Reklama

Reklama

V 17. století Amsterdam a celou zemi zachvátila "tulipánová horečka". Jediná cibulka exotické květiny měla hodnotu desetinásobku průměrné mzdy a svému majiteli mohla přinést nesmírný majetek. Přesto je pro bohatého obchodníka Cornelia Sandvoorta (Christoph Waltz) největším štěstím svatba s mladičkou Sophií (Alicia Vikander). Cornelis si objedná její portrét u nadějného malíře (Dane DeHaan). Sympatický a talentovaný mladík Sofii okouzlí, a protože on její sympatie opětuje, zrodí se vášnivá, ale zakázaná láska. Aby svůj vztah utajili, milenci se víc a víc zamotávají do spleti podvodů a lží. Jejich nadějí na společnou budoucnost je vzácná tulipánová cibulka, díky které by získali mnoho peněz. (Forum Film CZ)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (117)

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Na to, že produkci postihovaly takové problémy, výsledný film opravdu takový průšvih není. Spíš mi to připomínalo typickou Wrightovku ve stylu Pride and Prejudice, akorát bez Keiry Knightley, ale s jako vždy vynikající Alicií Vikander. Nakonec jsem tedy celkem rád, že jsem film stihl v kině a docela jsem si to užil. Kupodivu ani ta předloha není druhá liga a nějaká překvapivá rozuzlení Tulip Fever tedy nabízí, i když je lepší nic ohromujícího, nebo snad oscarového nečekat (tady Weinsteini věděli, že celkem selhali už před pár lety). A ať si řiká kdo chce co chce, ale Dane DeHaan je v téhle roli prostě ohromující. Natočeno v roce 2014, spokojenost v roce 2017. ()

Crocuta 

všechny recenze uživatele

Obsazení hvězdné, výprava vynikající, ale příběh, kde se všechny důležité postavy chovají jako idioti, klíčové momenty jsou založeny na těžko uvěřitelných náhodách a ústřední dvojice je složená z nevýrazného, mdlého, ale zato sebevědomého floutka a citově rozhárané hárající f(ifl)eny s kukučem, který střídá permanentní nasranost s ublížeností a která neví co chce a tak zcela po právu skončí vlastním přičiněním tam kde začala, mne opravdu nijak nenadchl, spíš jsem se u něj dost otravoval a litoval ztraceného času. ()

Reklama

verbal 

všechny recenze uživatele

Kdyby se Rembrant sťal s Bokáčem v amsterdamské taverně jménem Bij een dikke oude maagd a rozhodli se natočit mýdlovou operu, vypadalo by to přesně takhle. Telenovela dekurveronského typu o úchylné Vikanderce, co má doma neukojitelného sexy charismatického příjemného dědka řádně ve vatě, a přesto se chodí dorážet ke slizkému nekňubovitému chcípákovi na mizině s tvarohovitou kuželkářskou postavou a propadlým hrudníčkem, hárá a intrikuje, až nakonec skončí s macatou svíčkou, je námětově bezesporu materiálem pro zatuchlé funivé stokilové padesátiodstínové prasnice s netknutou jámou lvovou. Avšak kostýmní vizualizace v exteriérech Noční hlídky je nakonec takovým nějakým zvráceným způsobem svižná, zábavná, výpravná a slušně zdramatizovaná, až jsem dnes vážně zvažoval, jestli si taky neskáknu do kočičího útulku pro pár prašivých toxoplazmoidních kamarádek. Alice konečně řádně prodala svou permanentně ublíženeckou grimasu, role malířské štětky jí sedla a dokonce ani neváhala tasit lentilky i svou chlapeckou prdel, tudíž předpokládám, že to kohorta zdejších ostřílených milovníků pravaček, co pětkuje každou sračku, ve které se ten hoch objeví, ještě neviděla, a záhy to vycáká do červených čísel. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Skoro dvouhodinová kamerová hostina na Alicii Vikander, která místy až fetišisticky snímá její postavu po milimetru detailně. To je to jediné skutečně "intenzivní", co tahle rádoby jiskřivá, horkou jehlou spíchlá romance může nabídnout. Kdo čekal šťavnaté emocionální melodrama bude zklamán. Kromě obstojně hrající hlavní hrdinky tu totiž není nic, proč by si fanoušek žánru, potažmo hutných příběhu dob viktoriánských, příšel na své. Celé je to vyprávěné v jedné jediné exteriérové kulise potemnělého, špinavého přístavu a ve třech-čtyřech interiérech. Tedy film za pár šupů kde asi tvůrci sázeli na to, že se bude konat strhující zápletka hlavní trojky, která je až na pár momentů unylá a o ničem. DeHaan navíc castingově zdárně mimo. Zřejmě žádná větší celebrita na tenhle projekt neprojekt nekývla. Po zhlédnutí se nelze divit. Fiasko. ()

Nach 

všechny recenze uživatele

Jeden z těch historických filmů, u kterého mi vadí, že jsem jej neviděl v kině. Hlavně kvůli zde excelentnímu Christopheru Waltzovi, u něhož jsem rád, že konečně dostal casting i pro kladnou charakterovou postavu. Příběh mapuje zajímavou etapu historie Evropy v rámci její "tulipánové horečky". Toto téma je zde dobře nastíněno a základně vysvětleno. Přesto ale je to jen pozadí pro shakespearovský příběh o vášni a zamilovanosti pro kterou děláme zbytečné hlouposti. Trochu jsem se bál klišovitého konce, což se úplně nevyplnilo. Jen mě mrzí, že autoři nebyli více odvážní. 70% ()

Galerie (63)

Zajímavosti (7)

  • Natáčelo se v anglikánské Norwichské katedrále a v anglických městech Holkhamu, Cobhamu a Tilbury. Také se filmovalo na historickém náměstí v centrálním Londýně - Charterhouse Square, v Pinewoods Studios a mimo Anglii v Rakousku. (Tristan Rafael)
  • Stejný film s rozpočtem 45 milionů amerických.dolarů se měl točit již v roce 2004, ale kvůli změně britských daní se projekt zrušil. [Zdroj: Týdeník Televize] (M.B)
  • Na konci roku 2014 bol hotový prvý zostrih. Prezentácia filmu prebehla v máji nasledujúceho roku na festivale v Cannes. Potom však o filme nebolo dlho počuť. Až v roku 2016 spoločnosť Weinstein Company oznámila premiéru uprostred leta. Týždeň pred uvedením došlo k ďalšiemu odkladu, tentokrát na február 2017. Prekliaty film sa nakoniec v kinách objavil až na prelome leta a jesene 2017, teda tri roky po svojom dokončení. (classic)

Související novinky

Alicia Vikander je nová Lara Croft

Alicia Vikander je nová Lara Croft

29.04.2016

Snad žádná herečka za sebou nemá lepší rok než Alicia Vikander. Švédská kráska zazářila v retru Krycí jméno U.N.C.L.E., ve sci-fi Ex Machina i v dramatu Dánská dívka, za které nakonec vyhrála Oscara.… (více)

Reklama

Reklama