Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Milostný příběh ze současného velkoměsta. Třicetiletá Ema (Jana Plodková) na útěku od manžela (Jiří Vyorálek) zakotví uprostřed noci u svého kadeřníka Tonyho (Ondřej Nosálek), kterého skoro nezná. Postupně se sbližují a jejich přátelství se mění v hlubší vztah, přestože Tonyho nespoutaný život je pro Emu často těžko pochopitelný. Tony je gay. Rodiče Emy (Milena Steinmasslová a Luděk Sobota) trvají na tom, aby se Ema vrátila domů. Ve vizuálně hravém snímku se objeví i Ondřej Malý, Václav Havelka nebo Adam Mišík. Na hudbě se podílel Jan P. Muchow, titulní píseň nazpívala Lenny a jednu skladbu pro film složil a nahrál Mike Figgis. Scénář k filmu napsala režisérka Slobodanka Radun se spisovatelkou Radkou Denemarkovou. (CinemArt)

(více)

Recenze (93)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Když pominu neuvěřitelně pitomou zápeltku a těžko pochopitelné chování (nejen) hlavních hrdinů, zbývá mě docela poutavý film, postavený na výborných hereckých výkonech hlavních představitelů. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Původně jsem film My 2 chtěl vidět hlavně kvůli Janě Plodkové. Nečekal jsem ale, že mě překvapí i Ondřej Nosálek. Nutno dodat, že na hereckých výkonech je tenhle film vysloveně založenej. Třeba Adam Mišík tu má postavu, kterou si vysloveně zaslouží. Na druhou stranu je příběh trošku pitomej a i když má dobrej nápad, tak jsou v něm momenty, kterým jsem úplně neporozuměl. Tři hvězdy jsou ale určitě adekvátní. Co jsem chtěl, tak jsem dostal a po shlédnutí byl i spokojen. ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Plodková se stává specialistkou na nesympatické krávy. Čím to asi bude? Mišík konečně v roli, která mu sedne. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

To téma je skvělé. A stejně tak je skvělé, že došlo k realizaci. Bohužel ale Slobodanka Radun si ukousla příliš velké sousto a vytvořila film postavený na dvou hercích bez toho, aby je oba uměla vést k herecké shodě. Námět MY 2 si umím představit jako vynikající televizní komorní záležitost, ale bez Plodkové a bez zbytečného pokusu o velké plátno, který zkrátka nevyšel. Současná civilní témata už ze své podstaty tady nejsou od toho, aby vysvětlovala. #finaleplzen ()

akisha 

všechny recenze uživatele

Po první třetině se mi v hlavě začala ozývat tato věta: "Vo co tady sakra de???" Kdo vymyslel tak nepravděpodobnou a navíc strašně nevěrohodnou zápletku? A Jana Plodková je hrozná, příšerná, naprosto strašná! S jejím vlezle ukňouraným moralistickým hlasem a stupidním umučeným rybím výrazem a nic než afektované kecy, kecy, chudáka Tonyho nezbývá, než politovat. V tomto příběhu totiž SPOILER si spokojeně žil ve svém stylo bytě, než se k němu nehorázně vetřela pekelná klientka z kadeřnictví Ema a i po několika poznámkách, že by se už mohla sbalit a vypadnout, to prostě odmítá udělat. Pak zatáhne do jeho bytu svoje mentální rodiče, Steinmasslovou v roli, kde jí budete toužit zabít, a která začne Tonyho urážet, až se poperou (to jsem se fakt smála, týhle scéně, ať už tam byla z jakéhokoliv důvodu), pak si Emin manžel uspořádá v Tonyho bytě demoliční derby, zatímco Ema vytrvale se snaží Tonyho nabalit (???) ač ví, že je gay (??!?!!§§§) a ten se z nějakého nepochopitelného důvodu "jako by" nechává (???), ač dál udržuje sexuální styky se svými homosexuálními kamarády (??) a když Emu vezme do gay baru, tak ta prohlásí, že se k sobě nehodí, protože on je na kluky (???) Načež Tony se za to začne omlouvat, pak se spolu oba vyspí a ráno se shodnou, že to byl nejhorší sex jejich života? A Tony je posléze zdrcen, když mu Ema dá "jako by" kopačky (????), a to asi tak pět minut po tom, co mu skončilo rande s chlapem (???). A jako vysvětlení má Ema to, že, cituji, "jí nikdo neřekl, že se taky dá žít bez manžela, a že jí všichni lhali," to vše pronášeno vysoce napřesdržku afektovaným ukňouraným hlasem. I don't understand! KONEC SPOILERU. Kdyby postava Plodkové nebyla tak hrozná a kdyby byl příběh za a) o něčem trochu jiném, nebo za b) kdyby pochybování o sexuální orientaci bylo podáno prostě a jasně CHYTŘEJI A UVĚŘITELNĚJI mohl to být super film. Všechny tři hvězdy tady putují fenomenálnímu Ondřeji Nosálkovi, který hraje úplně božsky, je sympaťák až za hrob a jen díky němu mě to bavilo až do konce (a obdivovala jsem ho, že Emu dávno nezabil). Dejte mu víc takových rolí! Znovu na tohle ale rozhodně koukat nehodlám. ()

