Reklama

Reklama

Písničky pro Alexis

(festivalový název)
všechny plakáty
Dánsko / USA, 2014, 75 min

Režie:

Elvira Lind

Scénář:

Maja Jul Larsen

Kamera:

Elvira Lind
(další profese)

Obsahy(1)

Osmnáctiletý Ryan z Long Islandu je úspěšným hudebníkem, bloggerem a aktivistou za práva translidí. Rodiče ho ve všech jeho aktivitách podporují, včetně rozhodnutí o změně identity. Ryanova přítelkyně a osudová láska Alexis žije na západě USA, ale díky Skypu jsou v neustálém kontaktu. Jejich vztah však musí přestát kromě vzdálenosti i homofobní reakci ze strany Alexisiných rodičů. Intimní, až deníkový záznam o jedné velké lásce a cestě nerozlučné dvojice Amerikou k dospělosti provázejí Ryanovy milostné písničky pro Alexis. (Jeden svět)

(více)

Recenze (2)

fallangell 

všechny recenze uživatele

Osmnáctiletý Ryan z Long Islandu je příšerný hudebník, amatérský blogger a aktivistou za práva translidí. Rodiče ho ve všech jeho aktivitách podporují i když by měl z fleku dostat přes prdel, aby si přestal vymýšlet blbosti, o kterých si mylně myslí, že by ho mohly udělat šťastným. Ryanova přítelkyně a osudová láska Alexis žije na západě USA, ale díky Skypu jsou v neustálém kontaktu. Jejich vztah se měl ovšem ihned rozpadnout, protože je silně jednostranný a Ryan Alexis pouze využívá. Deníkový záznam o jedné velké(blbost) lásce a cestě nerozlučné(blbost) dvojice Amerikou k dospělosti(blbost) provázejí Ryanovy milostné písničky pro Alexis(které se nedají, ne vážně vůbec nedají, poslouchat). ()

Sakulnikov 

všechny recenze uživatele

Dokument o Ryanu z Long Islandu asi dobrý, ale proč by někoho měl zajímat sám Ryan? Chybí nějaké zamyšlení se nad samotnou změnou pohlaví, proč to podstoupil, proč nepodstoupil další kroky a tak. Ani o přijetí se nic moc neříká, jen ta jeho holka, což je na 75 minut málo. Na konci se divák aspoň dozví, že Wyoming je pro transgender nebezpečný, ale proč a jak se opět zatají ... ()

Reklama

Reklama