Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Danila je úplně obyčejný mladík. Na svém milovaném discmanu Sony nejraději poslouchá rockovou skupinu Nautilus. Dokončil vojenskou službu v ruské armádě a je nezaměstnaný. Zrovna dorazil do Petrohradu, aby se podíval po svém starším bratrovi Viktorovi, ale zatím neví, že ten se zde uchytil jako nájemný vrah. Bez jakéhokoliv uvítání zatahuje Viktor svého mladšího a méně zkušeného bratříčka do "rodinného podniku". (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (65)

Aky 

všechny recenze uživatele

Na snímku je nejzajímavější pohled na Rusko 90-tých let. Ona všude přítomná špína, nepořádek, bezuzdné pití, zmar, zbytečnost a národní hrdost, přičemž není na co. Sám příběh je pohádka amerického typu o spravedlivém, nezranitelném (v tomto případě ruském) supermanovi, který lehce a s převahou bez pomoci práva a policie vítězí nad všemi bídáky, aby nakonec jako ten nejlepší zůstal sám. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Nečakajte žiadny nablýskaný film v štýle G. Richieho. Toto je ruská drsná škola s výborným a pohodovým Sergeiom Bodrovom v hlavnej úlohe, ktorý všetko rieši s chladnou hlavou a ...brokovnicou, samozrejme. Veľká škoda, že už nie je medzi nami, to čo sa stalo celému štábu v Kavkazkých horách je neuveriteľná tragédia. 80%. ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Na doporučení svého dobrého známého jsem si sehnal oba díly Balabanova Братa, no a určitě toho nelituji. Tedy zatím alespoň první díl se mi docela líbil. Není to sice nic, co bych musel vychvalovat do nebes, ale určitě to stojí za pozornost. Obyčejní Rusové to měli a mají ve své vlasti opravdu těžké, to znám z vlastní zkušenosti a každopádně jim není co závidět. Toto špinavé krimi/drama nás zavede právě mezi lůzu, chudinu, dealery, vyděrače a zabijáky – no a uprostřed toho dění se zjeví mladičký Danila – trošku naivní leč i dobrosrdečný chlapík, který má sice srdce na pravém místě, ale nebojí se použít své pěsti, nebo i zabít. Atmosféra měla ledasco do sebe, stejně tak i samotné prostředí. Jsem rád, že režisér zbytečně svůj film nezaplavil přemrštěnou akcí a speciálními efekty (po vzoru amerických kolegů) a zůstal nohama na zemi. Já se bavil, mrtvých je tu taky dost, nechybí emoce, vůně střelného prachu a hlavně Sergey Bodrov podal opravdu slušný výkon. Je velká škoda, že tento nadějný herec zemřel tak brzo…70% ()

Gaskin 

všechny recenze uživatele

Hutně atmosférický film z mnohem špinavějšího a chaotičtějšího světa než známe, drsná studie chladnokrevnosti člověka, který nestačil vyrůst a jeho vnitřku snažícího se prorvat ven přes vrstvu ztvrdlou válkou a dsnými podmínkami. Když brilantně zahraný danila pije vajíčko, aby se zmátořil před sexem s tulačkou, ke kterému dochází skoro po slovní dohodě, poukazuje to na eho charaktr mnohem více, než kdž bez zaáhání střílí všechny záporáky. Film není o rychlé akci, není o záěrech špín, jenž stále zůstává na tváři světa - je o malém chlapci, který nemůže jinak než neustále utíkat před kulkami - a citlivých filmů o drsných věcech je málo. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,BUĎ ONI NEBO MY, BRATŘE!“...... /// Danila má po vojně a nemá práci. ,,ZDECHNEŠ V BASE! JAKO TVŮJ NEŠŤASTNEJ FOTR.“ Když je mu jasný, co ho teda čeká, nezbejvá, než se vydat do Leningradu za Vítěnkou. Jsou stejný krve, nahrazoval mu tátu. A na světě nemá nikoho bližšího.... Líbí se mi ponurost Ruskýho světa. Život mladýho Danily není žádnej Discopříběh. Připomíná spíš ten z Mandragory. I díky tý ruský hudbě. A protože nedokážu psát takový ty kydy o tom, že je to nejdůležitější ruský "nemichalkovovský" film 90. let a že režisér i scénárista Balabanov ukázal svůj názor na to, co se koncem 90. let v Rusku děje napíšu jen, že se mi to líbilo pro svoji syrovost a realitu. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Zjistím, že v Rusku každej brácha nemusí mít príma bráchu. 2.) Kvůli Křídlům od Nautilus Pompilus bych i zabil. 3.) Nevím k čemu je dobrá brokovnice s uřízlou hlavní a hřebíky bez hlaviček. 4.) Thx za titule ,,jilekl“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE ** NAPĚTÍ * ()

Galerie (14)

Zajímavosti (8)

  • Vytahaný Danilův svetr se stal po premiéře filmu kultovním outfitem. Šlo asi o jediný kus šatstva, který byl pro film zakoupen (kvůli velmi nízkému rozpočtu herci hráli ve vlastním oblečení). Kostýmní výtvarnice svetr koupila v petrohradském second-handu za 35 rublů. A to v době, kdy meloun údajně stál 1 200 rublů. (chamonix)
  • Keď sa mala natáčať záverečná scéna s kamiónom, štáb zistil, že nikto na ňom jazdiť nevie okrem kameramana Sergeia Astakhova. Ten nakoniec v danej scéne stvárnil šoféra kamiónu. (Real Tom Hardy)

Reklama

Reklama