troufalka 

všechny recenze uživatele

Vlastně je to celkem zdařilá prvotina. Je svá, bere téma ze současnosti, nehraje si na umění. Je to můj osobní problém, že nedokážu kladně ocenit film, jehož hlavní protagonisté mi nepřilnuli k srdci a jejich svět je mi vzdálený. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Ještě, že jako ,,heterák'' chodím k holičce... :-). Film mne celkem mile překvapil. Jednak mám Plodkovou jako herečku rád a sedla mi i role Tonyho. Film je zkrátka ze života. Ema najde azyl v bytě svého kamaráda aby si utříbila myšlenky a měla kde být. Z nouzového azylu se nakonec vyklube velké přátelství přerůstající do něčeho mnohem většího... Sice zde Janu leckdo napadá že vypadala a zněla hrozně, jeden z komentujících ji tu dokonce v obličeji přirovnal k hlodavci... Mně se líbila a byla sexy. Nosálek také zahrál hezky a s přehledem. Tohle je prostě film ze života, žádnej halyvůd, ale příjemně dramaticko - romantická záležitost na večer. * * * ()

Disk 

všechny recenze uživatele

Prosím české tvůrce, aby netočili queer filmy, když to neumějí a omezují se jenom na stereotypy. Kadeřník gay? Ale no tak, to už je asi po stopadesáté. Snímek MY 2 se snaží jenom potvrzovat představu heterosexuálů o homosexuálech. S tímhle jděte někam. ()

Marthos 

všechny recenze uživatele

Ona ho miluje. On ji podvádí. Ona je nešťastná. On ji dál podvádí. Jak z toho ven? Slobodanka Radun sice není Alice Nellis, což na druhou stranu nemusí nutně znamenat handicap, naopak scénář se i přes nemnohá tvůrčí klopýtnutí s úspěchem vyrovnává s některými kontroverzními událostmi a je na něm znát jistá uvolněnost, pro současnou českou tvorbu spíše výjimečná. Zatímco Plodková i Vyorálek hrají své postavy spíše ledabyle, téměř bez špetky fantazie, v případě charismatického Ondřeje Nosálka v roli nespoutaného homosexuálního frizéra Tonyho je to herecký výkon hodný ocenění. Na lékarnických vahách přesně odvážený humor, který se v několika okamžicích mísí s pocity zoufalství a zklamání, rozhodně není lascivním komerčním zbožím, nabízeným druhdy v jiných filmech obdobné provenience, a lze tedy jedině s povděkem kvitovat jakkoli neobvyklou snahu o film s provokativním příběhem. Je to vstřícný krok k pochopení složitých mezilidských vztahů, v nichž opravdové přátelství, jak se zdá, znamená mnohem víc, než si myslíme. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Se zápletkou i hlavní hrdinkou jsem měl ze začátku trochu problém. Dvě scenáristky, z toho jedna režisérka, plus Jana Plodková se do ní asi dokázaly vcítit, takže ta nepochopitelnost ženského chování bude možná otázkou pohlaví. Jinak je film v pohodě, žádné křeče, trocha humoru, příjemný vizuál, dobře použitá hudba a hlavně skvělý Ondřej Nosálek, takže nakonec lepší tři hvězdičky. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Bude něco shnilého v kinematografii české, když si kritik na projekci díla podpořeného Českou televizí a Státním fondem kinematografie poznamená „Zlaté Babovřesky“. Až k takové kacířské myšlence doženou některé prvky titulu MY 2, společného scenáristického díla spisovatelky Radky Denemarkové a režisérky Slobodanky Radun. Říká si romantické drama, což přeloženo do běžné mluvy značí, že třicátnice provádí umělohmotnou sebeanalýzu slovníkem deníčku náctileté: „Nevím, co to provádím, nevím, kdo jsem, nemohu vymazat, že jsem žila ve lži, potřebuji se nadechnout.“ Zároveň se tváří i hýbe vždy dekorativně jako loutka, i když si jen maže rohlík máslem. Na začátku uteče od manžela, který ji podvádí, ke svému homosexuálnímu kadeřníkovi, jehož skoro nezná; poté s hostitelem dlouze rozpráví, bloumá po Praze, řídí mu city i domácnost, aby ve finále zjistila, že sdílení vany a náklonnosti asi nestačí. Stačilo se zeptat. Vztah žen a gayů představuje zajímavý motiv, ale v pojetí filmu MY 2 z něj crčí papírová nuda proudem. Většina postav v sobě nosí méně života než mobily, které tu zastávají podobně klíčovou úlohu jako v loňské Rozkoši; oba filmy spojuje také Jana Plodková v hlavní roli a obrazová hra s neonovým tepem města, přecházející v manýru. Kráska v tmavých brýlích kráčející nocí za doprovodu tklivého songu, to už je klipové klišé desetiletí.Nicméně právě kamera a střih zařizují snímku po deseti procentech výsledné známky coby malé ostrůvky profesionality uprostřed moře neobratnosti. Třetí desítku si připisuje Ondřej Nosálek, vzácný nositel zdravé přirozenosti, jehož projev se drží v bezpečné vzdálenosti od zjemnělých karikatur gayů.Věcné výjevy soužití, do kterých herec vnáší kouzelný humor, kdykoli brání vlastní rituály před vetřelkyní, stojí z celého filmu nejvýše; Nosálek má dokonce nádherné okamžiky, kdy vypadá, jako by se dění kolem sám upřímně divil. Jenže pak dorazí Milena Steinmasslová a Luděk Sobota jako hrdinčini rodiče tvrdící dceři, že ji zeť, jehož milují, zbil v sebeobraně – a v tu chvíli drama znovu padá. Až k bezděčné parodii, která představuje typicky začátečnické riziko; od přepjaté rozervanosti k trapasu nezamýšleného smíchu bývá totiž velice blízko. ()

