Reklama

Reklama

Válka

  • Rusko Vojna (více)
Trailer

Obsahy(1)

Mladý ruský vojak Ivan sa dostal do čečenského zajatia a v neľudských podmienkach prežíva iba vďaka tomu, že vie po anglicky a môže čečenskému veliteľovi prekladať správy z internetu. Okrem neho povstalci väznia a týrajú britský pár - Johna a Margaret - a ťažko raneného ruského kapitána Medvedeva. Čečenci Johna prepustia, aby v zahraničí získal 2 milióny libier ako výkupné za život Margaret. Ivana už ako tlmočníka tiež nepotrebujú a tak ho pustia na slobodu. Zatiaľ čo si Ivan zvyká na bežný život v rodnom Petrohrade, John sa márne snaží získať peniaze na výkupné. Naráža na neochotu politikov aj medzinárodných organizácií. Napokon prijme ponuku televíznej stanice, aby za 200 000 libier nakrútil záchranu Margaret. Obráti sa preto na Ivana a spolu sa vydajú na samovražednú misiu do čečenských hôr. Režisér Alexej Balabanov vo svojom kontroverznom filme radikálne odsudzuje neľudské správanie čečenských povstalcov, ľahostajnosť zahraničných veľmocí a všetkých tých, ktorí by najradšej na čečenský konflikt zabudli. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (74)

Fr 

všechny recenze uživatele

,,ženská zůstat u mě. Rovně za dva měsíc on mi dát 2 milion liber. A když ne, my všichni budeme dva týdny ji šukat. A potom ji hlavu odřezat"..... Léto 2001. Někoho bijou, někoho strašej. Hlavní je pro ně člověka zlomit, aby zaplatil. A to teda jo. Zlomit dokážou....Udělejte si sami obrázek, jak vypadá čečenské zajetí a co vás čeká po propuštění. Uvahy o tom co je válka a co né, nemá cenu s rusem vést. Takovej filmeček, ani válečnej - spíš hranej dokument. Ivan vypráví, obrázky běží. Hlavní je příběh. Zajímavej, ale chtělo by to víc ,,šťávy". ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Určite je film ľudskejší, reálnejší a tým aj dramatickejší najmä vďaka ruskej produkcii, ktorá vo vojnových udalostiach vlastne ešte stále žije a tým pádom ich vie asi aj lepšie podať. Ešte vychválim hudbu, exkluzívny, neprehnaný záver, vydarené dialógy a prejdem na zápornejšiu stránku. Nesmierne nudná vyše polovica filmu je obrovskou škodou. Tvorcom sa nepodarilo sa nadviazať divákove city na postavy, ich zdramatizovanie už vôbec nie. A o hercoch sa tiež nedá veľa nabásniť. 70%. ()

Reklama

otík 

všechny recenze uživatele

Pro mně osobně docela zklamání, čekal jsem více akce, dlouhé záběry kamery už ke konci nudí, navíc je to na hodně neakční akční film dost dlouhé. Ale nedá se upřít, že film je velmi realistický a zajímavý. Také jsou tu dobře vykresleny charaktery postav a závěrečné slovo hlavního hrdiny jen potvrzuje, jak se lidé mění na základě úspěchu. ()

danliofer 

všechny recenze uživatele

Tak společně s Kavkazským zajatcem má u mě tento snímek vysoké hodnocení, ačkoliv se oba mírně liší, co se týče znázorňování chování horalů. V Kavkazském zajatci nejsou kavkazští horalové jen "černohubí" bandité mučící pro ni za nic, v lepším případě ze msty. Ve Válce je cítit větší schematičnost postav a nebýt postavy horského pastevce, který jako jediný vycházel ze všeho více jako lidská bytost, dala bych snímku nižší ohodnocení. Na druhou stranu filmu nechybí tempo, napětí, zajímavé dialogy a humor na hraně. ()

farmnf 

všechny recenze uživatele

Jistý Chuck Norris nebo jak se ten akční trouba jmenuje, vzpomene, že v lágru ve Vietnamu je ještě jeho přítel kapitán XX a vysvobodí ho a pak jsou všichni happy, žerou burgry atd. Ano, toto mi připomněl tento ruský válečný příběh. Je to ale o Sto pro lepší, než podobné americké slátaniny. Je to také chvílemi pohádka ale neskonale lépe natočená se slušným scénářem. Český dabing je neskutečně zkurvený ale už si začínám zvykat. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (2)

  • Herci, kteří ztvárnili dvě hlavní čečenské postavy, nejsou Čečenci. Giorgi Gurgulia, který ztvárnil Aslana, je Gruzínec a Evklid Kyurdzidis ztvárňující Ruslana je Řek. (Rugero)
  • Film sa natáčal na území Kabardsko-balkarskej republiky, Severného Osetska a Čečenska, z miest to potom boli Moskva, Petrohrad, Toboľsk a Londýn. (marlon)

Reklama

Reklama