Reklama

Reklama

Rozloučení

(festivalový název)
  • Rakousko Abschied (více)
všechny plakáty
Trailer
Experimentální
Rakousko, 2014, 75 min

Obsahy(1)

Setkání Joanny a Heleny vypadá zpočátku tak obyčejně, jak jen mohou nalité víno a bezobsažné hovory naznačovat. Za chvíli se ale projeví tenze, která značí potlačené tajemství. Experimentální snímek natočený v pouhých několika záběrech představuje ojediněle průrazný i citlivý vhled do soukromí postav. (MFF Karlovy Vary)

Videa (1)

Trailer

Recenze (3)

hirnlego 

všechny recenze uživatele

Osobní film, který si na nic nehraje, přestože jeho základem je 50minutová scéna bez jediného střihu. Ta je totiž tak dobře napsaná a hlavně zahraná, že ani v nejmenším nepůsobí samoúčelně stylem "dáme tam hodinovej záběr, ať viděj, jak sme artoví". V tomhle případě dává absence střihu dokonalý smysl - jen by rozmělňoval hutnou atmosféru zpovědi ženy, která v sobě nějakých 40 let nesla tíživé tajemství. Kamera po milimetrech zoomuje a pravda po kapkách vychází najevo. ... Když se režisér (sympatickej chlap se zálibou v českym pivu) po skončení projekce (a chvíli váhání) svěřil, že předlohou byl příběh jeho matky, bylo vidět, že je to pro něj těžký. A mně zas něco spadlo do oka... Sakra. ()

Reklama

Hafran 

všechny recenze uživatele

Paráda. I když jsem se úplně nedokázal ztotožnit s hlavní postavou, tak mě fascinovalo budování napětí v prvním 50 minutovém (!) záběru, který se neustále přibližuje a místnost se stává menší a stísněnější, zatímco dvě kamarádky přechází od hospodského tlachání k temným tajemstvím z minulosti. Závěrečná vizuální freska beze slov o noci katarze to jenom umocňuje. Herecky a filmově brilantní. Kdybych byl žena dám za 5* ()

Galerie (2)

Reklama

Reklama