Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když slavil náš populární zpěvák číslo jedna významné životní jubileum, pogratulovat mu přišli a ve scénkách a písních s ním vystoupili: J. Bohdalová, F. Holzmann, M. Horníček, J. Sovák, J. Korn, J. Uhlíř, I. Mládek, L. Sobota, I. Bartošová, M. Rottrová, baletní skupina UNO a další. Legendární zpěvák uvádí své písně i své přátele z řad hereckých a hudebních osobností. Jeho pozvání přijali české celebrity konce osmdesátých let, mj. Miroslav Horníček, Felix Holzman, Jiřina Bohdalová a Jiří Sovák. Společně oslavili fenomén zvaný Karel Gott. Umělec je nejvýznamnější český zpěvák populární hudby známý pod přívlastkem „Zlatý hlas z Prahy". Narodil se 14. července 1939 v Plzni. V mládí se toužil stát malířem. Když nebyl přijat na UMPRUM, odešel do učení (ČKD) v oboru elektromontér. Během učňovských let se věnoval své druhé velké lásce – hudbě a zpěvu. V roce 1958 získal první místo v soutěži amatérských zpěváků. Na pražské státní konzervatoři studoval operní zpěv u prof. Karenina. V roce 1962 dostal Gott nabídku na angažmá do divadla Semafor Jiřího Suchého a Jiřího Šlitra, jejichž píseň „Oči sněhem zaváté" se v Gottově interpretaci stala hitem roku. Tehdy vyhrál pěvec také čtenářskou anketu časopisu Mladý svět Zlatý slavík 1963. V průběhu své více než padesátileté zpěvácké kariéry zvítězil Karel Gott celkem 38krát. V anketě o nejoblíbenější tváře a pořady televizních obrazovek TýTý, která se koná od roku 1991, vyhrál Karel Gott celkem 29krát. (Česká televize)

(více)

Recenze (4)

argenson 

všechny recenze uživatele

V hledišti lze zaznamenat strašně zvláštní uskupení hostů, až je skoro záhadou, jak se takový shromáždění mohlo sejít. Asi že pozvání na padesátiny se neodmítá. ()

anitae 

všechny recenze uživatele

Celkem vtipná záležitost - Šíp a Uhlíř Holky z právnické fakulty, nedokončená písnička Ňu Ňu od Mládka... ()

Reklama

subic 

všechny recenze uživatele

Záznam koncertu z Lucerny. V prvních řadách v sále sedí spousta tehdejších předních herců a komiků. V doprovodné kapele je vidět např. Ondřeje Soukupa, tehdy ještě se kšticí a patkou. Kromě rozhovorů všechno jede na playback, jak jinak. Zajímavé je např. taneční vystoupení s Jiřím Kornem a písní Karel nese asi čaj. ()

otík 

všechny recenze uživatele

Takový ten už dnes z Gottova pohledu tradiční koncert k jeho padesátinám. Něco zazpívá sám, něco jeho hosté, celkové veselá nálada, ale pro diváka nic, co by ho extra moc zaujalo. Průměr. ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama