Reklama

Reklama

Manhattan

(seriál)
  • USA Manhattan
Trailer 1
USA, (2014–2015), 18 h 40 min (Minutáž: 42–56 min)

Tvůrci:

Sam Shaw

Hrají:

Rachel Brosnahan, Michael Chernus, Christopher Denham, John Benjamin Hickey, Ashley Zukerman, Katja Herbers, Travis Hammer, Alexia Fast, Mark Moses (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(23)

Dobové psychologické drama se odehrává v Los Alamos v Novém Mexiku na pozadí tajného úkolu vyrobit první atomovou bombu na světě. Budeme sledovat brilantní, ale chybující vědce a jejich rodiny, kteří se pokoušejí navzájem sžít ve světě, kde tajemství a lži pronikají do všech aspektů jejich životů. Charlie Isaacs a jeho rodina přijíždějí do Los Alamos a objevují tajemství a podmínky života, jež se vyžadují od těch, kteří pracují na nejutajovanějším světovém projektu atomové bomby. Na něm pracují dva soupeřící týmy vědců, jeden pod vedením Reeda Akleyho – tým Hubeňour –, druhý v čele s Frankem Winterem (tým Imploze). Poté začne mít Frankova manželka Liza, botanička, podezření, když si začne všímat změn v místní flóře... (Viasat)

(více)

Recenze (47)

KevSpa 

všechny recenze uživatele

Čekala jsem hodně, ale ta atmosféra je nepopsatelná. Kdo se aspoň trochu zajímá o dějiny, bude nadšený. Věřím, že další díly nám ještě mnohé přinesou. Pilot - 100% Ani po třetím dílu neztrácí seriál tempo, tvůrci bravurně vykreslují jednotlivé postavy a neváhají ukazovat stinnou stránku tajného projektu a paranoiu vyvolanou strachem ze špionáže. Není to nic pro konzumenty, kteří nejsou schopní při sledování přemýšlet, tohle je zkrátka dobové drama pro náročnější publikum... První série neměla jediné slabší místo, finále bylo hotové mistrovské dílo a nám nezbývá než si počkat, jak se budou osudy hlavních aktérů vyvíjet v další řadě. Právě úžasně napsané postavy z Manhattanu dělají nezapomenutelný zážitek, byť jen pro těch pár diváků, kteří dokáží takhle skvěle napsaný seriál ocenit. 1. série - 100% Druhá řada se nese ve znamení blížícího se testu atomové bomby a s tím samozřejmě stoupá i napětí mezi vědci, ale do popředí se více dostává i špionážní hra. Oproti první sérii se přidalo na vážnosti i hutnější atmosféře a z mnoha scén běhal mráz po zádech. Divácky možná trochu náročnější, ale o trochu vyspělejší druhá sezóna je nezapomenutelná a rozhodně bych si uměla po tom epickém finále představit pokračování. 2. série - 100% Tak nám seriál zrušili, parchanti. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

S01: Manhattan Project mě fascinuje a moje jediná výtka tu jest, že bych rád víc skutečných postav aktérů (než v podstatě jen Oppenheimera) a trošku víc válečný politiky, tedy větší ukotvení v historický realitě plus i pohled z vyšší perspektivy, na úkor lesbi záletů a jiných prostých milostných odboček :) Je to ale slušně poutavá, hezky retro plná propagandistických plakátů, herecky silná (Hickey příjemně překvapuje, vedlejšky jako Stormare, J. Carroll Lynch, Camp) sonda do přísných poměrů v Los Alamos, machinací a souboje dvou týmů vědců o vyvolený funkční design superbomby - “Thin Man” versus imploze. 80% (x) S02: Dvojka je členitější, má větší ambice, dopředu jde špionáž, vládní špína a mám pocit, že ubylo bezvýznamných pletich. Silná je celá finální část s logikou bomby shozené na Japonsko a samozřejmě, testem T. samotným. Tak sice bylo v plánu pokračovat studenou válkou a H-bombou, ale vida, seriál byl zrušen v bodě, kdy se svým způsobem završil projekt samotný, tj. nemám pocit, že bych přišel o konec. Jinak celkem zajímavý progress postav, vedl u mě obsesivní Frank - předloha reálný vědec S. Neddermeyer. Co nemůžu odpustit, že se v celé sérii nezjevila postava generála Grovese. Tip doplnit si o toto. 80% “If we want to change the world, then we need to embrace what the world will call us when we finish what we started.” ♪♫ ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Nakonec nezáleží na tom, jestli seš dobrej nebo špatnej chlap, ale na tom, zdali dokážeš ukončit tuhle válku. 1. řada: Mrtě promakanej seriál o nejutajovanější vědecké soutěži v dějinách 2. světové války - výrobě atomové pumy. Živoucí a hlavně zatraceně inteligentní postavy, výtečná dobová atmosféra a poutavý scénář, na který se sice celkem dlouho zvyká, ale od takové sedmé epizody už Manhattan nedá divákovi vydechnout. Jediné ohromně paradoxní minus je, že by tomu vzhledem k občasné zmatenosti v ději klidně slušela mnohem delší stopáž. Jinak ale závislost na pouhý víkend a veliké dramatické překvapení! ()