triatlet 

všechny recenze uživatele

Příběhy Radky Denemarkové jsou náročné. Peníze od Hitlera znám v knižním i divadelním podání. Oboustranná kniha Kobold také není jednoduché čtení. Film My 2 zanechá rozporuplné pocity. Herecky celkem přesvědčivé. Příběh je ale spíš neuvěřitelný. Navíc občas od dramatu sklouzává k (nechtěnému) úsměvu. ()

claudel 

všechny recenze uživatele

Tento film mi neskutečně sednul a hodnotím jej vysoko kvůli několika opravdu krásným momentům-scénám. Sympatické výkony hlavního dua, dobrá kamera, skvělá hudba, po dlouhé době film, jenž mě oslovil a vysloveně se mi líbil, i když bych samozřejmě nějaká negativa dokázal označit. Zasloužené herecké nominace pro Ondřeje Nosálka. ()

janytips 

všechny recenze uživatele

Ale jo, proč ne :-) Do kina jsem šel s tím, že to bude nějakej shit. Docela jsem se bavil, neb homo kadeřník a scény v kterých vystupuje mě bavily. 3,5 * ()

snaked 

všechny recenze uživatele

Rozhodně lepší film než např. Místa, což zrovna není pochvala. Ale vážně - příliš jsem nečekala a byla jsem příjemně překvapená. Nosálek skvělý, Plodková tolik ne. Škoda že to kiny prošlo bez většího povšimnutí. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"..a tak jsem si řekla, že je čas na kadeřníka.." Když i řemeslně veskrze skvostná a zde výjimečně profesionální Málkova kamera přechází v manýru posledních let, na tomhle bezkrevném a banálním škváru dvou Radun už vlastně není vůbec co chválit.. Dramaturgicky nezvládnuté papírem šustící kvazidrama při finále hraničí se (sebe)parodií, a tak si jeden může užít snad jen opravdu výborné kreace Ondřeje Nosálka.. Plodkové s Vyorálkem mi bylo upřímně hodně líto.. ()

Marsik 

všechny recenze uživatele

HBO GO - Good! Jana Plodková zahrála obstojně, stejně jako, pro mě do té doby no name, Ondřej Nosálek. 75% (with J.) ()

petrsv 

všechny recenze uživatele

Že se zákaznice nakvartýruje ke svému kadeřníkovi, je ujetý, ale ještě bych to překousl. Že spolu vlezou do vany, budiž, skamarádili se. Ale proboha, koho napadla myšlenka, že si bude gay třicátník mající v posteli každý týden jinýho chlapa chtít otestovat, jestli by se mu to náhodou nelíbilo s holkou? Hlavní zápletka, zájem Tonyho o Robina, vztah rodičů k dceři....to je prostě úplně mimo realitu, takže nechápu, jak to někdo může považovat za náhled dnešních dnů. Naopak, celkem reálný otec, manžel i Tonyho kolegové. Steinmasslová není špatná herečka, ale její slova na adresu Tonyho jsem ji nevěřil, na to se prostě nehodila. ()

Reklama

Reklama