Reklama

Reklama

Skvělá Gilly Hopkinsová

  • USA The Great Gilly Hopkins
Trailer 2

Obsahy(1)

Gilly Hopkinsová (Sophie Nélisse) byla už v tolika dětských domovech. A když se jí už konečně ujala nějaká rodina, ve snaze uniknout byla schopna podniknout cokoliv. Pak přichází Maime Trotterová (Kathy Bates), láskyplná žena, která si dívku bere na starost. Ale to se Gilly nelíbí, a tak vymýšlí plán, jak se jí zbavit. Jenomže to se jí tak úplně nevyvede a ona zjišťuje, že by tak mohla zničit svou jedinou šanci, jak být součástí skutečné rodiny. (Kacitr)

(více)

Recenze (10)

silentname 

všechny recenze uživatele

Nakoniec musím povedať, že som našiel vo filme dostatok dobrých a príjemných momentov na to, aby som ho vnímal dosť pozitívne. Sophie Nélisse je v tomto filme podľa mňa veľmi dobrá a priam z nej cítiť každú momentku jej postavy. Občas musíme asi len do určitých momentov dospieť, pre naše zlé rozhodnutie. A Gilly to tu spozná na vlastnej koži a oľutuje svoje chyby až príliš neskoro. Napriek tomu, ale nič nekončí, len možno spozná život z trochu inej stránky. A funguje to. Film som chcel vidieť, nakoľko je to predloha knihy od Katherine Paterson. A pri Bridge To Terabithia som si vskutku našiel film, ktorý som veľmi ocenil, tak som veril, že ma dostane aj tento. Ale napriek celkom schopne napísanému scenáru a veľmi dobre vyprofilovaným postavám mám pocit, že na úvod bola Gilly skutočne až moc nahnevaná na všetko. A niektoré jej momentky boli skutočne hnusné a nemohol som si pomôcť, ale nedokázal som voči nej prejaviť nejaký súcit. Miestami je to trošku priehľadné. Dám vám pár tipov. - "Ako si myslíte, že dopadne stretnutie s mamou?" Ako si myslíte, že to dopadne po jej klamlivom liste?" Stane sa z nej príjemnejšia dievčina, než bola na začiatku?" Čo myslíte? Myslím, že odpovedať si viete. Najlepšie by som film asi prirovnal k tohtoročnému filmu Jack Of The Red Hearts. Viac som dokázal už v úvode prijať Jack, pretože som presne vedel, čo je jej cieľom. A okrem toho robila skutočne najlepšie ako mohla. Gilly tu robí rozhodnutia, ktoré človek miestami skutočne nevie pochopiť. Môj najväčší problém filmu je ale scénka, kde si Gilly predstavuje ako sa zvíta s mamou s absolútne nestráviteľnou a neladiacou popovou skladbou. A rovnako tu máme počas filmu ešte 2 ďalšie také, a absolútne to nefunguje. Takáto hudba mi sem vôbec neladí. Soundtrack miestami je príjemný, no keď sa to okorení takýmito rádio hitmi, čosi tam nie je v poriadku. Celkovo ale keď si film vezmem, som rád, že som ho videl. Neviem či by som si ho pozrel znovu, ale minimálne som ho rád videl raz. Hodnotenie: B- ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Některé sny zkrátka nedopadnou dobře, ale když je člověk schopen učit se z vlastních chyb, není vše ztraceno. A Gilly je holka, která těch chyb udělá spoustu. U podobných filmů ani tak nejde o to, co se bude dít a jak to dopadne, protože většinou jde jen o variace toho, co námět a žánr dovoluje. Jde o zpracování a detaily, a v tomto případě obojí dopadlo na výbornou, dokonce ani ten závěr nebyl tak úplně jako obvykle. Základem, kterým je obsazení hlavní role, dopadlo s Sophie Nélisse na výtečnou, emoce nepůsobily hloupě, ploše ani nátlakově, příjemné momenty spolehlivě zahlazovaly všechny zápory. ()

hansel97 

všechny recenze uživatele

Slušná rodinná komedie na odreagování, nic přes čáru ani nevkusného, na druhou stranu ani nic, co by film dělalo výjimečným. Má ale hodně slušné obsazení, jak v rolích dospělých, tak hlavně u hlavní hrdinky Sophie Nelisse, na jejíž další filmovou budoucnost se již teď vážně těším. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Příjemná pohodovka jedoucí podle osvědčené šablony hollywoodských rodinných filmů, která nemá prakticky čím překvapit. Neboduje tedy ani tak příběhem, jako spíš sympatickým obsazením (od hlavní hrdinky až po vedlejší postavy v čele se starcem od vedle a srdečnou učitelkou) a citlivým podáním. Občas toho cukru a dojímání bylo až moc, ale na rodinný film asi dobrý. ()

Tryskomyš 

všechny recenze uživatele

Pěkný rodinný příběh o jedné skvělé holce, kterou vyšplouchla její vlastní matka. Aneb ,,Přátelé jsou někdy víc než rodina´´. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Hezký film o tom, jak se i ze zlobivé a rebelské holky, která nechce nikde zůstat, protože chce za mámou, stane příjemná slečna, je hodně předvídatelný, ale hlavní představitelka je naprosto úchvatná a snadno zastíní hvězdy jako Kathy Batec nebo Glenn Close. Škoda, že to je tak přímočaré a klišovité. ()

Šuplík 

všechny recenze uživatele

Osamelá a so sebou nespokojná pubertiačka si nájde priateľov v zdanlivo nepravdepodobných ľuďoch a tí ju zmenia bez toho, aby jej niečo natĺkali do hlavy. Inšpirujú ju svojim príkladom. A tú holčinu hrá Sophie. ()

dragon'88 

všechny recenze uživatele

Hlupucky nekonfliktny rodinny film, v ramci zanru splnilo ucel. Pokial ste toho schopni a chcete sa nechat dojat, tak preco nie. 17.11. 3* ()

Milsa 

všechny recenze uživatele

Celkom príjemný film. Čakal som niečo divokejšie, ale na druhej strane takto to bolo lepšie. Akurát ten koniec som nečakal, že príde tak skoro. ()

Reklama

Reklama