Aky 

všechny recenze uživatele

Dění v Los Alamaos v době konstruování jaderné bomby je moje hobby. Vím proto, že vztahy, podrazy a konkurenční války mezi protagonisty zdaleka nebyly tak vyjpaté, jak se zde podává. Seriál je napsaný a zrealizovaný skvěle, nic proti tomu. Jenže já mám ten handicap vědomosti o skutečnosti, který mi brání přidat z 80-ti na 100%. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Seriál mě nadchl,ale to se dalo očekávat vzhledem k tomu,že mě hodně baví retro snímky.Zaujalo mě,nakolik se od sebe liší obě řady seriálu.Zatímco první série se zabývá hlavně vývojem atomové bomby,druhá řada se ve větší míře zaměřuje na špionáž.Seriál zároveň připomíná,že i když se Spojené státy vždy hlásily k myšlence demokracie,slunce tam ani zdaleka nesvítilo a nesvítí pro všechny stejně.Atmosféra,děj i herecké výkony byly na vysoké úrovni a výborně jsem se bavil. ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Hovadina. Zajímavé téma, položené na historii vzniku Manhattan projektu a honbou za první "atomovkou", zneuctěné typicky seriálovými výcucy z prstu, smyšlenými kecy a zvraty a doslova dementním jednáním a chováním postav a jejich irelevantních soukromých dramat. To zajímavé by se z dosavadních 13 dílů celé 1. série dalo vměstnat tak do... 4 až 5, zbytek zahodit a tyhle hovadiny nacpat do nějakého "Tak jde čas" odděleného seriálu. Nečekal jsem hraný historický dokument, to ani omylem (ačkoliv ten by pro tohle téma byl asi tak 100% lepší volbou), ale takovouhle hovadinu také ne. Všechna ta zmíněná a známá jména pokaždé, když se na tohle někdo dívá, se ve svých hrobech obrací v pečlivě a mnohokráte propočítaných rotacích. (Prostě se jen vzala jména, místa a základní známá fakta a postavila se na tom klasická televizní seriálová limonáda.) ~ Zajímavé komentáře: DavidS., sunfreedom ()

Kaluž 

všechny recenze uživatele

Jo, tohle bylo bezva. Takové nenásilné vniknutí do dobových laboratoří mezi vědátory, kteří na vládní zakázku vyvíjejí zbraň hromadného ničení. A protože taková výroba není žádná sranda a dobrat se funkčního výsledku zabere spoustu času, stihneme odbočit k osobním krizím, rodinným trampotám, vztahovým bolístkám a dalším podobně osvědčeným omáčkám natahované televizní produkce. A nakonec je vlastně úplně fuk, že ta chemie s fyzikou tady prakticky hrají druhé housle. Ústřední téma stále baví, takže druhá sezóna to jistí. /// 2. sezóna /// Druhá řada se povedla na výbornou, rozložení mezi více dějových linií a jejich zasazení do odlišných prostředí ve výsledku jenom prospělo. Přeci jen koukat pořád dokola na pár dřevěných budov v poušti a interiér laboratoří se jednomu brzy zají. Nosná špionážní zápletka byla sehrána se ctí a samotné uzavření série bylo… nu, dojemně explozivní. ()

