Reklama

Reklama

Bílý dům dobyli a teď si teroristé vezmou ještě větší sousto. Na pohřeb britského premiéra se sjedou lídři celého západního světa a díky bezpečnostním manévrům by Londýn v tu chvíli měl být tím nejbezpečnějším místem na zemi. Místo toho se ale stane smrtící pastí. Překvapivé a drtivé útoky za sebou zanechají světové vůdce v pozicích mrtvol, výbuchy šíří zkázu a monumenty anglické metropole jsou v plamenech. Londýn a západní svět se během chvíle ocitnou na kolenou. Hrozivé situaci a budoucnosti v totálním chaosu se znovu postaví Gerard Butler po boku s britským agentem. Záchrana nespočívá v předvídatelných vojenských manévrech, ale v poctivé ruční práci. (Bontonfilm)

(více)

Videa (18)

Trailer 1

Recenze (554)

monolog 

všechny recenze uživatele

Jednu malou chybu tenhle film má, a tou je, že když už bylo všechno tak dokonale připraveno na přepadení snad 20 různých politiků, proč ten zlej terorista nezapojil hlavu ještě o ždibec víc? Když už zabiju britského premiéra, aby všichni ostatní státníci přijeli na pohřeb, proč synchronizovat 20 míst přepadení? Stačilo jen počkat, až si všichni sednou a několik týdnů dopředu připravená bomba by to vyřešila. Čisté, efektní, rychlé, levné, bezpečné, jednoduché řešení. A pokud jste si všimli, teroristické útoky takové jsou. Obrovská škoda, strach a ztráty na životech na naší straně, ve srovnání s několika málo mrtvými a pár zbraněmi na jejich. A nevěřím, že by se něco tak velkého utajilo. I kdyby rozvědka zjistila jen že se něco děje bez dalších detailů... Po odstranění vůdců můžete pro mě za mě odpojit elektřinu a vyměnit všechny poldy za teroristy... Jenže to by ten film skončil za deset minut... Jako film je to velká akční jízda, kde se nesmí uvažovat, jinak tomu nedáte víc jak dvě hvězdy ;-) ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Odfláknutý a levný digitální bordel, kde si to Západořímská říše rozdá s Orientem. Zase a pořád stejně. Svalnatý a spravedlivý legionář zmaluje prdel slabému a podlému rachitikovi odněkud ze Zaserstánu. Jen škoda, že onen testosteronový obrázek západního bijce trochu bledne při pohledu na zženštilé metrosexuály v upnutých džínsech, s pěstěnými nehtíky a rozháraným cyklem. Ale co už, až sem přijdou (ne že by už necupitali) ti slabí potomci chovatelů koní, umlátíme je ipody. Stravitelná a velmi, opravdu velmi, nenáročná podívaná. ()

Reklama

Vančura 

všechny recenze uživatele

Samozřejmě je to film blbý až hrůza (a ten všudypřítomný americký patriotismus tomu v očích některých lidí taky zrovna dvakrát nepřidá), ale já se u něj docela dobře bavil a přišlo mi to celkem napínavé. Třeba takový Emmerichův Útok na Bílý dům byl ovšem mnohem větší prdel - Babak Najafi mě coby režisér akčního filmu příliš neohromil. A ve vší úctě k UPP - ty triky mi bohužel přišly dost hrozné - look umělosti z nich trčel jak sláma z bot. Současně jsem se při sledování nemohl ubránit dojmu (a ten film mi tím byl nejvíc protivný), že PÁD LONDÝNA je něco jako splněná perverzní fantazie spousty lidí (a to zdaleka nejenom islámských teroristů) - nechat na plátně zabít hromadu světových lídrů a bortit ikonické londýnské monumenty, z toho by v reálu všechna světová média zešílela, protože by jim to zbořilo veškerou sledovanost a čtenost od počátků věků; Havárie Tu-154 u Smolenska z dubna 2010, při níž zemřel polský prezident a prakticky celé nejvyšší velení polské armády, se vedle toho jeví jako bezvýznamná epizodka. Nu, kdo chce kam... tak dlouho se o tom budou točit filmy, až se to jednou může stát realitou. Btw. nemohu se zbavit dojmu, že čím je Morgan Freeman starší, tím debilnější role dostává - jeho postava je ve filmu v podstatě jen do počtu, aby nalákala víc lidí do kina, a objevuje se tam zcela minimálně. ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Pocital som s tym, ze scenar bude blby, ked uz tento film odmietol prave kvoli scenaru natocit reziser OLYMPUS HAS FALLEN (2013) Antoine Fuqua, ale utok na Londyn bol väsci, nez som cakal, slusne natoceny a hlavne tu nebola minuta, ktora by ma nudila. Dokonca aj kameraman Ed Wild sa snazil hlavne pri prestrelke v nocnych uliciach Londyna dlhymi zabermi bez strihu napodobnit Emmanuela Lubezkiho, ktory si to vyskusal uz aj v GRAVITACII (2013) alebo v BIRDMANOVI (2014). Gerard Butler je tu proste ako Rambo, ktory nakope teroristom zadky a je jedno, kolko ich je, takze skutocne netreba od tohto filmu ocakavat nejaky inteligentny zazrak na styl SMRTONOSNEJ PASCE (1988) alebo napodobneninu realneho utoku na styl Pariza alebo Bruselu. Mna to bavilo a dopadlo to presne podla mojho ocakavania, pretoze toto je nastastie len film. ()

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Film, který primárně vsází na akční prvek, destrukci a střelbu do lidí. Vše ostatní jde stranou. V podstatě je to jakýsi pokus o simulaci devadesátých let a filmů, které neměly hlavu ani patu, ale líbily se díky akčnímu pojetí. Bohužel, tohle už malinko vyšlo z módy a pokud už se nějaký akčňák líbí, není takto pitomý. Neoznačil bych to ani jako kvalitní céčko. Nicméně známých herců je tam až překvapivě dost. Nejsou však jeho zachránci. 20% ()

Galerie (135)

Zajímavosti (15)

  • Morgan Freeman (Allan Trumbull) kvôli propagácii filmu poskytol svoj hlas pre mobilnú navigáciu Waze. (figliar)

Související novinky

Tři další Pády s Butlerem v plánu

Tři další Pády s Butlerem v plánu

11.11.2019

Gerard Butler a jeho akční série Pád Bílého domu, Pád Londýna a Angel Has Fallen je v kinech kupodivu držák, který tu s námi očividně ještě pár let zůstane. I přes kolísající kvality jednotlivých… (více)

Po Pádu Londýna padne i Air Force One

Po Pádu Londýna padne i Air Force One

01.11.2016

Tři roky staré akční béčko Pád Bílého domu vydělalo 161 milionů dolarů a jeho letošní pokračování Pád Londýna rovnou 195 milionů dolarů. Co to znamená? Že teroristé nenechají Mikea Banninga na pokoji… (více)

Reklama

Reklama