Reklama

Reklama

Válka

  • Rusko Vojna (více)
Trailer

Obsahy(1)

Mladý ruský vojak Ivan sa dostal do čečenského zajatia a v neľudských podmienkach prežíva iba vďaka tomu, že vie po anglicky a môže čečenskému veliteľovi prekladať správy z internetu. Okrem neho povstalci väznia a týrajú britský pár - Johna a Margaret - a ťažko raneného ruského kapitána Medvedeva. Čečenci Johna prepustia, aby v zahraničí získal 2 milióny libier ako výkupné za život Margaret. Ivana už ako tlmočníka tiež nepotrebujú a tak ho pustia na slobodu. Zatiaľ čo si Ivan zvyká na bežný život v rodnom Petrohrade, John sa márne snaží získať peniaze na výkupné. Naráža na neochotu politikov aj medzinárodných organizácií. Napokon prijme ponuku televíznej stanice, aby za 200 000 libier nakrútil záchranu Margaret. Obráti sa preto na Ivana a spolu sa vydajú na samovražednú misiu do čečenských hôr. Režisér Alexej Balabanov vo svojom kontroverznom filme radikálne odsudzuje neľudské správanie čečenských povstalcov, ľahostajnosť zahraničných veľmocí a všetkých tých, ktorí by najradšej na čečenský konflikt zabudli. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (74)

Morholt 

všechny recenze uživatele

První polovina byla takřka dokonalá. Osudy ruských válečných zajatců a dvou Angličanů byly vylíčeny věrně, stejně jako zoufalství jednoho z Britů, snažícího se sehnat výkupné za svou přítelkyni. Druhá hodina už byla trošku přitažená za vlasy a místy až komická, protože Ian kelly je všechno, jenom ne akční hrdina. Přesto to mělo tempo a nadprůměrnou akci, takže jsem se v žádném případě nenudil. na konci jsem se pak jen uchechtnul, protože přesně takhle by to dopadlo i u nás. 75% ()

otík 

všechny recenze uživatele

Pro mně osobně docela zklamání, čekal jsem více akce, dlouhé záběry kamery už ke konci nudí, navíc je to na hodně neakční akční film dost dlouhé. Ale nedá se upřít, že film je velmi realistický a zajímavý. Také jsou tu dobře vykresleny charaktery postav a závěrečné slovo hlavního hrdiny jen potvrzuje, jak se lidé mění na základě úspěchu. ()

Reklama

Big Bear 

všechny recenze uživatele

No tohle může srovnávat s Rambem akorát divák hongongských akčních filmů! Vojna je především skvelé ruské drama. Mně osobně ta převyšující míra konverzací nad tím akčním vůbec nevadila (mno i když těch záběrů na nalétávající Hindy mohlo více to jo... :-)!!! Film úžasně reaguje na situaci v Rusku a v závěru jsem z něju měl podobný pocit jako z V údolí Elah. Je to prostě taková reflexe na Čečnu. Mimochodem rozhovor s Aslanem o Rusku, Čečně a válce měl vážně něco do sebe. A je pravdou i úsloví, ne každý Čečenec je pastevec, ale každý Čečenec umí střílet.... Pokud chcete vidět film ze současného Ruska a Kavkazu, nenechte si Vojnu ujít. Celé to ne mne působilo velmi věrohodně včetně návratu zpět. Už jsem byl rozhodnut, že dám za plný počet hvězd nebýt závěrečné přestřelky bus-vor... Opravdu nevěřím, že by osádka voru vyvázla bez škrábnutí. Ale i tak, bavilo mně to moc ! 4 zásobníky do Ak47. * * * * ()

Ricky_CZ 

všechny recenze uživatele

Film který velmi klame svým obalem. Po dlouhou dobu, co jsem jej měl na poličce jsem ho měl jen za nějaké béčko z Ruska. A proto jsem jen a jen překvapen. Hodně se hraje na uvěřitelnou stránku a proto člověkovi ani tak moc nedochází, že vlastně kulky lítají taky nějak mimo pořád, jako v Rambovi. Až na první polovinu moc povedená záležitost. 75% ()

wampire23 

všechny recenze uživatele

Tento film ukazuje, čo všetko je človek ochotný urobiť, keď je dohnaný do krajných situácií. Film o pomoci, ktorá sa nie vždy vypláca. To všetko na pozadí čečenského konfliktu. Keby bol kladený ešte väčší dôraz na emócie, bolo by to za 5*. Mimochodom bola to celkom pekná reklama na tabakový priemysel (toľko cigariet vyfajčených v jednom filme som už dlho nevidel:D). ()

Galerie (15)

Zajímavosti (2)

  • Herci, kteří ztvárnili dvě hlavní čečenské postavy, nejsou Čečenci. Giorgi Gurgulia, který ztvárnil Aslana, je Gruzínec a Evklid Kyurdzidis ztvárňující Ruslana je Řek. (Rugero)
  • Film sa natáčal na území Kabardsko-balkarskej republiky, Severného Osetska a Čečenska, z miest to potom boli Moskva, Petrohrad, Toboľsk a Londýn. (marlon)

Reklama

Reklama