se limonáda v Praze, byla by to 1*. Praha to podržela, ale...takovej kýč. KÝČ ! ()

Galerie (41)

Zajímavosti (5)

  • Když je Chen (Xu Jinglei) dovezena domů ráno po návštěvě klubu, vbíhá do domu s kadeřavými vlasy, když však otevře dveře svého bytu, má již vlasy rovné, pouze rozcuchané. (hansel97)
  • Ve scénách, kde si hlavní hrdinka prohlíží lístek na vlak z 50tých let,  je vidět cena v "Kč" místo "Kčs" a logo "ČD" místo "ČSD". Jedná se tedy o lístek mnohem novější. (Eso_Rimmer)
  • Film Jen my víme kde se bude natáčet na Malé Straně a Starém Městě, Prahu zobrazí jako mezinárodní kulturní metropoli, místo setkávání studentů z celého světa. (Zdroj: 2media.cz)

Reklama

Reklama