Reklama

Reklama

Válka

  • Rusko Vojna (více)
Trailer

Obsahy(1)

Mladý ruský vojak Ivan sa dostal do čečenského zajatia a v neľudských podmienkach prežíva iba vďaka tomu, že vie po anglicky a môže čečenskému veliteľovi prekladať správy z internetu. Okrem neho povstalci väznia a týrajú britský pár - Johna a Margaret - a ťažko raneného ruského kapitána Medvedeva. Čečenci Johna prepustia, aby v zahraničí získal 2 milióny libier ako výkupné za život Margaret. Ivana už ako tlmočníka tiež nepotrebujú a tak ho pustia na slobodu. Zatiaľ čo si Ivan zvyká na bežný život v rodnom Petrohrade, John sa márne snaží získať peniaze na výkupné. Naráža na neochotu politikov aj medzinárodných organizácií. Napokon prijme ponuku televíznej stanice, aby za 200 000 libier nakrútil záchranu Margaret. Obráti sa preto na Ivana a spolu sa vydajú na samovražednú misiu do čečenských hôr. Režisér Alexej Balabanov vo svojom kontroverznom filme radikálne odsudzuje neľudské správanie čečenských povstalcov, ľahostajnosť zahraničných veľmocí a všetkých tých, ktorí by najradšej na čečenský konflikt zabudli. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (74)

rastlinka 

všechny recenze uživatele

Skutočne neobyčajný film o vojne, ktorý svojou uveriteľnosťou mnohonásobne prevyšuje klasické americké "akčáky". Boj za oslobodením svojich ľudí som s Ivanom a Johnom prežívala skoro ako na vlastnej koži. A niektoré bojové scény mi svojou technickou prepracovanosťou doslova vyrazili dych, bolo to akoby človek sledoval hru a nie film. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby Celosvetovo $780,213║ Taká Rambovská krvavá, miestami brutálna zlátanina, ktorá sa snaží isť v reálnych koľajach ale v tomto smere film absolútne prehráva, hlavne pre neschopnosť režiséra, herci by ešte ako tak obstáli aj príbeh nie je najhorší, určite by potreboval aj mierne prestríhať. Prvá polovica filmu strašne nudí, potom keď sa prepne na akciu tak to nábere slušný švih ale celkový dojem z filmu ostáva v amatérskych vodách. Rusi vedia točiť aj lepšie. /20%/ ()

Reklama

farmnf 

všechny recenze uživatele

Jistý Chuck Norris nebo jak se ten akční trouba jmenuje, vzpomene, že v lágru ve Vietnamu je ještě jeho přítel kapitán XX a vysvobodí ho a pak jsou všichni happy, žerou burgry atd. Ano, toto mi připomněl tento ruský válečný příběh. Je to ale o Sto pro lepší, než podobné americké slátaniny. Je to také chvílemi pohádka ale neskonale lépe natočená se slušným scénářem. Český dabing je neskutečně zkurvený ale už si začínám zvykat. ()

Ollie235 

všechny recenze uživatele

Nudná, drsná, silná. Taková je Balabanova Válka. Alespoň z větší části. A dílo je to poměrně dobré, ale problém je, že poměrně zajímavě zvolený formát vyprávění zde bohužel nedokáže vyvážit absenci jakékoliv akce (která se objeví až v samotném závěru). Sice to celé působí velmi reálně, ale dokoukat to do konce chce určitou dávku odhodlání a při večerním sledování i nějaký povzbuzovák. Kvalitu ale film má, koneckonců jako drtivá většina Balabanových filmů. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

První polovina byla takřka dokonalá. Osudy ruských válečných zajatců a dvou Angličanů byly vylíčeny věrně, stejně jako zoufalství jednoho z Britů, snažícího se sehnat výkupné za svou přítelkyni. Druhá hodina už byla trošku přitažená za vlasy a místy až komická, protože Ian kelly je všechno, jenom ne akční hrdina. Přesto to mělo tempo a nadprůměrnou akci, takže jsem se v žádném případě nenudil. na konci jsem se pak jen uchechtnul, protože přesně takhle by to dopadlo i u nás. 75% ()

Galerie (15)

Zajímavosti (2)

  • Herci, kteří ztvárnili dvě hlavní čečenské postavy, nejsou Čečenci. Giorgi Gurgulia, který ztvárnil Aslana, je Gruzínec a Evklid Kyurdzidis ztvárňující Ruslana je Řek. (Rugero)
  • Film sa natáčal na území Kabardsko-balkarskej republiky, Severného Osetska a Čečenska, z miest to potom boli Moskva, Petrohrad, Toboľsk a Londýn. (marlon)

Reklama

Reklama