Reklama

Reklama

Moll Flandersová

(TV film)
  • Velká Británie The Fortunes and Misfortunes of Moll Flanders (více)
všechny plakáty

Obsahy(1)

Moll Flandersová (Alex Kingston), přezdívaná nejzkaženější žena Anglie, prožila rušný život plný vzestupů a pádů. Spala s mnoha muži, vystřídala několik manželů. Dokonce byla provdaná i za svého bratra, jak později zjistila. Svými sňatky si chtěla zajistit lepší životní styl a bohatství. Zatímco po prvním manželovi se stala bohatou vdovou, další ji zanechal chudou a osamělou. Když byla takto již poněkolikáté vržena do bídy, dala se na dráhu zločinu.S přítelkyní Lucy (Nicola Walker) společně kradly. Když Lucy zatkli, byla odsouzena k smrti.Moll propadla depresím a výčitkám svědomí. Poté bavila bohaté pány, včetně Sira Richarda, který jí byl doslova okouzlen.Brzy však byla zatčena a odsouzena k popravě.Ve svém životě se několikrát setkala s lupičem jménem Jemmy Seagrave (Daniel Craig). Byl věčně bez peněz, zlatokop, co stále zkouší štěstí jako ona.Oba se do sebe zamilovali, přesto šel každý svou cestou.Nakonec to byl právě Jemmy Seagrave, který zachránil Moll od smrti na šibenici, když zajistil u vlivného Sira Richarda zmírnění jejího rozsudku smrti na deportaci. (ČSFD)

(více)

Recenze (4)

Radiq 

všechny recenze uživatele

No já to viděl jenom v originálním znění a bez titlů, takže mi toho asi spoustu uteklo. Ale jako jo. Vydržel jsem to až do konce a vydržel jsem rád. ()

vesper001 

všechny recenze uživatele

Nesdílím zdejší nadšené hodnocení. Za jediný klad mohu označit fakt, že Daniel Craig v paruce nemá tak děsnou ránu, jaké jsem se obávala. Samotná Moll (výstižné jméno) je bezcharakterní ctižádostivka, ochotná provdat se, popř. vyspat se s každým, kdo má v kapse víc drobných než ona. Což je při jejím chronickém nedostatku financí v podstatě každý. Plus jakoby mimochodem rodí děti, ale co na nich (jí/autorovi/scénáristům) záleží. A co je nejhorší, nejen, že není nijak extra hezká, ale při nejlepší vůli a v nejlepším kostýmu nezbývá než konstatovat, že je fakt ošklivá. ()

insurgentes 

všechny recenze uživatele

Alex Kingston pokud hraje distingovanou dámu, jako například ve filmu Krupiér, je neodolatelná. Tady měla - alespoň celou první půlku filmu - hrát naivní sedmnáctileté tele. Tahle poloha jí očividně neseděla, její postava působila vulgárně a nevěrohodně. Postupem doby, kdy začala být kapánek životem poučenější, se na to už dalo dívat, a nejsilnější byl závěr, kde se z ní, po všech útrapách, znovu stala Dáma s velkým D. Na příběhu je trochu divné to, jaká byla Moll Flanders rádodajka - se svým rozkrokem se nesnažila kupčit, jako většina zlatokopek, ale šla rovnou na věc, a spoléhala na svoje kouzlo, že teprve POTOM, co se v ní gentleman smočil, byl definitivně lapen. No, proti gustu... Taky mi trochu vadilo, že jí šlo opravdu jen čistě o prachy, a děti na své cestě životem nechávala stát u cesty s vágním doporučením "a buďte tady hodný." Ale chápu, že v tý drsný době asi to moc jinak dělat nešlo, hehe. ()

Reklama

Reklama