Thomassi 

všechny recenze uživatele

Série prošpikovaná špiónstvím na pozadí událostí, které změnily svět v podobě atomové bomby. Vsadím se, že mnoho diváků může tento projekt brát ne jako historický příběh vyvíjení ničivé zbraně, ale jako hon kočky a myši v pouštní vesničce. A to může u někoho degradovat smysl celého seriálu. Mě osobně se ale pojetí příběhu líbilo, i když rozjezd byl trochu pomalejší. Postupem se ale dral stále více pod kůži a krásně gradoval. Pravda, za těch 13 dílů se toho moc nestalo co se týče známých faktů, ale do další série tam potenciál rozhodně je. Navíc dalším obrovským plusem je celková dobová atmosféra. Nic tak krásného a harmonického jsem dlouho neviděl. Přesto si v hodnocení prozatím ponechám rezervu a zatím dám * * * * ()

flyboyeda 

všechny recenze uživatele

Vyprava pekna, atmosfera pusobiva, clovek by si nejradsi nalil whiskey taky. Serial ma misty velmi rychle az bych rekl hekticke tempo, ktere se vsak v prubehu serie nastetsi zklidnuje. To pak prospiva i vice i mene mrazive atmosfery. K postavam si tak nejak stale nemohu uplne najit cestu, ikdyz se to s kazdym dilem lepsi. Skoda, ze zde neni vice realnych postav na ukor fikce. I pres vsechny mozne vyhrady se vsak jedna o velmi solidni televizni zabavu. S kazdym dilem prijemnejsi... ()

Vessper 

všechny recenze uživatele

Prvních několik dílů je naprosto párádních, bohužel zhruba v polovině (1.serie) ztrácí seriál tempo. Méně se řeší stavba a návrh bomby a více vztahy. Což by nutně nemuselo být na škodu, kdyby se to více povedlo. Lesbický vztah hlavní protagonistky je podle mě naprosto zbytečný a hlavně nemístný. Stejně tak jako vznik dalších několika milostných trojúhelníků. Naštěstí závěrečné díly jsou opět kvalitní a příběh začne znovu pěkně eskalovat. Konec je naprosto skvělý, a tak celkový dojem z Manhattanu je velice dobrý. Lepší 4* ()

Laerry 

všechny recenze uživatele

Stanice WGM má dobře nakročeno stát se dalším významným televizním hráčem v Americe. Letos úspěšně odstartovala se svým prvním hraným seriálem Salem a teď na něj navazuje s povedeným Manhattanem. Všichni víme, jak tenhle příběh dopadl a kdo měl na svědomí Fat Mana a Little boye - jenže za Manhattanským projektem stálo více lidí a my se máme možnost podívát do zákulisí, kde kdesi v poušti v Novém Mexiku probíhala jiná válka - válka o čas - louskání čísel, rovnic, grafů a dalších všemožných výpočtů, které měli moc ukončit ničivou válku jednou provždy... Aneb poučný seriál, který přináší nový originální náhled na tak známé téma. Z matiky či fyziky se asi ničemu novému nepřiučím (protože je to marný:D), ale aspoň jsem nenásilnou formou zjistila, kdože byl Heisenberg (ne Walter White to není;-) ). ()

marvan 

všechny recenze uživatele

Je naivní myslet si, že intelektuálně i morálně složitý lidský propletenec, ve kterém se pohybovali nejpronikavější mozky té doby, lze přiblížit scenáristickýmni floskulemi a optikou morálky pro široké vrstvy. Pokud seriál nějakou hodnotu má, pak jen obecně informativní. ()

venison 

všechny recenze uživatele

Hodnoceno po 01x01: Hodně zajímavá doba, hodně zajímavé téma, ale rozhodně jsem neočekávala, že by seriál byl "pouhá" vztahovka na pozadí pseudodějin.. Hodně nezralá režie a hodně mělký rozvláčný děj.. Další díl už nedám :-( ()

DavidS. 

všechny recenze uživatele

Úvodní radost nad tématem i zpracováním záhy ovládlo roztrpčení...Od třetího dílu začal děj stagnovat, vyhýbat se jak dějinám fyziky, tak celému projektu Manhattan...Jsme svědky jen osobních zneuznaných výlevů a radostné domácí sexuality... ()

noby 

všechny recenze uživatele

Manhattan není seriál s vysokými cíli. Nečekejte tíživou atmosféru z hloubi existenciálních otázek, nečekejte dokumentární pohled na historickou epizodu. Čekejte běžný seriál s jeho vztahy a konflikty, a zjistíte, že jsou v něm velmi dobře zakomponovány i atmosféra, reálie a vůbec projevy válečné doby. ()

javaznenevim odpad!

všechny recenze uživatele

Tak tohle má s historií společného asi tolik co film Patriot. Odporná patetická sračka plná keců o "god bles amerika" která nemá s projektem Manhattan vůbec nic společného snad kromě názvu. ()

ddf76 

všechny recenze uživatele

Povedeny dramaticky serial z prostredi atomoveho projektu Manhattan. Vetsina postav je fiktivnich, coz ale neni na skodu. Realne postavy jsou jen Oppenheimer a Bohr. ()

Reklama

Reklama