Reklama

Reklama

Coldplay - Ghost Stories

(koncert)
  • Velká Británie Coldplay: Ghost Stories
Hudební / Dokumentární
Velká Británie, 2014, 56 min

VOD (1)

Obsahy(1)

Britská super skupina představuje aktuální album! Koncertní film s řadou technických vymožeností dělá z vystoupení událost roku v hudebním světě. Britští Coldplay se každé dva, tři roky pochlubí s kolekcí nových písní. Jejich šestá, dosud poslední, má český otisk. Booklet k albu je dílem výtvarnice Míly Fürstové, rodačky z Pelhřimova, v současnosti žijící ve Spojeném království.
A hudebně? Kdyby každá skladba nebyla aranžérsky tak precizní a zvukově bohatá, má projekt Ghost Stories náladou nejblíže k první desce Parachutes. Je tedy melancholická.
Všechny nitky k příčině ponoření se Coldplay „do smutku" vedou k rozchodu zpěváka Chrise Martina s herečkou Gwyneth Paltrowovou. Zpěvákovi do hlavy nevidíme, ale možný důvod to je. Ostatně, text písně Oceans se zdát být přesvědčivým argumentem.
Vizuální podoba Ghost Stories určuje trend v této oblasti. Nejde o standardní záznam koncertu, ale o koncertní film natáčený v losangeleském studiu.
Rámcový dějový scénář, dotáčky, dokonalý technický scénář i poučení diváci atmosféře vystoupení Coldplay neubírá. Naopak jej povyšuje na mimořádnou podívanou. Už jen intro s levitujícím Chrisem Martinem vzbuzuje zvědavost. Ovšem velmi působivý je okamžik bezprostředně po konci skladby Oceans. Chris Martin se zvedne a.... kdepak, ten moment je příliš silný, aby byl prozrazen. (Česká televize)

(více)

Recenze (6)

montel 

všechny recenze uživatele

Záznam z živého vystoupení poslední desky kapely Coldplay, Ghost Stories...Tato kapela nikdy nezklame. Sice se tentokrát jedná o koncert z komornějšího prostředí, ale to tahle deska potřebuje. Skvěle natočený hudební dokument chrlící emoce i skvělou hudbu. Jen škoda té krátké stopáže, která je jen něco okolo 40 minut. Na DVD, které vyšlo koncem roku 2014, lze ale nalézt taky několik videoklipů doprovázející tuto desku, plus nějaký ten bonus navíc. 90% ()

ChArLeNe 

všechny recenze uživatele

Uživatel maddy to opísal tak dobre, pod jeho komentár sa podpisujem. Čo viac dodať, asi len to, že ten album sa mi strašne páči. Akustické piesne pôsobia tak ukľudňujúco, no pritom sú plné emócií a komorná koncertná atmosféra to krásne dopĺňa, plus ten albumový artwork od Fürstovej, ktorý môžeme vidieť napr. na strope koncertnej sály, je brilantný. ()

Reklama

maddy 

všechny recenze uživatele

Jeden z najkrajších koncertov aké som kedy videl. Nevravím, že úplne ten najlepší, ale rozhodne najkrajší. A to ani nie som úplne zarytým fanúšikom Coldplay, len tu kapelu mám jednoducho rád. Najnovším albumom Ghost Stories ma však úplne odrovnali a Chrisovi Martinovi sa podarilo priniesť tú najúprimnejšiu spoveď o rozchode (s Gwyneth Paltrow). A tento koncert je presne taký istý ako album: neuveriteľne intímny, precítený, podmanivý, komorný a vo svojej podstate jednoduchý, ale práve v tom je jeho krása. Pri niektorých skladbách sa drali na povrch nefalšované emócie, až zimomriavky. Škoda len tej krátkej stopáže, síce je v nej využitá doslovne každá sekudna na maximum, no pokojne by som uvítal aj niekoľko skladieb navyše. V dnešnej dobe je priam radosť vidieť medzi tými polonahými teen-hviezdičkami skutočný talent. Členovia Coldplay ho majú na rozdávanie a ani im za tie roky v branži nemusela stúpnuť sláva do hlavy. Plná paľba bez najmenších pochýb! ()

tomkat 

všechny recenze uživatele

V malém rozměru vynikne celé to kouzlo téhle kapely, jejich melodií, harmonií a osobního charismatu, ještě víc. Plus dvě krásná umělecká vybočení z live-koncertního formátu (uvidíte sami) ... Bravo. ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Coldplay má niekoľko hitov výnimočných, ale tie nestačia na to, aby ma celý koncert udržal vo vytržení. Ale aj tak je to slušne zahraná moderná hudba so zaujímavo poňatým koncertom. ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama