Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Milostný příběh ze současného velkoměsta. Třicetiletá Ema (Jana Plodková) na útěku od manžela (Jiří Vyorálek) zakotví uprostřed noci u svého kadeřníka Tonyho (Ondřej Nosálek), kterého skoro nezná. Postupně se sbližují a jejich přátelství se mění v hlubší vztah, přestože Tonyho nespoutaný život je pro Emu často těžko pochopitelný. Tony je gay. Rodiče Emy (Milena Steinmasslová a Luděk Sobota) trvají na tom, aby se Ema vrátila domů. Ve vizuálně hravém snímku se objeví i Ondřej Malý, Václav Havelka nebo Adam Mišík. Na hudbě se podílel Jan P. Muchow, titulní píseň nazpívala Lenny a jednu skladbu pro film složil a nahrál Mike Figgis. Scénář k filmu napsala režisérka Slobodanka Radun se spisovatelkou Radkou Denemarkovou. (CinemArt)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (93)

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"..a tak jsem si řekla, že je čas na kadeřníka.." Když i řemeslně veskrze skvostná a zde výjimečně profesionální Málkova kamera přechází v manýru posledních let, na tomhle bezkrevném a banálním škváru dvou Radun už vlastně není vůbec co chválit.. Dramaturgicky nezvládnuté papírem šustící kvazidrama při finále hraničí se (sebe)parodií, a tak si jeden může užít snad jen opravdu výborné kreace Ondřeje Nosálka.. Plodkové s Vyorálkem mi bylo upřímně hodně líto.. ()

andrii 

všechny recenze uživatele

Rozcuchanou duši může dobře učesat jen mistr profesionál, dámský kadeřník - přítel váš. Záležitost srdce mezi námi, mezi řádky. Celý svět utíká, ale jedinec náhle zastaven, zaskočen, omráčen přívalem citů a potřeb svého já. Nitro, v němž slunné i deštivé kapitoly své místo mají. Nitro - blyštivé sklíčko v matném obalu. My dva - vypůjčené talismany. Hledači štěstí, hledači zapomenutých klíčů, pošimráni vidinou závratných barev a vůní. Fontána života stále šumí, tak šupem do ní. ()

Reklama

Mr.Ripley 

všechny recenze uživatele

V případě My2 vlastně vůbec neškodí, že obsah klouže po přílišné stereotypizaci postav, ale co naopak škodí je polovičatý scénář. Ústřední dvojka je neuvěřitelně nevyrovnaná. Na jedné straně stojí Nosálek, jež si krade každou scénu pro sebe. Zatímco na straně druhé rachiticky podvyživená a nesympatická Plodková, která se může usmívat sebevíc, ale žádnou vřelost jí věřit nebudete. Totéž by se dalo říct o obsahu, který po hravé první půlce sklouzne ke směšně vykonstruované psychologické rádoby "sondě", jež fatálně selhává (Gay si k sobě nastěhuje ženu, kterou nezná, vytvoří si s ní během krátké chvíle silné přátelské pouto, aby vzápětí začal pochybovat o své sexualitě, kterou si byl jist po třicet let a v úvodní části filmu jasně dokazuje, že tomu nebude jinak?). První polovina téměř 4*, druhá dějově sotva 2* - připočteme-li naprosto parádní kameru musím dát solidní trojku. P.S. Pravděpodobně nejlepší a nejvěrohodnější role Adama Mišíka! ()

claudel 

všechny recenze uživatele

Tento film mi neskutečně sednul a hodnotím jej vysoko kvůli několika opravdu krásným momentům-scénám. Sympatické výkony hlavního dua, dobrá kamera, skvělá hudba, po dlouhé době film, jenž mě oslovil a vysloveně se mi líbil, i když bych samozřejmě nějaká negativa dokázal označit. Zasloužené herecké nominace pro Ondřeje Nosálka. ()

bidja 

všechny recenze uživatele

Zkusím to jinak, to co zde jmenovaná jako klišé, předvídatelná zápletka, těžko pochopitelné chování atd. mě právě připadá jako záměr, to co se opravdu v maloměstském životě děje. Místy špatně vedení herci, nevyhraná Plodková či jinak skvělý Nosálek. Přidám-li skvěle zapadající naivně diskotékově zženštilý soundtrack od dobrých autorů nestydím se zapsat 4*. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (3)

  • Jednu skladbu pre film napísal a nahral slávny anglický režisér a hudobný skladateľ Mike Figgis. (Zdroj: ceskatelevize.cz) (VášaVF)
  • Podtituly filmu zní „Lovestory pro 21. století“ nebo „Nikdy nevíte, co vám noc přinese“. (SONY_)
  • Film byl uveden na Mezinárodním filmovém festivalu Karlovy Vary v červenci 2015. (SONY_)

Reklama

Reklama