Reklama

Reklama

My Hustler

Drama / Experimentální
USA, 1965, 79 min

Obsahy(1)

Filmový experiment režírovaný Paulem Morrisseyem. O přízeň plavovlasého krasavce, vzorně jalového a syntetického, usiluje bostonský literární vědec, považující ho za svůj soukromý majetek, nymfomanka a jiný „hustler“ profesionál. Transfokace a švenky útočí na diváka svou mechaničností a drsnou neotesaností. Kinematografické „art brut“ z Warholova zásadního tvůrčího období. Hlavní postavu hrál Paul America, objev jedné z newyorských diskoték. Během natáčení na Fire Islandu někdo z Warholovy suity přidal do pomerančového džusu LSD. Jak se tato politováníhodná událost odrazila ve filmu, můžete posoudit sami. (FebioFest 2006) (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (2)

jiri.twist 

všechny recenze uživatele

Protože už jsem se seznámil s jinými filmy těchto tvůrců, byl jsem připraven na to, že snímek, kterému je tolik let, bude jiný. A můžu říci, že nejen jiný, ale snad i trošku nuda pro mě, i když jsem se snažil dívat na film tehdejšíma očima a vnímat tu snahu těch tří odlišných lidiček o Paula (Paul America) ... 5443 ()

hirnlego 

všechny recenze uživatele

Vcelku nezajímavý krátký náhled do světa (spíš do koupelny) mladých "hustlerů". To LSD jsem si do džusu měla dát já, abych se aspoň trochu bavila - kdyby aspoň kamera byla o něco (mno, spíš o dost) "ulítlejší", mohla jsem si říct "jo, docela dobrej experiment" - ale takhle je to film téměř o ničem, s nekonečnými záběry na onoho "plavovlasého krasavce", povalujícího se na pláži - zajímavá podívaná leda tak pro voyeury...a to ještě ty méně náročné. ()

Reklama

Zajímavosti (2)

  • Kúpeľňový záber, kde sa skrášľuje dvojica gayov, trvá zhruba 30 minút. (Biopler)

Reklama

Reklama